Strona 29 z 69 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Nowy Panasonic LX100

Chciałbym mieć wybór między różnicami, istotnymi różnicami jak np ISO. Nie chcę wybierać tylko między LOGO. Wówczas wybiorę najtańszy aparat.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

Jd
    Gość

I o to chodzi. A dla lanserów chcących drażnic ludzi z daleka tą magiczną czerwoną kropką zostaje ten droższy Tym razem tylko o cenę załączonego oprogramowania, którego nie oferuje Panas.

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    I o to chodzi. A dla lanserów chcących drażnic ludzi z daleka tą magiczną czerwoną kropką zostaje ten droższy .
    No wiesz, większość ludzi rozpoznaje co najwyżej Canona i Nikona, co nieco kojarzy Sony, Olympusem już może być średnio, Penatax to już tylko ci którzy liznęli foto, Leica? my wiemy co oznacza ów kropka. (ale czy dziś nie ma w tym wiecej snobizmu tak po prostu )
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    I o to chodzi. A dla lanserów chcących drażnic ludzi z daleka tą magiczną czerwoną kropką zostaje ten droższy Tym razem tylko o cenę załączonego oprogramowania, którego nie oferuje Panas.
    Ciekawa uwaga, szczególnie na forum fanów firmy, która wprowadza kolorystyczne wersje "limited" No i w końcu sam dostrzegłeś, że jednak jakaś różnica poza kropką jest i chyba nawet jest to większa różnica, niż ta w kolorze lakieru...

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ciekawa uwaga, szczególnie na forum fanów firmy, która wprowadza kolorystyczne wersje "limited" No i w końcu sam dostrzegłeś, że jednak jakaś różnica poza kropką jest i chyba nawet jest to większa różnica, niż ta w kolorze lakieru...
    Hmm, co by tu nie mówić o Olympusie, może nawet stara się być lanserską marką (co jak co, ale naprawdę korpusy/obiektywy są naprawdę ładne ) ale średnio to jej wychodzi. Owszem, czasem przysalają z cenami, ale nie bardziej niż konkurencja (możliwości, jakość itp )...tu chodzi o to, aby za coś zapłacić połowę i więcej tylko z racji na logo marki, a nie coś co ma w jakości ją wyróżniać.
    Pasjonat amator

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    Hmm, co by tu nie mówić o Olympusie, może nawet stara się być lanserską marką (co jak co, ale naprawdę korpusy/obiektywy są naprawdę ładne ) ale średnio to jej wychodzi. Owszem, czasem przysalają z cenami, ale nie bardziej niż konkurencja (możliwości, jakość itp )...tu chodzi o to, aby za coś zapłacić połowę i więcej tylko z racji na logo marki, a nie coś co ma w jakości ją wyróżniać.
    Ok, ale u Olka czarna farba na 12/2 była droższa od złota i diamentów (300 USD), a nikt się z tego nie śmiał na forum. Chyba, że odkryłeś różnicę w jakości między czarnym i srebrnym...
    Ostatnio edytowane przez fret ; 23.10.14 o 20:53
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Nie miałem o tym pojęcia, dziś z tego co widzę cena jest taka sama czy obiektyw czarny czy srebrny.
    Pasjonat amator

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

http://www.stevehuffphoto.com/2012/1...k-at-bh-photo/

"The lens is beautiful and one of my faves on the OM-D but this black edition comes in at $1099 which is a $300 price hike just for the black color."
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

tak sobie siedzę i myślę... i zastanawia mnie jak Lumix rozwiązał następującą funkcję:
    ustawiam sobie na pierścieniu przysłonę 1.7 i kręcę zoomem. i co się dalej dzieje?
    tzn jak się ustawia przysłona? a może zoom nie działa?

w moim LX3 ustawiam 2.0 (najniższą wartość) i przy zoomowaniu aparat utrzymuje zawsze największą dziurę
    myślę, że tu jest podobnie(?) ale co z pierścieniem? przestawia się?
    hmm jeżeli tak, to nie wiem, czy to nie będzie przeszkadzać?
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Pierścień jest mechaniczny więc się nie spodziewałbym się, że się da go przestawić programowo
    Z tego co czytałem, przez te mechaniczne nastawianie przysłony i czasu, nie można też tymi parametrami sterować zdalnie. Może jak są na A, to się da?