Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Galeria

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Galeria

KoFFFFFani ja mam do Was jedną bardzo ogromną prośbę i to tak dużą jak odległość od nas do najdalszej gwiazdy!!! Ożywmy galerię. To jest jedna z super rzeczy, która wyróżnia to forum pod względem treści i formy od innych stron. Układ strony i komunikacji forumowiczów stwierdzając obiektywnie na prawdę mamy bardzo fajny i inni mogą nam tego zazdrościć więc dbajmy o to i nie zabijajmy tego. Co prawda zrobiłem sobie pół roczną absencję ale to co zaczęło się dziać w galerii od mniej więcej wakacji zeszłego roku woła o pomstę do nieba a to co się dzieje ostatnio to już w ogóle jest totalną porażką i to TOTALNĄ NAD TOTAL. Ja rozumiem, że jedni się kochają a inni nienawidzą (różnice zawsze były, są i będą) ale nie zabijamy tego co jest atrybutem tego forum. Jedni psioczą że wszystko schodzi na psy a z kolei inni, że idzie nowe ale..................ale nie chcesz wystawiać oceny to napisz chociaż swój komentarz jak to widzisz, ponieważ po to się wstawia fotę (a przynajmniej ja) aby poznać czyjeś zdanie/wrażenie i aby skonfrontować widzenie czegoś tam na zasadzie ja kontra Ty. Czy tak ciężko wystawić ocenę albo napisać kilka słów? Dobrze lub ok......wstawiamy według jednych dzieła a według innych knoty ale dajmy temu wyraz......., przecież o to chodzi w galerii. Czy źle mówię? Czy chcecie zabić perełkę tego forum? Chciałem to napisać bardzo dawno temu (już w zeszłym roku ale ja jestem od popierd....... i dolonych rzeczy wiec traktuje mnie się tak samo bo nie raz kilka osób dało mi to odczuć) ale wiecie co mnie do tego popchnęło? 1. Ok zrobiłem sobie dzisiaj kilka drinków, 2. Hades wstawił do foty miesiąca czerwca kilka moich fot gdzie w komentach nawet pies z kulawą nogą się nie pojawił oprócz kilku osób co zawsze potrafią coś wpisać . Nie lubię wystawiać ocen fatalnych (no chyba, że ktoś robi to po złości permanentnie bez celu to robię to samo) ale nawet wtedy gdy coś mi się nie podoba to coś staram się naskrobać aby dać wyraz mojej dezaprobacie oraz aby dać wyraz nadziei aby ktoś dążył naprzód i się nie łamał .

---------- Post dodany o 02:05 ---------- Poprzedni post był o 01:40 ----------

I jeszcze jedno - można mnie za to znienawidzić co teraz napiszę ale zlewam to równo i dokładnie (z resztą wiecie, że ja wszystko zlewam i po mnie wszystko spływa). Dosłownie WQU...... mnie osoby, które wiecznie wstawiają foty licząc na komenty, samemu ich nie wystawiając . Po co tu są? Dla własnego ego? Bo tu są dla samych 5? Ja wiem, że uważają się za takie dobre, że nikt im nie podskoczy wiec po co poświęcać chwilę własnego ego dla innych maluczkich ale ja szczerze mówiąc na 500px co dziennie widzę z 5 do 10 fot którym mogliby tyłki lizać
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 6.07.14 o 02:08
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Galeria

Może dla zdrowia psychicznego ?
    Jakieś pewnie 1,5 roku nic nie wstawiam. Wiesz dlaczego ? Ludź który przez miesiące nie pojawia się na forum, w momencie wstawienia zdjęcia do galeria pojawia się jak duch i daje zero, jeden.
    I nie chodzi o ocenę, chodzi o złośliwość. I nie chodzi tylko o mnie. Sporo ludzi to ma. I nie chodzi o jakość zdjęcia - bo można napisać jakieś uzasadnienie złej oceny.
    Więc powiedz - po co się denerwować ? W moim wieku (60) grozi to zawałem
    Szczerze mówiąc, dla mnie mogłoby nie być galerii. Jak widzę te komentarze, bluzgi, wulgaryzmy, lekceważenie i traktowanie drugiego jak śmiecia - to mnie normalnie odrzuca.
    Było kiedyś mówione, że galeria będzie moderowana. Nie jest. Skutek mamy.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jak juz taki watek sie pojawil, to pozwole sobie spytac, czym trzeba sie zasluzyc, kogo przekupic, itp... zeby miec mozliwosc oceniania i dodawania komenatrzy w galerii?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Może dla zdrowia psychicznego ?
    Jakieś pewnie 1,5 roku nic nie wstawiam. Wiesz dlaczego ? Ludź który przez miesiące nie pojawia się na forum, w momencie wstawienia zdjęcia do galeria pojawia się jak duch i daje zero, jeden.
    I nie chodzi o ocenę, chodzi o złośliwość. I nie chodzi tylko o mnie. Sporo ludzi to ma. I nie chodzi o jakość zdjęcia - bo można napisać jakieś uzasadnienie złej oceny.
    Więc powiedz - po co się denerwować ? W moim wieku (60) grozi to zawałem
    Szczerze mówiąc, dla mnie mogłoby nie być galerii. Jak widzę te komentarze, bluzgi, wulgaryzmy, lekceważenie i traktowanie drugiego jak śmiecia - to mnie normalnie odrzuca.
    Było kiedyś mówione, że galeria będzie moderowana. Nie jest. Skutek mamy.
    Nie tak dawno musieliśmy ożywić trochę umierające forum, może apel CzaRmaX-a jest własnie na czasie.
    Spróbować zawsze warto, tym bardziej, że ja także należę do tych utyskujących...

A co do wysokości ocen ich jakości i aktywności niektórych, popatrz na to w taki sposób Bogdanie: mamy właśnie wolny kraj o który swego czasu walczyliśmy, a co do zachowań i kultury kolejnego pokolenia są takie jakie jako rodzicielskie pokolenie przekazaliśmy sami i pozwoliliśmy przekazać innym (nauczycielom, trenerom, wychowawcom), którym dawaliśmy pod opiekę nasze wspólne dzieci.

Czas płynie, my już jesteśmy trochę staroświeccy w tym przyspieszajacym biegu świata. Naszą rolą powoli staje się pilnowanie i przekazywanie młodszym pamięci o czasach naszych i wcześniejszych.

Nie warto więc się z błachych przecież powodów denerwować... Szkoda na to tych resztek życia które przed nami. Tyle jeszcze mamy do obejrzenia i obfotografowania. Więcej dystansu warto nabrać... A odpuszczenie i pozwolenie na rozpasanie się niektórych, nie jest tutaj naszą główną rolą.
    Mamy ku temu odpowiednie narzędzia. Spróbujmy razem wybudzić, ku dobrej sprawie, onegdajsze pospolite ruszenie.

A stałą moderację w galerii należy wreszcie ukonstytuować - to apel do administracji. Jak Wam brakuje mocy przerobowych, a brakuje, to wykorzystajcie Grupe Poszukiwawczą przecież jest i działa cały czas w tle userskiej działałności na forum.

---------- Post dodany o 08:30 ---------- Poprzedni post był o 08:28 ----------
    istracji
    Cytat Zamieszczone przez ssonic Zobacz posta
    Jak juz taki watek sie pojawil, to pozwole sobie spytac, czym trzeba sie zasluzyc, kogo przekupic, itp... zeby miec mozliwosc oceniania i dodawania komenatrzy w galerii?
    Trzeba być na forum, nie pamiętam od 10 lub 20 postów napisanych na forum.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 6.07.14 o 08:51
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Trzeba być na forum, nie pamiętam od 10 lub 20 postów napisanych na forum.
    Dzieki, w sumie podobne odpowiedzi juz gdzies widzialem... tyle ze postow mialem ponad 50 i wciaz nic.
    Ale przed chwila sprawdzilem i moge sie juz udzielac w galerii ... hmm... dziwny zbieg okolicznosci

To moze jeszcze sie spytam co zrobic zeby profil fotograficzny sie pojawil poprawny.
    Narazie widzie tylko komentarze dodane do zdjec moich w galerii, samych zdjec nie widac.
    Ostatnio edytowane przez ssonic ; 6.07.14 o 08:43

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Mam swój typ na "hatera'a galerii" albo może bardziej prawidłowe określenie "krytyka naczelnego zrodzonego z neostrady". Zazwyczaj typ ocenia jedynie to, co mu się nie podoba lub to czego sam nie potrafi zrobić dając niskie oceny (czepiając się wybitnie niektórych osób). Dowcip polega na tym, że zdjęcia tych osób są w większości bardzo dobre. Jak każdemu oczywiście nawet im może zdarzyć się coś gorszego. Mam tu na myśli macieknr1, ale w moim guście 95% jego prac jest naprawdę bardz, brdzo dobrych (ale oczywiście nawet te są oceniane bardzo nisko, bądź w ogóle [gdy zaczną przeważać 4 i 5]). Oczywiście sam prawie nic nie wrzuca - bo przecież łatwiej samemu krytykować niż wystawiać się na krytykę. Wydaje mi się, że do prywatnych wycieczek istnieją prywatne wiadomości a nie galeria.

CzaRmaX - zgadzam się ze wszystkim co napisałeś w 100%.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ssonic Zobacz posta
    Dzieki, w sumie podobne odpowiedzi juz gdzies widzialem... tyle ze postow mialem ponad 50 i wciaz nic.
    Ale przed chwila sprawdzilem i moge sie juz udzielac w galerii ... hmm... dziwny zbieg okolicznosci

To moze jeszcze sie spytam co zrobic zeby profil fotograficzny sie pojawil poprawny.
    Narazie widzie tylko komentarze dodane do zdjec moich w galerii, samych zdjec nie widac.
    Pisz do Hadesa - nie znam funkcji o których piszesz. Jest któryś ze zorientowanych moderatorów na forum? Potrzebna odpowiedź dla usera.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Dzieki apz za pomoc

@CzeRmaX: Na forum jestem dosyc krotko, wiec az tak dobrze sie nie orientuje w sytuacji w galerii. Pytanie jakie mi sie nasuwa to jak bys chcial ozywic galerie i wprowadzic ja na dobre tory? Ludzi nie zmienisz i zawsze sie znajda osoby, ktore bede postepowac tak jak teraz. Moderowanie Galerii jest oczywiscie jakims pomyslem, ale na pewno bedzie to wymagalo znalezienia ludzi, ktorzy sie tym zajma i zeby to mialo sensa moderacja musialaby byc robiona dosyc czesto i na biezaco - wiec pytanie czy jest ktos kto sie tego podejmie i ma do tego wlasciwe kwalifikacje.

Osobiscie mi sie pomysl z Galeria podoba i jak pisal CzeRmaX jest to cos co wyroznia to forum, wiec chyba warto o to powalczyc.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

O kurka to ja wszystko nasmarowałem? Bo właśnie wstałem i wytrzeźwiałem . Może można to jakoś wykasować hihi

Ale tak szczerza to jak już wspomniałem, bardzo dawno temu chciałem poruszyć ten temat. Galeria, jej układ na stronie oraz to jak jest dostępna i widoczna jest na prawdę jedną z rzeczy, która wyróżnia to forum nad innymi i dbajmy o to, ponieważ galeria jest swojego rodzaju wizytówka dla każdej osoby, która wejdzie na tą stronę. Jest to tak można powiedzieć "perełka w koronie" i jedynie co mnie boli, że dolny pasek nie zachowuje się tak jak kiedyś pokazując na zmianę foty ostatnio oceniane z fotami losowymi. Kochajmy się lub nienawidźmy ale dbajmy o to bo pod tym względem jest forum Olka a potem długo, długo NIC
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

To ja jeszcze dołoże od siebie jeden temat. Jeśli Galeria jest wizytówką Forum OlympusClub, to wrzucajmy tam zdjęcia z Olympusów. TYLKO.
    Ja wiem, temat wałkowany nie raz i argumenty znam. Ale jakoś dziwnie to wygląda jak w Galerii widzę Nikona czy Canona. Nie mam nic przeciwko ustawianiach w wątkach - tam niech się dzieje co chce. Ale Galerię traktujmy z szacunkiem i pokazujmy co może Olympus (no, może (m)4/3).

Ja w ramach osobistego protestu nie oceniam w Galerii zdjęć spoza Olka - w wątkach tak. I oceniam powyżej 3 - jeśli zdjęcie jest kiepskie to albo nie piszę nic albo konstruktywnie, żeby nie zniechęcić.
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014