Strona 263 z 415 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.621 do 2.630 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    2 x w pionie i 2 x w poziomie
    Dokładnie porównywałem w jednej płaszczyźnie , a to błąd.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Awatar Mastertoon
    Mieszka w
    KOL...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Oprócz megapikseli myślę że cała reszta także poszła na przód, mój były Canon 1000D mimo 10mpix matrycy aps-c nie był w stanie dorównać xz-2 jakością fotek. ISO 800 leżało i kwicało, nie mówiąc już o bezużytecznym auto.

A część osób jeszcze i tak wybierze sprawdzone rozwiązania, modele... tak jak moja siostra ze szwagrem którzy kupili niedawno kompakt Canona, jakiś niski model za marne grosze mimo iż spokojnie mogli sobie pozwolić na np. RX100 III. Argument był taki że ten model już mieli przez ostanie kilka lat i sprawdził im się.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

W sumie do oglądania fotek na telewizorze wystarczą 2 mpix`y...
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

też tak miałem ze znajomym, kupił sobie kompakt Canona, prawie nie potrafił w nim uzyskać ostrych zdjęć, zwłaszcza w pomieszczeniu. Dałem mu do ręki mojego XZ-2 i poprosiłem żeby wcisnął do połowy spust migawki i zobaczył jak szybko ustawi ostrość. Jak zobaczył to odłożył na stół kwitując "to jakieś nienormalne jest"

Awatar Mastertoon
    Mieszka w
    KOL...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    W sumie do oglądania fotek na telewizorze wystarczą 2 mpix`y...
    I w większości tak jest... i jest to wstrząsające jak na osoby które na wakacje odwiedzają Meksyk, Jamajkę czy Kenie... A ja później zamiast oglądać zdjęcia skupiam się na braku ostrości, marnych kolorach i braku szczegółów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mastertoon Zobacz posta
    Oprócz megapikseli myślę że cała reszta także poszła na przód, mój były Canon 1000D mimo 10mpix matrycy aps-c nie był w stanie dorównać xz-2 jakością fotek. ISO 800 leżało i kwicało, nie mówiąc już o bezużytecznym auto.
    Dziwne Panie, dziwne... Miałem niegdyś 350D, to jeszcze starszy model i jak patrzę na tamte zdjecia to nie widzę powodów dla których Canon niby miałby być gorszy od XZ-2. Owszem, XZ-2 jest świetny, ale wyżej niż oba wymienione Canony to bym go nie stawiał.

No chyba że ktoś miał problemy z AFem, czy nieumiejętnością obsługi w trybie zielonym
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Wujek do dziś używa Canon 350D. Na niskich czułościach daje naprawdę piękne obrazy. To jednak lustrzanka.

Awatar Mastertoon
    Mieszka w
    KOL...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dla mnie zdjęcia wychodziły gorzej, nie ważne z jakim obiektywem, czy Sigmą czy Tamronem. Nie były to jakieś wykwintne szkiełka, fakt- może gdybym założył jakąś porządną stałke zdanie bym zmienił... Ale tak jak wspomniałem ISO 400 to było max co mi się podobało. I nie podobało mi się że w rękach żony w trybie auto ten aparat nie potrafił focić.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

No cóż lustro wymaga obiektywu... sam widzę różnicę między np. podpiętym tamronem 18-200 a canonem 28-135 IS USM . Natomiast pomiędzy fotkami ze starego 10D i nowszego 450d to już mam pewne wątpliwości odnośnie "lepszejszości" tego co wychodzi z nowszego pudełka (pomijając, że szybsze i ma więcej opcji ustawień). Głównym problemem jest jednak ciężar takiego zestawu do całodziennego noszenia.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Dziwne Panie, dziwne... Miałem niegdyś 350D, to jeszcze starszy model i jak patrzę na tamte zdjecia to nie widzę powodów dla których Canon niby miałby być gorszy od XZ-2. Owszem, XZ-2 jest świetny, ale wyżej niż oba wymienione Canony to bym go nie stawiał.

No chyba że ktoś miał problemy z AFem, czy nieumiejętnością obsługi w trybie zielonym
    Potwierdzam, Canon 350D do dziś jest bardzo często wykorzystywany w astrofotografii właśnie ze względu na dobrą, nieprzeładowaną matrycę. ISO 1600 z Canona (pomijając różnicę w ilości pixeli) może zawstydzić OM-D. Miałem 20D, ta sama matryca co w 350D.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów