"Zacne" jest to zdjęcie 2 x 9mm. Co do tutka, chętnie bym przeczytał. Kiedy planujesz udostępnienie materiału?
"Zacne" jest to zdjęcie 2 x 9mm. Co do tutka, chętnie bym przeczytał. Kiedy planujesz udostępnienie materiału?
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
sobie pooglądałem, dobre kadry do tego Tatr, panoramki Ci już wychodzą świetnie. Plusa nie dam bo system nie daje
![]()
łaaadne,
składanie dobrze ci wychodzi, myślałeś o branży motoryzacyjnej. tam jest duży potencjał![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ten kościół wrzuciłem bo mi się spodobałNietypowy na naszym terenie, cały z kamienia. Od razu szkockie budowle mi się skojarzyły
O założycielu muzeum i ojcu narciarstwa polskiego.
W Cieklinie jest muzeum narciarstwa polskiego. Muzeum założone zostało przez Stanisława Barabasza (fajne nazwisko)
Normalnie łezka mi się w oku zakręciła, jak zobaczyłem narty, wiązania i kijki - które miałem w dzieciństwie.
Najstarsza narta w muzeum. Z tyłu jest datowanie - 1829 r. (to ta po prawej).
A ta po lewej to...
522.
to narta wystrugana. Większość nart jest gięta. Ta została cierpliwie wystrugana z jednego klocka.
523.
524.
525.
Takie były moje pierwsze narty. Potem były "plastiki"
526.
527.
528.
529.![]()
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 10.09.14 o 18:26
patrząc na te stare sprzęty sportowe uważam, że "tamci" sportowcy mieli wielkiego ducha walki żeby osiągać wyniki, jakiekolwiek wyniki
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
w sumie racja
oglądałam swego czasu jakiś program (chyba galileo)
gdzie mistrzowie świata walczyli o lepsze efekty z jakimś podstawionym amatorem
sęk w tym że amator miał najbardziej wypasiony sprzęt, a MISTRZ walczył na takim totalnym muzealnym okazie...
najbardziej w głowie pozostała Mistrzyni narciarstwa![]()
która na prostych dechach nic nie zwojowała i prawie glebę zaliczyła(a może i zaliczyła - nie pamiętam już do końca)
nie zmienia to faktu że rozwój sprzętu przez ostatnie lata poszedł mega do przodu
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Fajne te Twoje migawki przypominające dawne czasy. Przypomniały mi się pierwsze moje narty, też drewniane choć już trochę nowsze od Twoich (jakieś czeskie), kolejne plastiki udało mi się zaraz połamać
A nawiązując do Stanisława Barabasza, to nestor polskiego narciarstwa, miłośnik polowań i w ogóle ciekawa postać. Pierwsze narty skonstruował na potrzeby zimowego polowania wzorując się na ustnych przekazach. Jedna była z drzewa jesionowego, druga z bukowego, był rok 1888. Zalecane smarowanie - śledziem. Później nart zaczął używać do wypraw tatrzańskich, a można je zobaczyć w Zakopanem w Muzeum Tatrzańskim.
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 18:48 ----------
nie wspominając o duchu kurierów ruchu oporu, którzy na takich nartach ryzykowali własnym życiem.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja