Ekhem, pozwolę się przypomnieć... Już mamy wieczórChyba że chodziło o prezesowy wieczór...
Wieczor jest dlugi.....
Kurde blaszka, no wiem, ze juz gdzies jest wieczor
Ale ja nawet nie jestem w polowie rzeczy, ktore mialem dzisiaj zrobic - zeby bylo smieszniej, to dzieciaki w pierwszym tygodniu szkoly przywlekly jakies cos i zaczyna mi rosnac temperatura. Cisnienie tez mi rosnie, jak pomysle, ze z goraczka mam wyjsc na zewnatrz, gdzie jest prawie 35 stopni i z dnia na dzien jeszcze rosnie. Do tego jeszcze musze dzisiaj do roboty, pozniej z zona przejrzec kilogram ogloszen, bo szykujemy sie do zmiany adresu zamieszkania, pozniej odpisac na drugi kilogram emaili, polozyc dzieciaki spac, wypic lampke wina, samemu sie polozyc spac... echhhh......
Zeby sie do stac do desktopa, to musze przegonic syna od niego, a bedzie ciezko, bo sie przyzwyczail i lekcje na nim odrabia (no i grywa oczywiscie).
Echhhhh - ide sprobowac![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Echhhhh.. dopiero co wrocilem do domu... walne chyba lampke czerwonego i ide spac, bo musze wstac za 5 godzin. Obiecuje, ze wstawie kolejna czesc jutro - dzieciaki maja trening od 5 do 6pm, wiec mam godzine wolnego jak bede na nie czekal - tym razem bedzie wiecej architektury (w koncu, co?)- zapraszam na fotorelacje z pokladu lodzi wycieczkowej doplywajacej w najciasniejsze zakatki Chicago - najwiekszego polskiego miasta
Juz jutro - wtorek, godzina 23.59...... ups.....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Uffff... nareszcie wieczor
Zgodnie z obietnica (dobra, dobra) lecimy dalej ze zdjeciami z Wilekiej Wyprawy Do Wielkiego Miasta
Dzisiaj odwrotnie - napierw byla galeria, a dopiero dzisiaj, gwoli porzadku, te same zdjecia w watku - dzieki temu widze, co sie podoba, a co nie.
Dla informacji - te i nastepne zdjecia sa zrobione podczas krotkiego rejsu po rzece w Chicago - najwikszym polskim miescie
Na pierwszy ogien TO. Nazwy budynku niestety nie pamietam - pamietam za to, ze ma swoj oddzielny kod pocztowy - tyle tam pokoi
...
Kolejny to Lake point Tower - jeden z najbardziej oblych budynkow jaie udalo mi sie zobaczyc - przy okazji najnizszy budynek, ktory ma 70 pieter..... cokolwiek to znaczy...
...
Nazwy, niestety, nie pamietam...
Klasyka gatunku
333 Wacker Drive - tylko 36 pieter, ale za to jakich
...
235 West Van Buren - moj ulubiony. stosunkowo nowy, bo z 2009 46 pietrowy apartamentowiec.
Stosunkowo niedrogi - 1 sypialnia z lazienka kosztuje w chwili obecnej $1550/mc. Calkiem niezle jak na 70 metrowe, wyposazone mieszkanko w centrum Chicago.
Wieżowiec Morse'a
No i jedna z najbardziej charakterystycznych budowli Wietrznego Miasta - Marina City.
3 w jednym - mieszkanie na gorze, garaz po srodku i parking dla lodzi na samym dole.
Oprocz tego siedziba hotelu, calej masy mniejszych i wiekszych biur.
Corndog
A w kolejce jeszcze sa:
Willis Tower, Trump Tower, Hyatt Center, oraz kilka innych![]()
Otoz.....
Tak to jest, jak sie foci z dystansu wysokie obiekty.
Tak mniej wiecej to wyglada z pewnej odleglosci:
Nie moje zdjecie, ale bardzo podobny kat. Lekkie prostowanie, crop i bec - mozg troche glupieje
Poza tym nie wszystkie sciany w obu budynkach sa rownolegle do siebie - to tez nie pomaga.
Nie martw sie - mam podobnie jak na to patrzeDlatego tez wstawilem do galerii - a niech inne mozgi tez maja
![]()
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 9.10.15 o 18:54
Na zdjęciu w galerii cały budynek po lewej wygląda jak odbicie. Za cholerę nie mogłam sobie tego ułożyć w głowieTo zdjęcie wiele wyjaśnia. Wracasz do tamtego - znów mętlik...
![]()
Po wyjaśnieniach i zdjęciu, na którym widać oba budynki, sprawa stała się jasna.
Oglądając zdjęcie w galerii, przyjąłem, że widzę jeden budynek. Ciemna część po lewej to jedna powierzchnia (ściana) a ta po prawej, to druga (trochę pofalowana). Stąd to złudzenie.
Teraz widzę po prawej stronie (jaśniejszy budynek) dwie boczne ściany. Gładka po lewej i pofalowana po prawej
Nawet góra jest u góry![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA