cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
I takie gmaszysko stoi puste? Szok![]()
The question is, who cares?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
O Żegiestowie trzeba napisać dwa słowa. Wspominałem, że stracił status uzdrowiska, wspominałem też, że się buduje.
Położenie.
Dolina Popradu to bardzo, bardzo długa dolina. Po jednej stronie Polska, po drugiej rzeki Słowacja.
Od tej doliny odchodzą boczne małe dolinki. W każdej coś jest - Muszyna, Muszyna Złockie, Wierchomla, wspomniany Żegiestów. Ale - Żegiestów wieś.
Uzdrowisko Żegiestów zlokalizowano przy samej drodze. Jeden jedyny - pokazywany wcześniej dom zdrojowy usytuowano w takim małym wykuszu skalnym w ścianie góry. Pozostałe hotele, i domy uzdrowiskowe były wzdłuż drogi.
No powiedzcie, kto by się chciał leczyć, gdy za oknami jeżdżą mu samochody, a tuż poniżej drogi tłucze się pociąg.
Pewnie jedyne ciekawe zdjęcia powstałyby z drugiej strony rzeki, ale... no tak, znów jest jakieś ale
Od Krynicy aż po Piwniczną w większości to domy cyganów. No trochę straszno jest
Ale, może jak mnie najdzie, a stan Popradu będzie na tyle niski, że będzie można przejść w bród, to się przejdę
1066.
1067.
1068.
1069.
1070.
1071.![]()