Strona 69 z 415 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    W czwartek 13.02.12, bez żadnych negocjacji, w kieleckim MM XZ-2 na półce za 1190 zł.
    A jesteś w OJ. Hmm. Azja?
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez smog Zobacz posta
    Pisałem ogólnie, ale na ebayu dużo fajnych pasków po taniości i każdy znajdziecie w różnych kolorach:

http://www.ebay.com/itm/S-04-Hand-Wr...item2a2d592489

http://www.ebay.com/itm/Leather-Cott...item3cd7616041

http://www.ebay.com/itm/Handmade-Cam...item416f7c3325

itd.
    A nie lepiej kupić w Olympusie Pokrowiec Neoprenowy MJU (kod E0414184) ? Zestaw zawiera pokrowiec na aparat (co prawda nie wiem czy XZ wejdzie) + pasek na rękę + pasek na ramię. Cena w sklepie ok 20 PLN w OJ ... sami sprawdźcie
    Polecam się

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

No to i ja stałem się posiadaczem XZ-2 (udało mi się go znaleźć w Saturnie za 1177zł - nówka sztuka - nie powystawowa).
    Powiem szczerze - jestem mocno zaskoczony (na plus) jakością zdjęć. Nawet 100% crop jest bardzo dobrej jakości.

Jeszcze niedawno rozważałem sprzedaż lustrzanki (Canon 60D) i zakup E-M5 ze względu na zbyt duże gabaryty/wagę lustrzanki. Nie zawsze chce mi się ją dźwigać a posiadany dotychczas kompakt jest ok ale jakość zdjęć jednak sporo niższa.
    Teraz zamiast sprzedawać lustrzankę (ze sporą stratą - ciężko jest sprzedaż za rozsądną cenę używany 2 letni sprzęt) na krótkie wypady będę miał XZ-2 a jak będę chciał coś bardziej ambitnego to zawsze będzie 60D.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez rpp Zobacz posta
    ... cięcie ...
    Teraz zamiast sprzedawać lustrzankę (ze sporą stratą - ciężko jest sprzedaż za rozsądną cenę używany 2 letni sprzęt) na krótkie wypady będę miał XZ-2 a jak będę chciał coś bardziej ambitnego to zawsze będzie 60D.
    i to jest bardzo dobra decyzja...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam wszystkich serdecznie
    nigdy nie przypuszczałem, że będę pisał albo czytał tego typu forum... ale coraz bardziej denerwowały mnie kiepskiej jakości fotki z kiepskich kompaktów... no i tak zacząłem drążyć temat i ... padło na xz-2 ( chociaż miał byc na początku "mini superzoom" ale po 3 zarwanych nocach dowiedziałem sie np o tym jak ważny jest jasny obiektyw itp ... )
    No więc mam xz-2 zdjęcia robię na iauto ale zaczynam kombinować na P , chociaż nie bardzo wiem co robię więc przygoda sie zaczyna wakacje sie zbliżają, bede miał motywację i na trybie auto się nie skończy mam nadzieje

Ale do rzeczy postanowiłem sie podzielić z Wami moimi obawami co do luzów obiektywu. Czytałem np test na optyczne.pl i pisali o tym, w tym wątku również niektórzy o tym wspominali... Obadałem 3 sprzęty z różnych sklepów i też luz występuje jednak mam wrażenie że u mnie jest większy (chociaż mogę sobie wmawiać) nawet jak wyłączam aparat i nim potrząsam to czuć w ręcę i słychać stuk. Nie daje mi to spokoju nie wiem czy tak ma być czy nie?
    Mój egzemplarz kupiłem w "euro-rtv" teoretycznie miał być to ekspozycyjny egzemplarz ale okazało sie że Pan przyniósł z magazynu pudełko chyba nie otwierane z aparatem zapakowanym identycznie jak 2 inne sztuki które specjalnie dla mnie otworzono ( w innych sklepach) wiec... jezeli nikt nie pierdyknął pudełkiem w transporcie to chyba powinno być ok ...
    jak myślicie co tu zrobić, czy jest jakiś serwis Olympusa w Krakowie lub jakiś nieautoryzowany serwis który mógłby ocenić mojego xz2? Wiem, że aparat nie jest drogi jednak dla mnie to spora inwestycja i nie zamierzam zmieniać aparatu przez najbliższe 5 lat i chciałem mieć wszystko ok.

Bartek

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Wygląda, że to normalne dla tego modelu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

U mnie delikatny luz jest, ale nie ma to wpływu na używanie aparatu ani jakość zdjęć?
    Jesteś z Krakowa?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    U mnie delikatny luz jest, ale nie ma to wpływu na używanie aparatu ani jakość zdjęć?
    Jesteś z Krakowa?
    to znaczy wpływ na uzywanie aparatu niejako wsytępuje bo mnie to denerwuje

przesłałem pare zdjęć znajomemu który kiedyś parał się zawodowo fotografią i stwierdził, że zdjęcia są super jak na kompakt, więc chyba wszystko jest ok od tej strony.
    Tak jestem z Krakowa

Ps mam nowe zboczenie i macam obiektywy :P no i wymacałem, że rx100 również takowe luzy posiada jednak zdecydowanie mniejsze niż xz2 i po zamknieciu obiektywu przy potrzsaniu nie jest on ani słyszalny ani wyczuwalny.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria

ile ładują się Wasze olki za pomocą oryginalnej ładowarki ??

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bb84 Zobacz posta
    Tak jestem z Krakowa
    a to spoko, można się kiedyś spotkać i wymienić doświadczenia (zmierzyć luzy ).
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 19.02.14 o 15:36 Powód: poprawienie cytowania

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów