Strona 81 z 415 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Dzięki za opisanie tematu. Czyli najlepszą opcją jest zakup mikrofonu i wtedy na nagraniach nie będzie słychać terkotania? Dobrze zrozumiałem? Ogólnie jutro jadę po ten aparat, więc może ten mikrofon kupię od razu. Jeszcze nie wiem czy dobrze zrozumiałem? Nawet jak ustawię manual to i tak będzie słychać terkotanie? Myślałem, że manual to, że sam sobie krecę obiektywem i łapię ostrość? Przepraszam, że być piszę głupoty, ale jestem amatorem I jeszcze jedna rzecz, na co zwrócić uwagę przy zakupie? Sprawdzać te luzy na tubie, o których też była mowa, że są . Dzięki

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Mnie się nie zdarzyło jakoś. Myślę za to nad ulepszeniem gripa i wypustki na kciuk. Szwagier jest modelarzem-plastykiem to pewnie pomoże
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Ciągle się wacham co do zakupu, zdjęcia są piękne tym aparatem, ale mam jakiegoś bzika na punkcie tego terkotania Przejrzałem tyle aparatów i wybrałem ten, myślałem jeszcze na tymi modelami:

Nikon Coolpix L830
    Panasonic DMC-LX7
    PANASONIC LUMIX DMC-TZ40
    Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S95

Nikon COOLPIX S9500
    SONY DSC-HX50

Czy ktoś z Was posiada taką wiedzę, by mi napisać (chcę się upewnić) czy któryś z w/w aparatów robi porównywalne zdjęcia do ZX-2 i drugi warunek to czy kręci filmy FULL HD w dobrej jakości i bez terkotania. Jeśli natomiast żaden z tych modeli nie spełnia tych warunków, to proszę o wskazanie modelu który je spełni, jeśli jest taki do 1500-1600 PLN. Dzięki i czekam na pomoc.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Sprawdzać te luzy na tubie, o których też była mowa, że są.
    W drzwiczkach z lodówki też są i jakoś nikt nie narzeka. Część obiektywu jest wysuwana, więc siłą rzeczy musi być luz między jednym a drugim elementem. Ciekaw jestem jak i czym były robione pomiary tych luzów, że to ok. 1mm jest. Suwmiarką? 1mm, to wbrew pozorom jest naprawdę dużo.
    Nie popadaj w paranoję
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ciągle się wacham co do zakupu, zdjęcia są piękne tym aparatem, ale mam jakiegoś bzika na punkcie tego terkotania Przejrzałem tyle aparatów i wybrałem ten, myślałem jeszcze na tymi modelami:

Nikon Coolpix L830
    Panasonic DMC-LX7
    PANASONIC LUMIX DMC-TZ40
    Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S95

Nikon COOLPIX S9500
    SONY DSC-HX50

Czy ktoś z Was posiada taką wiedzę, by mi napisać (chcę się upewnić) czy któryś z w/w aparatów robi porównywalne zdjęcia do ZX-2 i drugi warunek to czy kręci filmy FULL HD w dobrej jakości i bez terkotania. Jeśli natomiast żaden z tych modeli nie spełnia tych warunków, to proszę o wskazanie modelu który je spełni, jeśli jest taki do 1500-1600 PLN. Dzięki i czekam na pomoc.
    Coś mi się wydaje, że niektórym się w głowie trochę przewraca od technologicznego dobrobytu . Tak jak pisałem wcześniej nie ma sprzętu idealnego. Olympus i tak nieźle przesłodził w XZ-2 i moim zdaniem "pozabijał" większość propozycji konkurencji. Zanim zdecydowałem się na XZ-2 ponad 2 tygodnie przekopywałem internet w poszukiwaniu aparatu, który spełni moje wymagania. Przeczytałem mnóstwo testów modeli podobnej klasy, opinii i sugestii użytkowników for internetowych. Dla mnie priorytetem przy wyborze aparatu była jest i będzie jakość zdjęć a w tym wypadku chodziło jeszcze o małe gabaryty sprzętu. Filmowanie w aparatach będę zawsze traktował jako miły dodatek bo tak jak pisałem do filmowania są kamery. Mało tego, w tym modelu Olympusa można pogodzić jakość zdjęć i dźwięku w filmach dzięki dokupieniu zewnętrznego mikrofonu a Ty dalej masz jakieś wątpliwości
    Ostatnio edytowane przez jaskier1969 ; 18.03.14 o 02:32
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta

Nikon Coolpix L830
    Panasonic DMC-LX7
    PANASONIC LUMIX DMC-TZ40
    Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S95

Nikon COOLPIX S9500
    SONY DSC-HX50

Podkrec sobie muzyke na sluchawkach, to nie bedzie terkotania.
    Najlepiej zrobisz jak przestaniesz czytac fora, a uderzysz do sklepu, niedlugo wpadniesz w stan obledu od testow, porownan itd.

XZ-2 za ta kwote jest bardzo ok. S95 jak dla mnie za maly i za ciemny, LX7 odstaje jakoscia fot, reszty nawet bym nie stawial kolo Olka.

Kup i rob zdjecia, potem podziekujesz

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    W drzwiczkach z lodówki też są i jakoś nikt nie narzeka. Część obiektywu jest wysuwana, więc siłą rzeczy musi być luz między jednym a drugim elementem. Ciekaw jestem jak i czym były robione pomiary tych luzów, że to ok. 1mm jest. Suwmiarką? 1mm, to wbrew pozorom jest naprawdę dużo.
    Nie popadaj w paranoję
    Nie wiem czym to mierzyli, ale piszesz, że 1 mm to dużo, więc pytałem czy mam mierzyć w sklepie i jak odchyla się 1 mm to wziąć inny model A tak serio, to badać przy zakupie czy mieć to w d...e ? Nie chcę popaść w paranoję

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

U mnie jest deliktany luz, ale nie wpływa na zdjęcia. p.s. kopiuje mi się film dla Ciebie. pozdr

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

A mikrofon w 100% nie nagra dźwięku z terkotaniem? (już w opinii niektórym sam terkoczę) Ten polecany mikrofon na stronie olympusa kosztuje 399 pln. Trochę dużo, można gdzieś taniej kupić? I pytanie czy bez mikrofonu nagram w miarę dobry dźwięk z koncertu? Bez zakłóceń? W maju wybieramy się na koncert Kraftwerku do Wiednia, no i chciałbym nagrać kilka filmików

---------- Post dodany o 10:10 ---------- Poprzedni post był o 10:09 ----------

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    U mnie jest deliktany luz, ale nie wpływa na zdjęcia. p.s. kopiuje mi się film dla Ciebie. pozdr
    dzięki i czekam, a duży masz ten luz? mam zwracać na to uwagę w sklepie?

---------- Post dodany o 10:13 ---------- Poprzedni post był o 10:10 ----------

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Podkrec sobie muzyke na sluchawkach, to nie bedzie terkotania.
    Najlepiej zrobisz jak przestaniesz czytac fora, a uderzysz do sklepu, niedlugo wpadniesz w stan obledu od testow, porownan itd.

XZ-2 za ta kwote jest bardzo ok. S95 jak dla mnie za maly i za ciemny, LX7 odstaje jakoscia fot, reszty nawet bym nie stawial kolo Olka.

Kup i rob zdjecia, potem podziekujesz

pozdroofka

Parę filmów też będę kręcił, choćby wspomniany koncert. Mam nadzieję, że panikuję i w miarę ładnie nagra.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Nakręć film, a dźwięk sobie podstawisz po wydaniu DVD z koncertu, bez kaszlenia i innych dziwnych odgłosów otoczenia.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów