Strona 27 z 89 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 883

Wątek: Ahutta - hasie, szkło i bele co...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Ahutta - hasie, szkło i bele co...

Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
    Fajne fotki Ahutta, Reks jesienny jest podobny do tego z wiosny, tylko patyki aportuje inne . Pozdrawiam
    Akurat jemu pora roku nie robi różnicy jeśli chodzi o wodę. Zasada jest prosta - jest woda, to trzeba do niej wejść
    Z aportowaniem też jest ciekawie, z wody może prawie w nieskończoność, a na lądzie tylko gdy mu się chce

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ja jestem u obu Was. Pozdrów Reksa. Kolorki miodne
    Dzięki, już przekazałem. Leży obok mnie

Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Ladne foty. Też byłem w lesie dzisiaj . Muszę przyznać że kolory lasu też ładne były, ale chyba nie aż takie kolorowe jak na twoich zdjęciach.
    Grzechem byłoby nie zrobić zdjęć przy takiej pogodzie jak dziś była. Uwielbiam takie jesienne spacery, chciałoby się sfotografować wszystko wokoło

Dzięki wszystkim za odwiedziny
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Akurat jemu pora roku nie robi różnicy jeśli chodzi o wodę. Zasada jest prosta - jest woda, to trzeba do niej wejść
    Jak i pan jego.Jest woda to trza wypic.Gorzej z zakaska,nie kazda smakuje.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jest woda to trza wypic.
    Wolę już tą przemienioną w wino

| OlyJedi Awatar wojtek1234
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

119 bo i wiaterek uchwycony. Trzciny ładnie się kłaniają i w wodnym lusterku przeglądają

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Ładną jesień pokazałeś, no i Reksa który bryka do wody.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

CzarMaX nas co chwila zaskakuje kolejnymi wstawkami z Lego, to ja wrzucę dwie fotki, które zrobił Paweł w ramach zachłyśnięcia się fotografią po spotkaniu w Chełmnie. Moja jest tylko obróbka, a cała reszta, poczynając od scenerii, wizażu, oświetlenia i kadrowania (trochę przyciąłem) to robota Pawła.

123.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA058230_1ah.jpg
Wyświetleń:	276
Rozmiar:	279,0 KB
ID:	102524

124.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA058226_1ah.jpg
Wyświetleń:	284
Rozmiar:	232,4 KB
ID:	102523

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    CzarMaX nas co chwila zaskakuje kolejnymi wstawkami z Lego
    Ludziki z Playmobila się trochę wkurzyły a nawet rzekłbym, że bardzo wqur....., że je pominąłeś w swojej wypowiedzi i już do Ciebie jadą. Ja nie chcę Ci nic sugerować ale na Twoim miejscu pakowałbym manatki i zwijał się gdzieś w bardzo egzotyczne miejsce. Baaaa nawet bym na Twoim miejscu pomyślał o tej wyprawie na Marsa w jedną stronę . Z nimi nie ma żartów bo na nie jednej wojnie z Legosami już były więc dla nich jedna główka w tą czy w tamtą to bez różnicy

P.S.

