Chciałbym mieć wybór między różnicami, istotnymi różnicami jak np ISO. Nie chcę wybierać tylko między LOGO. Wówczas wybiorę najtańszy aparat.
Chciałbym mieć wybór między różnicami, istotnymi różnicami jak np ISO. Nie chcę wybierać tylko między LOGO. Wówczas wybiorę najtańszy aparat.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
I o to chodzi. A dla lanserów chcących drażnic ludzi z daleka tą magiczną czerwoną kropką zostaje ten droższyTym razem tylko o cenę załączonego oprogramowania, którego nie oferuje Panas.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
Hmm, co by tu nie mówić o Olympusie, może nawet stara się być lanserską marką (co jak co, ale naprawdę korpusy/obiektywy są naprawdę ładne ) ale średnio to jej wychodzi. Owszem, czasem przysalają z cenami, ale nie bardziej niż konkurencja (możliwości, jakość itp )...tu chodzi o to, aby za coś zapłacić połowę i więcej tylko z racji na logo marki, a nie coś co ma w jakości ją wyróżniać.
Pasjonat amator
Ostatnio edytowane przez fret ; 23.10.14 o 20:53
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Nie miałem o tym pojęcia, dziś z tego co widzę cena jest taka sama czy obiektyw czarny czy srebrny.
Pasjonat amator
http://www.stevehuffphoto.com/2012/1...k-at-bh-photo/
"The lens is beautiful and one of my faves on the OM-D but this black edition comes in at $1099 which is a $300 price hike just for the black color."
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
tak sobie siedzę i myślę... i zastanawia mnie jak Lumix rozwiązał następującą funkcję:
ustawiam sobie na pierścieniu przysłonę 1.7 i kręcę zoomem. i co się dalej dzieje?
tzn jak się ustawia przysłona? a może zoom nie działa?
w moim LX3 ustawiam 2.0 (najniższą wartość) i przy zoomowaniu aparat utrzymuje zawsze największą dziurę
myślę, że tu jest podobnie(?) ale co z pierścieniem? przestawia się?
hmm jeżeli tak, to nie wiem, czy to nie będzie przeszkadzać?
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Pierścień jest mechaniczny więc się nie spodziewałbym się, że się da go przestawić programowo
Z tego co czytałem, przez te mechaniczne nastawianie przysłony i czasu, nie można też tymi parametrami sterować zdalnie. Może jak są na A, to się da?