U nas też strefa zagrożona wścieklizną więc będę czujny. A jak coś się będzie działo to na drzewo i tel do przyjaciela![]()
U nas też strefa zagrożona wścieklizną więc będę czujny. A jak coś się będzie działo to na drzewo i tel do przyjaciela![]()
W lesie dużo drzew, ale uwierzcie mi, że nie raz w sytuacji podbramkowej rozglądałem się za takim na które można wejść i kiszka, nie ma takich![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Wezmę czekan i się wdrapie![]()
I tutaj jest przewaga dużego E1/3/5 - ustawienia na "zaczepno obronny" i żaden wściekły nie podejdzie bo padnie trupem![]()
Hahaha dokładnie. Prawie jak cegła więc jest moc![]()
Panowie szacun za wytrwałość w fotografowaniu ptaków.
Klikacz szacun za IRenki![]()
zrobię małego OT; za młodu dość sporo szwędałem się po lesie z lornetką i zawsze miałem w głowie uwagi ojca o wściekliźnie (jak to weteryniarz) i zawsze jakiś poręczny kijaszek był pod ręką; teraz jak czasem na spacer idę z 3 letnim maluchem to (mimo braku informacji o wściekliźnie w moim rejonie) często rozglądam się czy jest co chwycić w rękę w razie czego; czasem też przypinam do paska "batona" ale tak myślę że w chłodniejsze miesiące o tyle pewniej, że chociaż kurtka grubsza to przez rękaw raczej zęby nie powinny przejść; i tak jak napisał Kasprzyk - w ekstremalnej sytuacji nie będzie czasu na oglądanie drzew, na które można wskoczyć.
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
czatownia prawie gotowa. pozostało mi tylko zasłonić okienko ale sprzęt do budowania okazał sie mniej wytrzymały niż ja. sklepałem z desek z palet eur. i płyta pilśniowa na sufit żeby nie kapało. wszystko obłożyłem gałęziami itp . zrobiona między czterema drzewkami tak że miejsca dużo na wszystkie szpargały.zaczynam powoli zanęcać. jutro dla wprawy posiedzę parę godzin. znowu słyszałem Myszołowa ale nie widziałem. myślę że mięso go zwabi a przynajmniej kilka Sójek. dorzucę foto jak to wygląda z polanki gdzie zanęcamtak to wygląda z daleka
okienko świeci trochę ale chyba zakryję siatką maskującą a jak nie to może materiał jakiś moro użyje bo trochę tego mam w domu
![]()
Ostatnio edytowane przez grisza34 ; 21.11.14 o 14:56