Bo w kinie domowym masz radio. prawda. Już powoli wchodzi cyfrowe radio, którego nie odbierają dotychczasowe odbiorniki np: http://caraudio.auto-swiat.pl/1-cyfryzacja-radia-polsce
Póki co sprzęt nie jest tani ani łatwo dostępny.
---------- Post dodany o 12:50 ---------- Poprzedni post był o 12:48 ----------
Jednym słowem lepiej kaskę którą ma wydać na sprzęt foto i cieszyć się robieniem zdjęć![]()
Hm.. i to radio, będzie potrzebne, żeby filmy oglądać?
W kinie?
Znaczy w tym domowym?
Teraz bardziej poważnie
Niestety, ale dobre obiektywy w każdym systemie są drogie,
jedynym rozwiązaniem mniej dolegliwym, jest zakup używek - mniej tracisz przy odsprzedaży..
Ostatnio edytowane przez Conchitta ; 18.12.13 o 15:03
Za podaną cenę nie da się kupić wypasionego kina domowego, nawet wypasionych głośników się nie kupi. Co do radia to chyba trochę wirtualny problem bo chyba większość kablówek/nc+/Polsatów ma w pakiecie stacje radiowe.
Powiem szczerze, że ja do amplitunera nawet anteny nie podłączyłem
Ale oczywiście, że może..
Oj tam, robisz aferę, bo jedynka mi się przemieściła :P Zresztą, pisałam, że nie znam się na Nikonach
---------- Post dodany o 14:31 ---------- Poprzedni post był o 14:27 ----------
Czemu tak uważasz? Osobiście oba systemy pod kątem dostępności i cen obiektywów uznaję za równorzędne - zwłaszcza na rynku wtórnym. Pentax, Sony i Olympus są pod tym względem systemami raczej niszowymi.
Na Twoim miejscu wybór systemu zaczęłabym od zorientowania się:
- jakich obiektywów będziesz potrzebował
- jakie są ich ceny - nowych i używanych
- jaka jest zbywalność - czy będzie Ci łatwo sprzedać, gdyby Ci któryś przestał być potrzebny.
Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 18.12.13 o 15:36
Canon 40D nie wyprodukuje gorszego zdjęcia od 60D, nawet na akceptowalnym iso 1600, świetny centralny AF(reszta też działa, ale nie używałem), brak mu tylko filmów - kupisz go za 700-800zł.
może tamron 17-50 ? naprawdę fajny i ostry obiektyw produkujący niefajne kolory - 650-750zł (radzę odbierać osobiście, miałem 5szt, łącznie z 28-75, tylko jeden był CELNY i OSTRY)
5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
www.barwyslubu.pl
Mam Canona 40D i potwierdzam - wszystkie czujniki AFa są skuteczne. Jednak trzeba pamiętać, że to tylko 10 mpx. Narzuca to żelazną dyscyplinę w kadrowaniu, bo średnio jest z czego wycinać chcąc robić duże wydruki - min. A3. Polecałabym raczej, jeśli Autor zapytania nie potrzebuje ruchomego wyświetlacza, Canona 50D. 50% rozdzielczości 40D więcej da większą swobodę. Do tego funkcja mikrokalibracji obiektywów i możliwość filmowania po wgraniu aplikacji http://www.magiclantern.fm/downloads.html
Tamrona 17-50 nie polecam - wolny i bzyczący silnik AF, do tego loteria optyczna - lubi łapać FF i BF, zdarzają się też "mydlane" egzemplarze. Już lepiej wziąć kita 18-55 IS mk I. Serio!