G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ładne zdjęcia z poranka.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładne leśne obrazki.![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No fakt ostatnimi czasy jest dużo lepiej niż kiedyś, ale i tak są dni, że wydaje się, że powietrze można dotknąć.
The question is, who cares?
Wybrałem się dziś do centrum mojego miasta. Do centrum Bytomia. Połazić, zdjęcia zrobić. Powiem szczerze, trochę wstyd, bo ostatnimi czasy, to tak rzadko zaglądam do centrum, że nawet nie wiem co się w moim mieście dzieje. Postanowiłem odwiedzić dworzec kolejowy. Jakby nie było jest zabytkowy i posiada jedną z najstarszych w Europie hal peronowych zbudowanych całkowicie ze stali. Już jakiś czas temu, gdy miałem okazję przechodzić obok dworca, widać było, że czasy swojej świetności ma dawno za sobą. Jednak to co zobaczyłem dziś, przeszło moje wyobrażenia.
130.
131.
Wnętrze hali peronowej świeci pustkami. Wszędzie widać walające się śmieci, a wokoło rozchodzi się zapach moczu. Pan siedzący na ławce, gdy tylko zobaczył aparat, zaczął zakrywać twarz rękami. Najprawdopodobniej jest to jeden z bezdomnych, dla których budynek dworca stał się jako takim schronieniem.
132.
Dworcowe zegary albo po prostu nie działają, albo są porozbijane.
133.
Winda towarowa już dawno zapomniała co to malowanie. Teraz to sama rdza i odpadająca płatami farba.
134.
Nawet neon, który kiedyś witał nadjeżdżające pociągi, jest całkowicie rozbity.
cdn.
The question is, who cares?