jest lekki spad w stronę stawu, więc nie ma obaw. woda będzie gdy poziom w stawie się mocno podniesie lub woda z pola będzie lecieć do stawu.
jest lekki spad w stronę stawu, więc nie ma obaw. woda będzie gdy poziom w stawie się mocno podniesie lub woda z pola będzie lecieć do stawu.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Bardzo ciekawe i przydatne. W związku z tym, że w tle widać orane pole i kartoflisko mam pytanie.
Przed postawieniem takiej konstrukcji przeprowadzasz wywiad czy nie działasz na czyimś terenie i dogadujesz się z ewentualnym właścicielem terenu (nawet jeśli jest to teren z którego on nie korzysta - nieużytki czy teren chwilowo odstawiony od uprawy)?
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Abir, Twoje maskowanie leży na skarpie. Woda spływając do niecki będzie wpływać pod konstrukcje wykop saperką mały rów (10-20 cm głębokości) w około tej konstrukcji. Podczas dłuższej ulewy nie podtopi Cię w środku.
Jeśli nie zamierzasz zmieniać położenia tej czatowni i kiedy już przykręcisz płytę na sufit, to obsyp folię cienką warstwą ziemi i ułóż na nią darń z łąki. Uzupełnij jakimiś spróchniałymi gałęziami. Pokrywa maskująca będzie sama rosła.
krótko mówiąc mam pozwolenie właściciela, poza tym, dla bezpieczeństwa mam na budzie zalaminowana kartkę z informacją co to jest, do czego służy, z prośbą o nie nie niszczenie i że mam pozwolenie właścicela. akurat to miejsce to pole ziemnaików, gdzie w niecce jest taki dziki staw. do wykopek nie dzieje się tam za wiele, raz w tygodniu robią tylko opryski. zawsze dzwonię do kierownika gospodarstwa z informacją kiedy chcę być i czy nie będę przeszkadzał. stawek ma około 10 m nieobsianego brzegu, więc buda nie przeszkadza nawet w pracach polowych
pierwszy temat , który poruszyłeś mam już w miarę ogarnięty.
co do drugiego jeszcze nie wiem. może być, że na koniec jesieni złoże budę na zime. ale jest też prawdopodobieństwo, że zostawię ją i popróbuję z drapolami przez zime (zauważyłem kręcące się jastrzębie i kradnące gołębie od rolnika myszołowy). jednak wtedy będzie buda wymagała większych przygotowań (chodzi mi o deskowanie ścian w ochronie przed zimnym wiatrem). w tej chwili jest to "letnia altanka".
dzięki za praktyczne rady z tą darnią
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
I Wy w to wierzycie. Na zewnątrz krzaczory zaś w środku sauna, plazma, imprezy, orgie... a w domu mówi, że na ptaki idzie
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Po zdjęciach widać, że praca którą wkładasz w przygotowania nie idzie na marne. Jestem pełen uznania dla Twojego zaangażowania w fotografię przyrody. Gratulacje.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Gdzie te czasy, gdy belfry w podstawówce i średniej nawet chodziły z nami do lasu. Była taka piękna harcerska akcja "Jesień w Beskidzie Niskim".
Dziś to by pewnie z 15 rozpraw sądowych było za narażenie dziecka na kontakt z ... żabą.
Niedawno Piotr Michniak - sołtys z Nowicy opowiadał mi jak przywieźli do nich dzieci z Warszawy. Dzieci, które w życiu nosa za miasto nie wystawiły. Jak wjechali w las to płakały ze strachu.
Bały się kury i krowy, a gęś sycząca to potwór normalnie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||