Tak się ostatnio zastanawiałem, gdyby naszła mnie odwaga i chęć wstawienia zdjęcia do kalendarza. Czysto moralny dylemat, bo można się przecież nie przyznać![]()
Tak się ostatnio zastanawiałem, gdyby naszła mnie odwaga i chęć wstawienia zdjęcia do kalendarza. Czysto moralny dylemat, bo można się przecież nie przyznać![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wiesz co odpowiem, a powiem mniej więcej to samo:
... i dodam: To kalendarz fotograficzny forum OlympusClub. Do tej zbiorowości należą wszyscy zarejestrowani, niezależnie od marki sprzętu w torbie foto. Bo:
Lepszego uzasadnienia nie potrzeba.
---
Nie, w tym temacie za kulisami jestem tylko ja.
---------- Post dodany o 09:53 ---------- Poprzedni post był o 09:53 ----------
Uprzedzam tylko, że nie przyjmujemy negatywów, co najwyżej skany.
---------- Post dodany o 09:58 ---------- Poprzedni post był o 09:53 ----------
Komunikat organizacyjny: Chwilę musicie poczekać. Dogrywam technikę i ruszamy ze zbiórką zdjęć.
Rozpoczynamy zbiórkę zdjęć. Proszę przeczytać pierwszy post. Został zaktualizowany o informacje o sposobie wysyłki.
---
Przy okazji. Kalendarz ułoży grupa chętnych osób. Będą to: Ahutta, Gulasz, Hades, Ssonic, Petreq, Ziemia01. Gdyby ktoś jeszcze chciał dołączyć to zapraszam.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Oczekiwany format/rozmiar fotek?
The question is: What is a Mahna Mahna?
Maksymalna rozdzielczość jaką fabryka dała. Minimalna 2500 pikseli po dłuższym boku.
I jeszcze jedno. Zapomniałem o tym w pierwszym poście: zdjęcia poziome.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Biorąc pod uwagę, że mamy w Olkach genetycznie zapisany format 4:3, to oczekiwany stosunek boków jest oczywisty. Ale dyskutowaliśmy tu, by nie zważać na aparat i jego format, a brać pod uwagę fajne dobre klubowiczów. Ekipa weźmie pod uwagę różne proporcje i będzie proponowała kadrowanie jeśli okaże się konieczne. Ewentualnie można już na wstępie wykonać samemu kadrowanie 4:3.