Strona 173 z 174 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.721 do 1.730 z 1734

Wątek: k@cze portfolio

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Odp: k@cze portfolio

Ekhem, pozwolę się przypomnieć... Już mamy wieczór Chyba że chodziło o prezesowy wieczór...
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Ekhem, pozwolę się przypomnieć... Już mamy wieczór Chyba że chodziło o prezesowy wieczór...
    Szczęśliwi czasu nie liczą
    The question is, who cares?

Awatar kon
    Siła reputacji
    184
    Moja galeria

Wieczor jest dlugi.....

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Kurde blaszka, no wiem, ze juz gdzies jest wieczor
    Ale ja nawet nie jestem w polowie rzeczy, ktore mialem dzisiaj zrobic - zeby bylo smieszniej, to dzieciaki w pierwszym tygodniu szkoly przywlekly jakies cos i zaczyna mi rosnac temperatura. Cisnienie tez mi rosnie, jak pomysle, ze z goraczka mam wyjsc na zewnatrz, gdzie jest prawie 35 stopni i z dnia na dzien jeszcze rosnie. Do tego jeszcze musze dzisiaj do roboty, pozniej z zona przejrzec kilogram ogloszen, bo szykujemy sie do zmiany adresu zamieszkania, pozniej odpisac na drugi kilogram emaili, polozyc dzieciaki spac, wypic lampke wina, samemu sie polozyc spac... echhhh......
    Zeby sie do stac do desktopa, to musze przegonic syna od niego, a bedzie ciezko, bo sie przyzwyczail i lekcje na nim odrabia (no i grywa oczywiscie).
    Echhhhh - ide sprobowac
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Kurde blaszka, no wiem, ze juz gdzies jest wieczor
    Ale ja nawet nie jestem w polowie rzeczy, ktore mialem dzisiaj zrobic - zeby bylo smieszniej, to dzieciaki w pierwszym tygodniu szkoly przywlekly jakies cos i zaczyna mi rosnac temperatura. Cisnienie tez mi rosnie, jak pomysle, ze z goraczka mam wyjsc na zewnatrz, gdzie jest prawie 35 stopni i z dnia na dzien jeszcze rosnie. Do tego jeszcze musze dzisiaj do roboty, pozniej z zona przejrzec kilogram ogloszen, bo szykujemy sie do zmiany adresu zamieszkania, pozniej odpisac na drugi kilogram emaili, polozyc dzieciaki spac, wypic lampke wina, samemu sie polozyc spac... echhhh......
    Zeby sie do stac do desktopa, to musze przegonic syna od niego, a bedzie ciezko, bo sie przyzwyczail i lekcje na nim odrabia (no i grywa oczywiscie).
    Echhhhh - ide sprobowac
    Ciężkie i skomplikowane bywa życie rodzica... Ale przecież dasz radę.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Echhhhh.. dopiero co wrocilem do domu... walne chyba lampke czerwonego i ide spac, bo musze wstac za 5 godzin. Obiecuje, ze wstawie kolejna czesc jutro - dzieciaki maja trening od 5 do 6pm, wiec mam godzine wolnego jak bede na nie czekal - tym razem bedzie wiecej architektury (w koncu, co?) - zapraszam na fotorelacje z pokladu lodzi wycieczkowej doplywajacej w najciasniejsze zakatki Chicago - najwiekszego polskiego miasta Juz jutro - wtorek, godzina 23.59...... ups.....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Uffff... nareszcie wieczor
    Zgodnie z obietnica (dobra, dobra) lecimy dalej ze zdjeciami z Wilekiej Wyprawy Do Wielkiego Miasta
    Dzisiaj odwrotnie - napierw byla galeria, a dopiero dzisiaj, gwoli porzadku, te same zdjecia w watku - dzieki temu widze, co sie podoba, a co nie.
    Dla informacji - te i nastepne zdjecia sa zrobione podczas krotkiego rejsu po rzece w Chicago - najwikszym polskim miescie

Na pierwszy ogien TO. Nazwy budynku niestety nie pamietam - pamietam za to, ze ma swoj oddzielny kod pocztowy - tyle tam pokoi
    ...

Kolejny to Lake point Tower - jeden z najbardziej oblych budynkow jaie udalo mi sie zobaczyc - przy okazji najnizszy budynek, ktory ma 70 pieter..... cokolwiek to znaczy...
    ...

Nazwy, niestety, nie pamietam...
    Klasyka gatunku

333 Wacker Drive - tylko 36 pieter, ale za to jakich
    ...

235 West Van Buren - moj ulubiony. stosunkowo nowy, bo z 2009 46 pietrowy apartamentowiec.
    Stosunkowo niedrogi - 1 sypialnia z lazienka kosztuje w chwili obecnej $1550/mc. Calkiem niezle jak na 70 metrowe, wyposazone mieszkanko w centrum Chicago.
    Wieżowiec Morse'a

No i jedna z najbardziej charakterystycznych budowli Wietrznego Miasta - Marina City.
    3 w jednym - mieszkanie na gorze, garaz po srodku i parking dla lodzi na samym dole.
    Oprocz tego siedziba hotelu, calej masy mniejszych i wiekszych biur.
    Corndog

A w kolejce jeszcze sa:
    Willis Tower, Trump Tower, Hyatt Center, oraz kilka innych

Mieszka w
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Otoz.....
    Tak to jest, jak sie foci z dystansu wysokie obiekty.
    Tak mniej wiecej to wyglada z pewnej odleglosci:

Nie moje zdjecie, ale bardzo podobny kat. Lekkie prostowanie, crop i bec - mozg troche glupieje
    Poza tym nie wszystkie sciany w obu budynkach sa rownolegle do siebie - to tez nie pomaga.
    Nie martw sie - mam podobnie jak na to patrze Dlatego tez wstawilem do galerii - a niech inne mozgi tez maja
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 9.10.15 o 18:54

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Na zdjęciu w galerii cały budynek po lewej wygląda jak odbicie. Za cholerę nie mogłam sobie tego ułożyć w głowie To zdjęcie wiele wyjaśnia. Wracasz do tamtego - znów mętlik...

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Otoz.....
    Po wyjaśnieniach i zdjęciu, na którym widać oba budynki, sprawa stała się jasna.
    Oglądając zdjęcie w galerii, przyjąłem, że widzę jeden budynek. Ciemna część po lewej to jedna powierzchnia (ściana) a ta po prawej, to druga (trochę pofalowana). Stąd to złudzenie.
    Teraz widzę po prawej stronie (jaśniejszy budynek) dwie boczne ściany. Gładka po lewej i pofalowana po prawej
    Nawet góra jest u góry
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA