Ja miałem pomarańczowe (miało ksywkę mechaniczna pomarańcza)
Ja miałem pomarańczowe (miało ksywkę mechaniczna pomarańcza)
Najlepiej chyba będzie porównać do M1 bo miesiąc temu miałem na kilka dni dzięki akcji olka i cyfrowe.plz M5 krótko miałem do czynienia.
Moje wstępne wrażenia są takie:
- szumy na podobnym poziomie jak M1
- szybkość AF-S na podobnym poziomie ewentualnie mało zauważalnie wolniej. (być może szok po kontakcie z M1 i jego szybkim AF minął) - ciemny pokój z małą lampką łapie szybko, M10 z 45 1,8 w porównaniu z E1 50 2.0 to przepaść![]()
- jestem bardzo ciekaw jak będzie działał AF-C bo w M1 bardzo mi się podobało
- guzikologia podobna do M5, przydałby się jeden lub dwa dodatkowe przyciski ale pod jeden można wrzucić, że obsługuje i WB i ISO
- z rawami mam narazie problem![]()
- połączenie z tabletem działa tak samo jak z M1, nie sprawdziłem tylko jeszcze tagowania, ale skoro z M1 działało to tu też musi
- wbudowana lampa w połączeniu z 12-40 raczej nie do użytku jedynie na ogniskowej 40z 14 - 42 może być lepiej, postaram się sprawdzić mam stare 14-42,
narazie nie wiem co więcej powiedziećpierwsze szybkie pstryki dla sprawdzenia z 45 prosto z puszki na 1,8 iso 2500 i 400
Jak macie jakieś pytania czy prośby to chętnie pomogę, ale tester ze mnie słaby
Mój tata jak wziął do ręki spytał czemu taki mały, bo wcześniej miałem taki duży![]()
W związku z otrzymana własne przesyłką z E-M10 mogę udostępnić instrukcję po polsku: 160 stron / 5.33 MB.
Któregoś admina proszę o kontakt bo nie wiem czy i jak to wrzucić na forum.
Polecam się
O!... A to czemu?- z rawami mam narazie problem
PENTAX
dzięki APZ dłuugo czekałem na nowy aparat, od sprzedaży mojej kochanej E1 już prawie dwa lata (pożyczania od żony nie liczę)
instrukcja https://www.dropbox.com/s/5omxl2t67g94a82/PLK.PDF
Juz sie witałem z X-T1, w ostatnim momencie powiedzialem stop - na dniach bede mial M10. X-T1 - swietny obrazek, ale, jakby to powiedziec, z Olympusem chyba bardziej mi po drodze. Gratuluje pierwszym nabywcom i oczywiscie czekam na opis wrazen![]()