Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 192

Wątek: Olympus PEN E-PL7 - Oficjalnie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL7 - Oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    obudową? kształtem? jakością wykonanie? to nie wystarczy? hmmm pomyślmy? to dlaczego Panasonic produkuje np G6 i GX7 ?
    Olek ma tu mniejsze pole manewru, już M10 jest (dla mnie i do bólu subiektywnie) bliżej GX7 niż G6.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Olek ma tu mniejsze pole manewru, już M10 jest (dla mnie i do bólu subiektywnie) bliżej GX7 niż G6.
    Sony ma lustrzankopodobne A3000, kompaktopodobne A5000 i jeszcze A6000.

Pen z wizjerem to zupełnie inny styl niż E-M10, mimo że funkcjonalnie byłyby zbliżone. Jest tylko jeden problem, taki Pen byłby pewnie siłą rzeczy sporo droższy od E-PL7.

Sony A3000 to co prawda najtańszy Nex, ale jest też najgorzej wykonany a jego EVF to jakaś ekstremalnie budżetowa konstrukcja.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Ok, ale Olek to nie Sony. 4/3 jest w połowie drogi między APS-C, a 1". Olek nie może sobie powolić na nadmierne uproszczenia, bo jednocalowe kompakty go zjedzą.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Olek nie ma takiej kategorii aparatów, do jakiej należy Sony A3000, czyli plastikowej taniochy konkurującej wyglądem i ceną z najpodlejszymi lustrzankami na rynku. PENy to teraz stylowe aparaciki dla szafiarek i innych blogerek, które nawet gdyby miały wizjer, to by z niego nie korzystały, bo nie da się w ten sposób pstryknąć selfika A E-M10 to stylowy aparacik dla wszystkich pozostałych ludzi. Wypuszczając go Olek dał odpowiedź na Panasa GX7, Sony A6000 czy Fuji X-E2, mimo że niektórzy liczyli, że odpowiedzią będzie następca E-P5 z wizjerem i w ludzkiej cenie. Zaś wypuszczając E-PL7 odebrał wszystkim złudzenia, że ta seria może być bardziej ambitna i zdegradował ją do kategorii amatorsko-humorystycznej
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zaś wypuszczając E-PL7 odebrał wszystkim złudzenia, że ta seria może być bardziej ambitna i zdegradował ją do kategorii amatorsko-humorystycznej
    To nie ma znaczenia bo i tak byś go nie kupił. Kupuje go młodzież Azji, z tego większość to pewnie płeć piękna. Dostają gotowego jotpega z minimalnym zestawem guzików z tyłu aparatu by się nie przestraszyć i nie zostawić gadżetu w domu.
    Prawdziwym skarbem jest to, że taki dziewczynkowy, mały aparacik jakim jest PM2 ma bardzo rozbudowane własne nastawy a świadomy matrycy fotograf może kupić go sobie za grosze. Dotyczy to również baterii i coraz częściej VF-4.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

...wypuszczając E-PL7 odebrał wszystkim złudzenia, że ta seria może być bardziej ambitna i zdegradował ją do kategorii amatorsko-humorystycznej
    Hehehe w sumie racja, reklama z "selfie" to cios poniżej pasa dla ambitniejszych fotoamatorów. Przyznam się jednak, że mi się ten PENik podoba. Głównie z uwagi na kółko nastawcze wokół przycisku migawki - rozwiązanie proste i wygodne, aż dziwne, że wcześniejsze aparaty tej serii tego nie miały. Gdy cena zrobi się przyjemniejsza (pewnie nieprędko), rozważyłbym zakup.
    Full speed ahead!

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mi też się podoba, aparat jest naprawdę fajny. Tylko taki marketing należało wciskać japońskim nastolatkom, a w Europie poważniej podejść do tematu. Współczuję sprzedawcom, którzy teraz będą musieli panu Staszkowi z wąsami prezentować w sklepie, jak się tym aparatem pstryka selfusie z dziubkiem

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Mi też się podoba, aparat jest naprawdę fajny. Tylko taki marketing należało wciskać japońskim nastolatkom, a w Europie poważniej podejść do tematu. Współczuję sprzedawcom, którzy teraz będą musieli panu Staszkowi z wąsami prezentować w sklepie, jak się tym aparatem pstryka selfusie z dziubkiem
    Oj tam - powtórzę się - imho Olympus bardzo dobrze zrobił, że postanowił zjeść wisienkę z tortu selfie. Pewnie wiedzą co robią i to się przełoży na sprzedaż. Co by nie pisać - Polska to nie pępek świata, a Forum OC to nie pępek Polski . Równie dobrze można by reklamować ten ekran jako pomoc w goleniu dla dużych chłopców na odludziu, ale pewnie nie opłaca się tego robić.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Równie dobrze można by reklamować ten ekran jako pomoc w goleniu dla dużych chłopców na odludziu, ale pewnie nie opłaca się tego robić.
    Równie dobrze można by o nim w ogóle nie pisać albo wspomnieć o nim w kilku zdaniach, a nie budować wokół niego całą kampanię reklamową, jakby był nie wiadomo jakim cudem. Jest już co najmniej kilka aparatów z takim ekranem, a jeszcze nikt nie zrobił takiej szopki. Przypominasz sobie takie jaja przy okazji wypuszczenia E-PL5? On też ma taki ekran, a nawet lepszy, bo uchylający się do góry.

Katastrofa się nie stała, ale jest śmiesznie

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Katastrofa się nie stała, ale jest śmiesznie
    Podczas premiery E-PL5 jeszcze tyle się nie mówiło o fenomenie selfie. Może z naszej perspektywy być śmiesznie a nawet obciachowo, ale chyba nie na tyle, żeby nie kupić tego aparatu, jeżeli będzie pasował skądinąd. Nikt nie będzie robić kampanii reklamowej skrojonej pod nas dwóch - nie opłaca się (tak jak i w niebie gotować ) - tym bardziej, że w końcu kupimy ten aparat, bądź nie, kierując się kryteriami niezależnymi od owej reklamy.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook