Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Galeria

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odp: Galeria

No i jak fajnie zrobiło się w galerii z większą ilością ocen aż miło popatrzeć i poczytać Wasze opinie . Ja wiem nie zawsze się che wstawiać i wystawiać ale nawet ulżyjmy sobie ocenami raz na dwa/trzy dni i będzie super. Piszecie czasami, że ludzie boją się być oceniani i nie wstawiają fot a ja sądzę, że ludzie jednal lubią jak ich się ocenia i widząc oceny u innych sami też zaryzykują
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Jeśli zdjęcie faktycznie odbiega (in minus) od przyzwoitego poziomu) i da temu wyraz spora grupa oceniających- powinno być usuwane o ile nie zrobi tego sam autor.
    Kiedyś była podobna propozycja ale stwierdzono, że galeria prywatna jest "własnością" autora i jego sprawą jest, czy wstawia tam knoty czy prace wybitne.

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    ... ja sądzę, że ludzie jednal lubią jak ich się ocenia i widząc oceny u innych sami też zaryzykują
    Zaryzykują wstawić "dwóję" temu, który nisko ocenił ich własne zdjęcie
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    ...
    Zaryzykują wstawić "dwóję" temu, który nisko ocenił ich własne zdjęcie
    Takie numery mnie nie ruszają, a poza tym mamy moc by dać wspólnie odpór takim niecnym praktykom...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Takie numery mnie nie ruszają, a poza tym mamy moc by dać wspólnie odpór takim niecnym praktykom...
    Rewolucja jakaś znowu na forum , a kto to ten niecny wróg? I na ile czasu zapału wystarczy?
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Tak, tam jest pięknie, ale światło zapewne zbyt ostre, by fotografować, a i psa trzeba regularnie poić i chronić przed słońcem. Jednym słowem wakacje...
    Coś tam pstryknąłem, ale to tylko takie rodzinne fotki. No, może nie wszystkie Jak piszesz, słońce nie miało dziś dla fotografów litości, a i reszta lekko nie miała.
    Wracając do galerii, cóż, mi parę razy zdarzyło się dostać całkiem fajne oceny, a parę razy też dostałem po uszach. Kasować wstawionych nie będę, bo w końcu ktoś zadał sobie trud, by ocenę wystawić, a usunięcie fotki ocenionej na minus, to podwójne przyznanie się do popełnienia gniota i "strach" przed przyznaniem się, że dało się ciała. Osobiście wolę zdjęcia w jakimś wątku wstawić, gdzie ewentualnie jakaś dyskusja nad (lub pod, zależy jak kto ma kolejność postów ustawioną ) nimi może się pojawić. W galerii prawie zawsze jest tylko ocena.
    Kolejna sprawa, to musiałbym (i też tak czasem robię) wrzucać fotki zarówno do wątku jak i do galerii. Czy forma "fotka spodobała się w wątku, więc hop ją do galerii" jest właściwa? Może, ale często też widzę, że inaczej to samo zdjęcie jest postrzegane w wątku, a inaczej w galerii. Zarówno na plus, jak i na minus. Czemu? A tego to chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą. Tak patrząc z perspektywy czasu, jaki dane mi było spędzić na forum, to chyba nabrałem pokory do swoich zdjęć i teraz 10 razy się zastanawiam, nim jakieś na forum wrzucę. A nawet przy tych, które są i tak mam nie raz mieszane uczucia.
    Tak więc podsumowując to wieczorne marudzenie, do galerii wstawię zdjęcie, gdy będę przekonany, że warto, czyli tak raz na rok, bo częściej dobrej fotki mi się zrobić nie udaje. Co do oceniania, to oceniać będę tak jak do tej pory, czyli według własnego uznania, a czasem wcale. Dokładnie tak jak z udzielaniem się w wątkach - wiele czytam, anie piszę postów.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria

Nazwałbym to raczej działaniem na rzecz poprawy sytuacji.
    A zapału starczy na tyle, ilu userów się do akcji przyłączy.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Rewolucja jakaś znowu na forum , a kto to ten niecny wróg? I na ile czasu zapału wystarczy?
    Ciekawe rzeczy piszesz... dziś reputacja jakby mniej znaczy , chyba ,że posiada się tę moc. A suma mocy bywa już potęgą. CzaRmaX dał impuls do zmiany sytuacji, mam nadzieję, że uda się to pociągnąć za dość długo by galeria przestała odstraszać na forum.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro