Strona 265 z 415 PierwszyPierwszy ... 165215255263264265266267275315365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.641 do 2.650 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    No no, proszę mi tu obiektywu XZ-2 nie nazywać kitem
    Jakoś nie spotkałem kitu 28-122 mm o jasności f/1.8 - 2.5.
    Ale bez urazy, wiem co miałeś na myśli.
    pozdrawiam
    Nie przesadzaj, kitem dla OMD1 jest 12-40/2,8
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Nie przesadzaj, kitem dla OMD1 jest 12-40/2,8
    Ha ha, 12-40/2.8 to "kit" który sam kosztuje prawie czterokrotność XZ-2. A cały zestaw prawie dziewięciokrotność.
    Ale można by powiedzieć, "każdy aparat ma taki kit na który zasłużył".

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    Ha ha, 12-40/2.8 to "kit" który sam kosztuje prawie czterokrotność XZ-2. A cały zestaw prawie dziewięciokrotność.
    Ale można by powiedzieć, "każdy aparat ma taki kit na który zasłużył".
    No widzisz, "kit" to nie obelga
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Podoba mi się określenie,że obiektyw kitowy to obiektyw sprzedawany w zestawie razem z korpusem aparatu.Kit z angielskiego oznacza" zestaw."
    Z powyższego jednoznacznie wynika że określenie obiektyw kitowy nie oznacza obiektywu "do kitu".

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Z powyższego jednoznacznie wynika że określenie obiektyw kitowy nie oznacza obiektywu "do kitu".
    A czy ktoś miał co do tego jakieś wątpliwości?

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Jeśli zgodzimy się z definicją"obiektywu kitowego",to żaden obiektyw wbudowany na stałe w aparat nie może być obiektywem kitowym.Co najwyżej mogą to być tanie obiektywy kitowe sprzedawane w komplecie dla obniżenia ceny zestawu i wysokiej jakości obiektywy kitowe.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

W danych technicznych instrukcji aparatu Olympus XZ1 zapisano: aparat posiada organiczny wyświetlacz ,a w katalogu Olympusa znalazłem informację,że Olympus XZ1 posiada wyświetlacz OLED 3 cale.O fakcie tym już pisałem.Natomiast w katalogu Foto Kuriera z roku 2014"Aparaty fotograficzne" na str.14 zapisano :"Można spotkać np. w Olympusie XZ1 ekran,wykorzystywany głównie do produkcji cyfrowych telewizorów w technologii OLED.Taki ekran cechuje nieporównywalnie lepsza jakość i możliwość oglądania zdjęć praktycznie pod każdym kątem.Nasuwa się pytanie,czy Olympus XZ2 taki ekran posiada?

---------- Post dodany o 21:42 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------

Na stronie polskiej OLYMPUSA znalazłem zapis dotyczący Olympusa XZ2 "3 calowy dotykowy i uchylny LCD o rozdzielczości VGA pozwala z łatwością wykadrować każde zdjęcie".Dlaczego więc zrezygnowano z ekranu OLED. A może to pomyłka w opisie?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

No cóż... papier jest cierpliwy, zwłaszcza dla osób które piszą, bo za to dostają kasę. Raz piszą o audi A6 a raz o Olympusie XZ-2.... Takie czasy i nie bądźmy złośliwi każdy jakoś musi utrzymać rodzinę.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Ekrany typu OLED są bardzo drogie więc Olympus prawdopodobnie zrezygnował z tego ekranu w modelu XZ2 z uwagi na fakt,że zastosowanie ekranu odchylanego w XZ2 zwiększyło koszty produkcji.W załączeniu zdjęcie wykonane w dniu wczorajszym bez statywu/Nikon P600/
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCN0643.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	929,6 KB
ID:	126203  

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów