Strona 8 z 105 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1050

Wątek: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria

Odp: popRAWka 7/2013

Jak mają być jakieś zmiany to ja widzę tylko jedną.
    Zamieszczone zdjęcia powinne być anonimowe.
    Uzasadnianie wyboru nie podniesie frekwencji. Napisanie "głosowałem na to zdjęcie bo mi się podoba" nic nie wnosi. Wybór przez autora to nie to samo co przez szersze grono. Trafisz w gust i wygrywasz, a nie musi to oznaczać, że zdjęcie jest najlepsze.

---------- Post dodany o 20:16 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    jeeeeju... troszkę zrozumienia przenośni. I ja właśnie podkreślałem, że chodzi o sytuacje nr 2. A zatem trzeba zwracać uwagę na szczegóły, a zatem wymaga to wysiłku, a zatem nie cieszy się popularnością. Tyle. Nie pisałem, ze poprawka jest zła, tylko, zwracałem uwagę dlaczego głosowanie nie cieszy się popularnością - bo taki był zarzut:
    Administratorze, ja prosty chłop, pisz prosto, bez przenośni to będziemy się rozumieć.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta
    To da się zrobić.
    Uzasadnianie wyboru nie podniesie frekwencji. Napisanie "głosowałem na to zdjęcie bo mi się podoba" nic nie wnosi.
    Prawda, po części ale jawna ankieta poprawi wielu samopoczucie
    Wybór przez autora to nie to samo co przez szersze grono. Trafisz w gust i wygrywasz, a nie musi to oznaczać, że zdjęcie jest najlepsze..
    dlatego ten typ zakończenia będzie stosowany w edycji retuszerskiej gdzie zniszczony kadr należy odbudować bądź przywrócić mu blask.
    Tu nikt po za właścicielem fotki nie będzie bardziej kompetentny.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Uzasadnianie wyboru nie podniesie frekwencji. Napisanie "głosowałem na to zdjęcie bo mi się podoba" nic nie wnosi. Wybór przez autora to nie to samo co przez szersze grono. Trafisz w gust i wygrywasz, a nie musi to oznaczać, że zdjęcie jest najlepsze.[COLOR="Silver"]
    1/ Co anonimowość ma wnieść - że teraz jest kolesiostwo, brak głosowania, żeby nie podpaść znajomemu?
    2/ Uzasadnianie może wpłynąć na popularnosć poprzez wywoływanie dyskusji. Uzasadnienie - nie w stylu „głosowałem na to zdjęcie bo mi się podoba”, ale merytoryczne - może przynieść jakiś pożytek dla odwiedzajacego wątek - samo +1,+2,+6 przy zdjeciu nie wnosi dla niego nic.
    3/ Zdefiniuj „najlepsze zdjęcie” , ale w tej formie chodzi o tchnięcie życia - wywołanie dyskusji.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Uzasadnianie wyboru nie podniesie frekwencji. Napisanie "głosowałem na to zdjęcie bo mi się podoba" nic nie wnosi. Wybór przez autora to nie to samo co przez szersze grono. Trafisz w gust i wygrywasz, a nie musi to oznaczać, że zdjęcie jest najlepsze.

Jest jeszcze jedna mozliwosc:Zdjecie wygra bo,bo jest z Koklusza i okolic grupa co glosuje na ziomka.Raz wygrywa ziomek A a nastepnie ziomek B.I nie przeskoczysz ziomali z Koklusza i okolic.Oni tez na zebraniu ustalaja formy walki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Powiedzmy sobie szczerze, każda tego typu zabawa wymaga przynajmniej odrobiny własnego zaangażowania. Jeśli startuję, to muszę poświęcić czas na pobawienie się zdjęciem. Jeśli tylko głosuję, to na przejrzenie prac i wybranie tej najlepszej. I tu, o zgrozo, NIE WYBRANIE LAUREATA, tylko WYBRANIE ZWYCIĘSKIEJ PRACY. I tu od razu wychodzi konieczność wprowadzenia anonimowości prac. Wracamy do początku. Spójrzmy na DITL-a, prosto, łatwo. Pstryknąć zdjęcie byle czym w konkretnym dniu i wrzucić w odpowiednim wątku. I co? Jak jest ok. 30 prac to szalejemy, że rekord pobijamy. Wszystko to pokazuje, że problemem jest już samo poświęcenie swojego czasu na wzięcie udziału w takiej zabawie.
    Od dłuższego czasu, we wszystkich tych zabawach widać te same osoby i mamy takie małe TWA co sobie fotki poobrabia i wzajemnie zagłosuje. Jakby tak się dało na zasadzie belki z fotkami podobnej do tych wstawionych do galerii na stronie głównej wrzucić albo jakieś punkt reputacji za głosowanie np. w 3 edycjach pod rząd. Jakie są płacze, gdy komuś, ktoś da minusa. To może za czynny udział niech będzie plus, który zmotywuje do udziału.
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria

1/ Co anonimowość ma wnieść - że teraz jest kolesiostwo, brak głosowania, żeby nie podpaść znajomemu?
    Teraz znajomemu się nie podpada, bo głosowanie na szczęście jest anonimowe. Kolesiostwo... może tak , może nie. Ja wolę jak na mnie głosują, nie wiedząc, że to moje. I sam wolę nie wiedzieć na czyje zdjęcie oddaję głos.
    "Uzasadnianie może wpłynąć na popularność poprzez wywoływanie dyskusji."
    Uzasadnianie w dobrym tego słowa znaczeniu będzie miało lepszy wpływ, ale jak komuś nie chce się oglądać szczegółów zdjęcia, to co dopiero o nim pisać.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

...
    3/ Zdefiniuj „najlepsze zdjęcie” , ale w tej formie chodzi o tchnięcie życia - wywołanie dyskusji.
    To jest własnie najtrudniejsze - wywołanie dyskusji....
    ujawnienie opinii z uzasadnieniem....
    Ostatnio edytowane przez apz ; 9.12.13 o 21:42
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jest jeszcze jedna mozliwosc:Zdjecie wygra bo,bo jest z Koklusza i okolic grupa co glosuje na ziomka.Raz wygrywa ziomek A a nastepnie ziomek B.I nie przeskoczysz ziomali z Koklusza i okolic.Oni tez na zebraniu ustalaja formy walki
    Tu masz racje. Tego nie przeskoczymy. Tylko po co tacy chcą brać udział w zabawie?

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Tu masz racje. Tego nie przeskoczymy. Tylko po co tacy chcą brać udział w zabawie?
    Dla sławy!
    Wiem, że to durne ale... .
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Dla sławy!

Wiem, że to durne ale... .
    Ales Ty domyślny! Za psychologa w tej popRAWce robisz?
    Slawa jest krucha i ulotna, trwa tylko chwile, z takich pobudek nie warto, na pewno nie warto się aż tak angazować.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro