Te aparaty są baardzoo podobne, sam nie wiem którego bym wybrał z oferty OMD, E-P5, GX7 - najbardziej podoba mnie się E-P5 ale ty tylko kwestia stylistyki. Panas ma lampę i wizjer zamknięte w małym body.
Te aparaty są baardzoo podobne, sam nie wiem którego bym wybrał z oferty OMD, E-P5, GX7 - najbardziej podoba mnie się E-P5 ale ty tylko kwestia stylistyki. Panas ma lampę i wizjer zamknięte w małym body.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
niezła zagwozdka
przy utrzymującej się cenie e-m5 i wprowadzeniu stabilizacji w matrycy GX7.
alternatywa e-pl5 - dający podobny obraz za dużo lepsze pieniądze.
e-pl3
jestem ciekaw jaka jest różnica w stabilizacji między nimi?
tzn. E-PL5 vs GX7.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Z zaciekawieniem czytam dyskusję o porównaniach 0,0009 ev lepiej na wysokim ISO, 0,009 ev lepiej w stabilizacji, wizjer, lampa ... itp. A ja powiem tak, jak byłem w ciekawym miejscu, takim, że w każdej minucie można było zrobić ciekawe zdjęcie, to naprawdę obojętni mi było do trzymam w dłoni, E-PM2, E-P5, NEX-3, z obojętnie jakim obiektywem ... liczyło się tylko to, że można robić zdjęcia.
Tak sobie myślę, że brak możliwości robienia fotek wyostrza apetyty na sprzętowe dyskusje... jakby co to sam tak mam.
GX7 wg mnie nie mógł być mniejszy jeśli miał pomiescić stabilizację, odchylany ekranik, lampę, wizjer i zachowac przy tym dobrą ergonomię.
Poprzednik GX1 jest fajny ale ze względu na wielkość sprawdza się tylko z małymi szkłami - dla mnie to taki budżetowy zamiennik Fuji x100.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
GX7 nie jest raczej aparatem "do kieszeni"![]()