Strona 79 z 415 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Witam. Przymierzam się do zakupu tego aparatu. Wszystko chyba zostało opowiedziane odnośnie zdjęć, a ja chciałbym się dowiedzieć jaka jest jakość nagrywania? Jedna rzecz mnie niepokoi. Proszę otworzyć, ten film .
    Czy faktycznie to tak słychać? Jak jest u Was?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Wow, aż sobie to wieczorem sprawdzę
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Nie miałem do czynienia z tym aparatem, ale wydaje mi się, że jedyny sposób na uniknięcie tego odgłosu, to przejście na ostrzenie manualne. W przeciwnym razie, dźwięk mechanizmu ostrzenia będzie zawsze wyłapywany przez mikrofon.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

A mnie zastanawia coś całkiem przeciwnego. Czy można dezaktywować przycisk nagrywania? Nie używam i nie zamierzam go używać, a nader często zdarza mi się włączyć go niechcący.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Wow, aż sobie to wieczorem sprawdzę
    sprawdź proszę

---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post był o 14:01 ----------

Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    Nie miałem do czynienia z tym aparatem, ale wydaje mi się, że jedyny sposób na uniknięcie tego odgłosu, to przejście na ostrzenie manualne. W przeciwnym razie, dźwięk mechanizmu ostrzenia będzie zawsze wyłapywany przez mikrofon.
    Czyli to, że słychać mechanizm ostrzenia, to standard w tego typu aparatach i nie ma co się przejmować? Na tym filmiku co zamieściłem, dość głośno słychać jak ostrzy i film nagrywa się z tym odgłosem. Trochę będę kręcił filmów i nie wiem czy mnie to nie doprowadzi do desperacji Proszę o wypowiedź posiadaczy tego aparatu i sprawdzenie tego dźwięku podczas kręcenia filmów. Pytanie, czy ten gość miał jakiś stuknięty model czy każdy tak nagrywa ?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Slychac terkotanie AFa. Generalnie mam to w .... Jak juz, to i tak leci podklad muzyczny
    W zasadzie w mojej robocie bardziej slychac powietrze, ktore wydycham pod woda niz turkucia

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Jedyny sposób to złapanie ostrości na AF, przestawienie przedniej dźwigni na MF i nagranie filmu. Inaczej będzie dźwięk na AF. Ten model po prostu tak ma.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    .... Ten model po prostu tak ma.
    Ten model tak ma, czy po prostu, wszystkie kompakty tak mają?
    Ciekawi mnie to, bo z kompaktów miałem kiedyś Konikę Minoltę Z1
    i z tego co pamiętam było identycznie, czyli terkot auto focusa był słyszalny.

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Slychac terkotanie AFa. Generalnie mam to w .... Jak juz, to i tak leci podklad muzyczny
    W zasadzie w mojej robocie bardziej slychac powietrze, ktore wydycham pod woda niz turkucia

pozdroofka
    No na tym filmiku terkocze jak traktor, a Ty mówisz, że prawie w ogóle tego nie słychać? Np. nagram film z rozmowami lub szumem morza, to w tle będzie słychać terkotanie?

---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post był o 14:55 ----------

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    Jedyny sposób to złapanie ostrości na AF, przestawienie przedniej dźwigni na MF i nagranie filmu. Inaczej będzie dźwięk na AF. Ten model po prostu tak ma.
    Ten model tak ma..hmm... a już myślałem, że znalazłem idealny aparat dla siebie Czyli w innych cenowo modelach tego terkotania nie ma? To przestawienie dźwigni na MF rozumiem ma sens tylko jak obiekt się mało porusza? Jak to będzie z nagrywaniem np. na koncercie, gdzie stoję w takiej samej odległości od sceny, a "obiekt" na scenie się porusza?

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post był o 14:59 ----------

[QUOTE=dm82;1065755]No na tym filmiku terkocze jak traktor, a Ty mówisz, że prawie w ogóle tego nie słychać? Np. nagram film z rozmowami lub szumem morza, to w tle będzie słychać terkotanie?

---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post był o 14:55 ----------

Ten model tak ma..hmm... a już myślałem, że znalazłem idealny aparat dla siebie Czyli w innych cenowo modelach tego terkotania nie ma? To przestawienie dźwigni na MF rozumiem ma sens tylko jak obiekt się mało porusza? Jak to będzie z nagrywaniem np. na koncercie, gdzie stoję w takiej samej odległości od sceny, a "obiekt" na scenie się porusza?[/QUOTE

Rozbieżne opinie:

Filmy mają rewelacyjną jakość,;zoom działa dość cicho i szybko no i 1080p właściwie to mi zastępuje moja kamerę

Źródło: http://www.ceneo.pl/19829829#tab=reviews

filmy no to trochę porażka powiem jaka;
    podczas filmowania cały czas słychać tykający silniczek wyostrzający obraz na dłuższą metę jest to nie do przyjęcia za tą cenę mogli się bardziej postarać
    Ostatnio edytowane przez dm82 ; 17.03.14 o 16:13

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

" Jak to będzie z nagrywaniem np. na koncercie, gdzie stoję w takiej samej odległości od sceny, a "obiekt" na scenie się porusza?"

Na koncertach (zakładając że nie stoisz metr od wykonaców) mój sposób się sprawdza. Nawet jak ludzie się poruszają, to i tak biorąc pod uwagę odległość od Ciebie nie ma to wpływu na raz a dobrze ustawioną ostrość. Nagrałem sporo bardzo udanych filmów na koncertach, jest OK. Oczywiście ten sposób filmowania jest gorszy przy fotografowaniu bliskich "obiektów". Można też oczywiście wyłączyć nagrywanie dźwięku i korzystać z AF.

"Ten model tak ma"

Kompakty Panasonika z tego co wiem są dużo lepsze pod tym względem, ale to musiałby Ci potwierdzić ktoś kto ma i dużo filmuje.

pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów