Strona 76 z 79 PierwszyPierwszy ... 26667475767778 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 786

Wątek: Przejście z FF do m43

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Odp: Przejście z FF do m43

Uuu... jakiś smutek dał mi minusa za naśmiewanie się z fufu... Szkoda, że nie wiedział, iż minusy mam w... fufu

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

A ja napiszę tak. Śmieszą mnie jedni i drudzy, obsmiechujący sie nawzajem

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Wsadzę swoje dwa grosze: nad morzem przez dwa tygodnie miałem z pewnych względów 5DII z różnymi szkiełkami, a dziś mogłem w końcu wybrać sobie zabawki, więc zabrałem em10 z 14-150. Niech mi ktoś wytłumaczy: dlaczego ten dość przeciętny superzoom daje ostrzejsze zdjęcia od tego Canona z czymkolwiek?
    Nie znasz się, to jest "mistycznaplastykaobrazupełnejklatki"
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Obawiam się, że w fenomenie pełnej klatki często nie o fizyczne cechy cechy sprzętu bądź obrazu idzie. Tu chodzi raczej o symbol - znaczenie przypisane marzeniami, aspiracjami, poczuciem przynależności do tych lepszych, bardziej wtajemniczonych. Krytyka może więc zaboleć i w tym sensie minusowe punkty są jak najbardziej uzasadnione .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Obawiam się, że w fenomenie pełnej klatki często nie o fizyczne cechy cechy sprzętu bądź obrazu idzie. Tu chodzi raczej o symbol - znaczenie przypisane marzeniami, aspiracjami, poczuciem przynależności do tych lepszych, bardziej wtajemniczonych. Krytyka może więc zaboleć i w tym sensie minusowe punkty są jak najbardziej uzasadnione .
    Jedni widzą fenomen pełnej klatki, inni widzą fenomen małej klatki. Śmieszne jest poczucie wyższości u każdej ze stron
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jedni widzą fenomen pełnej klatki, inni widzą fenomen małej klatki. Śmieszne jest poczucie wyższości u każdej ze stron
    Ja widzę robotę, każą robić pełną - robię pełną. Każą niepełną - oki - byle płacili
    No dobra, wolę niepełną, niepełna mniej waży, a ja jestem leń z natury.

Ale żonie się fufu podoba, właśnie obrabia rawy. Powiedziałem jej, że jak se będzie nosić, to możemy brać zawsze
    Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 1.08.14 o 21:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Fenomen pełnej klatki jest tak samo ważny dla tych, którzy są jej zwolennikami, jak i dla tych, którzy z nim wojują. To jak z diabłem: niby jest zły, ale trzeba podsycać jego mit, żeby zaznaczyć, że jest się po tej dobrej stronie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Fenomen pełnej klatki jest tak samo ważny dla tych, którzy są jej zwolennikami, jak i dla tych, którzy z nim wojują. To jak z diabłem: niby jest zły, ale trzeba podsycać jego mit, żeby zaznaczyć, że jest się po tej dobrej stronie
    Gdyby jeszcze wczoraj ktoś mi powiedział, że dam Ci plusa...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    W zamierzchłych czasach "Talibowie" dużych formatów nazwali ten najmniejszy prześmiewczą i zgryźliwą nazwą "mały obrazek". Obecni "Talibowie" podnieśli jego rangę do "pełnej klatki". Dziwne koło zatoczyła historia upychając mały obrazek do pełnej klatki
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

W określeniu "mały obrazek" nie ma nic prześmiewczego - wszak faktycznie jest mały jak na standardy obowiązujące w czasach, w których powstał, co wcale nie czyni go śmiesznym. Współczesny notebook też jest mniejszy niż komputery sprzed kilkudziesięciu lat, mieszące się w szafie, a nikt się z tego nie śmieje. W określeniu "pełna klatka" z kolei też nie ma nic niewłaściwego, bo początkowo producenci serwowali aparaty z matrycami o wymiarach niepełnych w stosunku do tych, pod jakie projektowano bagnety. Nic więc dziwnego, że implementację pierwotnego dla danego systemu formatu nazwano pełną klatką. I tak już zostało... Zastąpienie kątów widzenia ekwiwalentami ogniskowych to też bzdura, ale przyjęła się i każdy rozumie o co chodzi, więc nie ma sensu z tym walczyć.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb