Strona 172 z 174 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.711 do 1.720 z 1734

Wątek: k@cze portfolio

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: k@cze portfolio

Rozśmieszyłeś mnie na dobranoc Panie Kaczy Nie wiem gdzie był żart, gdzie poważnie co prawda ale i tak się uśmiałem Ja broni ładować nie będę jesteś poniekąd moim "sojusznikiem" Do Twojego wątku w każdym razie obiecuję nie przylezę do galerii nie mogę obiecać.(bywa, ze szybciej oceniam niż spogladam na autora)
    PS
    Mam kota i żonę głowa nie boli

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    ...Potem wmawiasz wszystkim, ze sa jakies reguly, albo nawet moje wymagania, zeby w galerii tylko oceniac a dobre rady dawac tylko w watkach dla poczatkujacych, chociaz obaj wiemy, ze to bzdura....
    Podwazasz autorytet na forum:
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Mi tam nie podoba się taki podział (ocena zdjęć i dla początkujących) ale jest to jest i trzeba się z tym pogodzić W dziale dla początkujących krytykować (oceniać) nie można? Albo w dziale ocena zdjęć nie można doradzać co ewentualnie można poprawić?
    Cieszę się , ze chociaż ten podział akceptujesz. Idea podziału była nieco inna. W wątkach dla początkujących pomagamy. W wątkach dla skończonych fotografów oceniamy i zajmujemy się krytyką do bólu...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 14.08.14 o 00:48
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ....

Podwazasz autorytet na forum:

Hmmmm... a dokladnie w ktorym to momencie lub fragmencie podwazam?
    Wydaje mi sie, ze nie do konca rozumiesz to co ja napisalem, to co napisal apz i to co ty sam napisales....
    Ale ciesze sie, ze idziesz spac usmiechniety
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

I kolejna czesc fotorelacji z rodzinnej kaczej wyprawy do Wietrznego Miasta - tym razem krotko o Millenium Park.
    Stosunkowo mlody, bo otwarty w 2004 park jest jednym z najciekawszych zakatkow Chicago - skupia wiele ciekawostek architektonicznych oraz projektow artystycznych. Oprocz stalych ekspozycji mozna tam znalezc takze okresowe wystawy oraz prace roznorakich gatunkow. Najbardziej znana to fasolka, czyli "Cloud Gate" - wykonana ze 168 elementow rzezba ze stali nierdzewnej, wazaca 100 ton, wypolerowana tak, ze nie widac zadnego spawu ani laczenia. Raj dla turysty, koszmar dla fotografa

Niezliczonosc odbic, katy, wielokrotne odbicia, swiatlo, cien, turysci - to wszystko powoduje oprocz wielokrotnej checi zmiany obietywu na inny -ten, ktory akurat jest w plecaku, chec przepedzenia calego tego tabunu ludzi i zamkniecia parku tylko dla siebie, zeby w koncu w spokoju mozna bylo sie zastanowic ajk to ugryzc...

Cloud Gate

Po drodze no "fasolki" trzeba przejsc kolo dwoch fontann, ktorych projektant mial ciekawe podejscie do tematu....
    15 metrowe bloki emituja dzwieki, swiatlo no i oczywiscie wode Czasami z dosyc niespodziewanego miejsca Oprocz tego przestrzen pomiedzy dwoma blokami jest wypelniona plytka woda i cala masa dzieciakow (ich rodziciow rowniez). Fontanny wyswitlaja nieruchome zdjecia, ale i tez ruchome obrazy - prawie jak w kinie, tylko ekran w druga strone

Po krotkim spacerze dochodzimy w koncu do najokazalszej czesci parku - Jay Pritzker Pavilion - amfiteatr z 4000 stalymi miejscami siedzacymi oraz miejscem na dodatkowe 7000.
    W przerwach miedzy imprezami sluzacy jako trawnik dla setek mieszkancow i turystow spragnionych odpoczynku - w tym rozniez dla nas. Tysiace ton stali ulozonej w taki sposob, ze nawet pokrecony mozg doktora Hannibala Lectera by tego nie wymyslil Zreszta co ja wam bede mowil - zobaczcie sami:

Nie wyglada okazale? Tylko z daleka - z bliska az ciezko uwierzyc, ze to sie kupy trzyma, zwlaszcza, ze to wszystko ze stali

Caly park to naprawde ogromna masa atrakcji - nie starczyloby dnia na zobaczenie wszystkiego, dlatego dobrze jest miec plan co sie chce zobaczyc i raczej trzymac sie planu - inaczej mozna wyladowac w zupelnie innej czesci miasta, ogladajac zupelnie inne rzeczy, niz mialo sie zamiar
    Na zakonczenie 12 metrowa rzezba Hiszpana Jauma Plensa z calej seri "the Girls" - na zywo wyglada o wiele okazalej

Ostatnio edytowane przez k@czy ; 14.08.14 o 07:29

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Bardzo ciekawa fotorelacja, zdjęcia też. Nie miałbyś ochoty przenieść jej do osobnego wątku?
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Na widokowym tarasie i dwa przedostatnie jakoś mnie "zatrzymały"
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    No kurcze pewnie, że tak
    Troche czasu poswiecilem na przygotowania, przypomnialem sobie miejsca, ktore odwiedzilem wczesniej i bylem bardziej zdecydowany co chce miec przed obiektywem. Oprocz tego "zainwestowalem" w krotki rejs po rzece, co pozwolilo na zobaczenie miasta z trochę ciekawszej perspektywy- taka mam nadzieje
    W weekend na spokojnie usiade i na spokojnie ogarne cały material
    Lubie miejskie krajobrazy i z chęcią poogladalem sobie zdjęcia. Najbardziej spodobalo mi się to ze spalonego miasta. Reszta zdjęć też fajna ale bardziej interesujace bylyby zdjecia pokazujace miasto od innej niż ta powszechnie znana strona. O tym tarasie widokowym to było ostatnio głośno jak pojawiły się na nim pęknięcia.

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Gdzie dalsza część?
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    Gdzie dalsza część?
    No właśnie.... Czy pan Prezes do tej pory ucztuje urodziny.....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    No właśnie.... Czy pan Prezes do tej pory ucztuje urodziny.....
    Musi odparować nadmiar alkoholu z organizmu, daj mu chwilkę
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Nikt sie nie dopytywal, to przysnalem na chwilke.....
    Wieczorem dorzuce nastepny odcinek
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++