Sry, że Ci fotę wstawiłem ale nie mogłem się powstrzymać
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	(16D10) 100 na 100.jpg
Wyświetleń:	330
Rozmiar:	432,4 KB
ID:	102525  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 18.10.13 o 00:15
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Ale wracając do Twoich fot bo sporo takich ostatnio przeglądam to 124 jest lepsze kadrem lecz chyba trzeba było mu podnieść do góry jego lewą łapkę z tą większą giwerą. Kolejna sprawa z tego co zauważyłem to takie ludziki o wiele lepiej wyglądają ustawione gdzieś w naturalnym otoczeniu wewnętrznym lub zewnętrznym a nie na takiej dużej płytce, chociaż zdaję sobie sprawę, że przeważało go do przodu i dla tego ta płytka. Chociaż zawsze można dać długą wąską płytkę tak aby ludzika wpiąć na początku a ona była za nim i da się ją dobrze zamaskować nawet jego prawą łapką tak jak na focie gdzie zasłania ona praktycznie całe nogi i tył ludzika. Co do obróbki to jest za zimna i na mój gust powinno być cieplej
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Ale wracając do Twoich fot bo sporo takich ostatnio przeglądam to 124 jest lepsze kadrem lecz chyba trzeba było mu podnieść do góry jego lewą łapkę z tą większą giwerą. Kolejna sprawa z tego co zauważyłem to takie ludziki o wiele lepiej wyglądają ustawione gdzieś w naturalnym otoczeniu wewnętrznym lub zewnętrznym a nie na takiej dużej płytce, chociaż zdaję sobie sprawę, że przeważało go do przodu i dla tego ta płytka. Chociaż zawsze można dać długą wąską płytkę tak aby ludzika wpiąć na początku a ona była za nim i da się ją dobrze zamaskować nawet jego prawą łapką tak jak na focie gdzie zasłania ona praktycznie całe nogi i tył ludzika. Co do obróbki to jest za zimna i na mój gust powinno być cieplej
    1. To nie są moje fotki Nie przeczytałeś uważnie, autorem jest mój Paweł.
    2. Uwagi mu przekażę, zobaczymy czy weźmie je do serca, tak jak moje rady w kwestii sprzątania pokoju na przykład
    3. To teraz moje, bo tu się mogę osobiście ustosunkować Tak wywołane moim zdaniem jest Ok. Przy cieplejszych kolorach, klocki nie wyglądają już tak jak w rzeczywistości. Poza tym, w tej chwili Laval wygląda groźniej

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Czytałem uważnie ale potraktowałem Was jako zespół/całość

ad 3. Nie kłuć się ze mną bo specjalistą od klocków/ludzików tutaj to jestem ja hihi . Spróbuj to wywołać trochę cieplej bo na prawdę klocki i ludziki dzięki temu zyskują, nawet jeżeli światło było zimne. Inna sprawa, że ta płytka z całą swoją zielonością na pewno sporo wpłynęła na kadr i z tego powodu dobrze byłoby ocieplić ludzika aby nabrał więcej kontrastu z otoczeniem . Ja tam swoje foty robię z biegu i chyba najwięcej czasu bo z jakieś 40 minut poświęciłem na tą fotę konduktu żałobnego co lezie po dachu mojego samochodu i sabat zabawek ale jak już pisałem sporo tego ostatnio oglądam i drugi kadr wyszedł fajnie, lecz warto byłoby z tyłu dać jednolite tło podłoża i jeżeli już stosować taką dużą płytę to wypoziomować ją i aby rogów nie było widać i jakiś kantów. No i z tego powodu też lepiej takich płytek unikać. Często bardzo dobrze swoją rolę tła lub podkładu spełniają zwykłe kartki do drukarki A4 a już bardzo dobrze się do tego nadają jeżeli chcemy pobawić się w jakieś nocne zdjęcia i cienie lub uniknąć odbić przykładowo w kafelkach podłogi (oczywiście mówię o środkach domowych, które mamy pod ręką) . W tym drugim kadrze przydałoby się dorobić jakąś akcję typu np. drugi ludzik gdzieś bardziej z tyłu poza głębią ostrości ale z w miarę dobrze widocznymi zarysami też w jakiejś bojowej akcji. To na prawdę jest fajna zabawa i nie taka prosta jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Osobiście uważam, że najlepiej wyszły mi dwie foty, które wcześniej wymieniłem oraz ta z rozerwanym ludzikiem pod kołem samochodu (tutaj to więcej zabawy było w PS'ie) ale to dla tego, że poświeciłem im najwięcej czasu i środków. Muszę powtórzyć zdjęcie gdzie ludziki zaglądają do telefonu lecz będzie mi potrzebna do tego druga osoba i zdjęcie muszę zrobić na zewnątrz i też będę musiał eksperymentować. Skoro synowi się to podoba to polecam bo będziecie mieli w dwójkę fajną zabawę i bardzo twórczą
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 18.10.13 o 11:02