“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Tak bym to widziałTydzień na wykonanie zwykłej popRAWki wystarczy w zupełności, chyba, że jest to poprawka (rekonstrukcja) starej zeskanowanej fotografii, można by wtedy przedłużyć do 2 tyg.
Co do głosowania tak nie jestem przekonany czy aż tydzień potrzebny, choć z drugiej strony biorąc pod uwagę ilość osób głosujących może i dobrze...
To też prawda i dodatkowy argument za tym aby to glosowanie jednak trwało tydzień.
Można w miesiącu robić jedna popRAWkę (czy nawet rzadziej) i chyba tak będzie się domyślam. Trochę mniejsze 'przywiązanie" do kompa dla prowadzącego będzie.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 31.12.13 o 19:27
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Może w takim razie, żeby nam Saboor nie przyrósł do fotela przed komputerem, ustawić cykle tygodniowe:
1 tydzień- zdjęcie do popRAWki wisi w wątku (Saboor może nie włączać komputera)
2 tydzień- Saboor zbiera popRAWki
3 tydzień- głosowanie
4 tydzień- komentarze o wynikach, ew, wypowiedź laureata co do zastosowanej obróbki, komentarze, luźne "gatki" (Saboor może odejś na chwilę od komputera i zrobić w tym czasie coś pożytecznego)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nazbyt to rozwlekły scenariusz moim zdaniem, tydzień wisi i jest to czas zbierania prac, w kolejnym tygodniu wisi galeria do głosowania i głosujemy i werdykt. Komentarze idą nam tak spontanicznie, że nie wymagaja dodatkowego czasu i widzę możliwość puszczenia 4 różnych poprawek w tempie co dwa tygodnie, jakby co mogę pomóc trochę...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Świetnie!
Ponieważ mam zaplanowane 18 edycji podstawowych dwa tygodnie wystarczą na złożenie prac i głosowanie.
Piszę: podstawowych bo mam w planach uruchomić tzw "wprawki" gdzie będą konkretne zadania do wykonania,
a dzięki temu i tutoriale, ale muszę to przemyśleć i przegadać.
Andrzeju, chętnie się wesprę i pomogę przy FM.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Prawie
1. Saboor umieszcza zdjęcie i zapomina o komputerze
2. Przesyłamy Saboorowi zdjęcia. Saboor wcale nie musi siedzieć przy kompie - wszystko wisi na poczcie.
3. Saboor zamieszcza pliki i daje tydzień czasu. Znowu może iść spać. My w tym czasie głosujemy.
4. Wreszcie Saboor bierze się do pracy- forum już mu wszystko wyliczyło, więc upublicznia to jedno zdjęcie i gratuluje zwycięzcy.
Wszystko to zajęło Panu Piotrowi hmmm... góra 20 min.
I tak Go lubię(On jest tym "S" z aBS)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I świetnie, dzięki temu, każdy zyska także chwilę by odpocząć od forum...
A jak wiesz ja mam swoje plany i Ty także masz zapewme jakieś swoje plany.
Ważne, by ustalone dzialania cykliczne jak FM, czy popRAWka jednostajnie i w terminach podążały swoim rytmen, dostarczjąc zabawy i radości użytkownikow forum.
---------- Post dodany o 19:26 ---------- Poprzedni post był o 19:24 ----------
??? Z góry rezygnujesz?, jeszcze się nie zaczęło...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ta, jakim cudem??
Jest odbierana na bieżąco
Wiesz co się dzieje jak kota nie ma...
Rozwaliłeś mi dramaturgię sytuacji, napięcie i atmosferę.... zmień draniu skarpetki a te postaw pod kaloryferem.
Ja Go też lubię(On jest tym "B" z aBS)