CRX - to będzie trudne bo ludzie są różni, różnie podchodzą do życia i do Forum. Dyskusja w tym wątku dobitnie to pokazuje.
No widzisz i tu pojawia się problem bo dla jednego na przykład ustawiane zdjęcia często tej samej osoby, które są prezentowane jako streetowe będą świetne lub doskonałe, a dla kogoś innego tylko przeciętne lub wręcz słabe. I teraz osoba, która dała takiemu zdjęciu 5 będzie myślała, że ta co dała na przykład 2 to robi to z jakiś niskich pobudek. A ona po prostu potraktowała to zdjęcie jako pozowany portret, a przyznasz, że inaczej ocenia się pozowane zdjęcia, a inaczej typowo streetowe, gdzie albo złapiesz moment albo nie.
Są też ludzie którzy zachwycają się obróbką, która często jest jakąś tam wariacją programów typu SEP lub podobnych, a innym to się nie będzie podobało. Niestety nie damy rady wszystkiego ocenia tak samo i trzeba się z tym pogodzić
I tu pojawia się kolejny problem bo dla mnie na przykład sprawa jest prosta dostaje 5 - zdjęcie się bardzo ale to bardzo podoba, dostaję 0 zdjęcie dla oceniającego jest beznadziejne. Ne potrzebuję uzasadnienia ani dobrej ani złej oceny - widzę też kto ocenia, czasami mogę zajrzeć do jego galerii co też często daje sporo do myślenia.
I teraz pojawia się problem bo jak coś się oceni powiedzmy na 2 (czyli znośnie) to czasami dostaje się PW z pytaniem a dlaczego tylko 2. Hmm, no trzeba się w to naszym zdaniem kiepskie zdjęcie wgłębić i coś napisać, tylko co? Ja na przykład wczoraj obejrzałem kiepski film, już nawet tytułu zapomniałem. I teraz jakby ktoś mnie spytał jak mi się podobał to odpowiedziałbym, że był beznadziejny i nie warto go oglądać. I teraz pojawia się pytanie dlaczego beznadziejny? No cóż, hmm, był nudny, odtwórczy, hmmm, cóż by tu jeszcze powiedzieć? Zdecydowanie łatwiej (przynajmniej mnie) odpowiedzieć na pytanie dlaczego coś mi się podoba. Tu mogę zaszaleć z uzasadnieniem. Ale w przypadku 5tek jeszcze nikt nie wysłał mi PW dlaczego dałeś aż 5![]()

Odpowiedz z cytatem