czy ktoś z posiadaczy GX7 testował współprace body ze szkłami dużego 4/3 ?
coraz bardziej mi się ten "aparacik" podoba![]()
czy ktoś z posiadaczy GX7 testował współprace body ze szkłami dużego 4/3 ?
coraz bardziej mi się ten "aparacik" podoba![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Od kilku dni jestem posiadaczem tego aparaciku, puki co jestem zakrecony pracą, na dzień dobry jestem zadowolony, trzeba trochę czasu
na rozpracowanie wszystkiego tym bardziej, że wcześniej kilka lat był inny system. Też jestem zainteresowany możliwościami tego aparatu.
Pozdrawiam
,
Myślicie że można do GX7 podłączyć lampę Nikon SB-24 bez obawy że coś się stanie?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Dzięki. Ta lampa z Gx7 jest naprawdę słabiutka. Mam jeszcze pytanie do użytkowników, czy Wam też Gx7 w pomieszczeniu lekko niedoświetla? Poza tym sprzęt rewelacyjny.
Co prawda nie po naszemu ale coś można załapać![]()
Może coś Ci to pomoże
http://panasonic.jp/support/global/c...nnect/gx7.html
Też mi się GX7 podobał, ale po sprawdzeniu jak nowe PENy obsługują szkła ZD zdecydowałem się na E-P5, ostrość w trybie AFS jest ustawiana w czasie 0,5-1sek, działa funkcja FD, ostrzenie AF jest precyzyjne - praktycznie 10/10 ustawia w punkt.
Obawiam, się, że GX7 może nie obsługiwać wszystkich szkieł ZD.
Od kilku dni mam DX7, dopiero dzisiaj mimo kiepskiej pogody (ponuro, szaro, zamglenie i padająca mżawka) udało się wyskoczyć na kilka fotek. Wszystkie fotki zrobione w trybie M i przepuszczone przez L5 z minimalną ingerencją(obiektyw kitowy 14-42). Nakręciłem też krótki filmik rodzinny (z wnukiem) przy oświetleniu diodowym ( skorzystałem z ustawień WB) i wyszło zupełnie poprawnie. Fotki zrobione na Jamrozowej Polanie (Duszniki). Dodam tylko, że menu aparatu jest dosyć rozbudowane, trzeba troche czasu aby to wszystko w miare rozpracować
![]()
Zwróć tylko uwagę, że na filmie testowany jest obiektyw ZD 9-18, który w cytowanej przeze mnie tabelce w pozycji "Quick AF operation" ma wpisane OK. Ciekaw jestem co z obiektywami co mają wpisane NG w tym miejscu.
W przypadku E-P5, w podobny jak na filmie sposób, gada ZD14-54 wer. I, ZD7-14 i ZD35-100 czy Sigma 30mm1.4, które w tabelce Panasonic figurują jako NG.
Dopisane
Znalazłem na YT test 40-150mm3.5-4.0, NG w tabelce, myślę, że jego działanie nie odbiega wiele od działania na korpusie Olka, więc wygląda na to, że korpusy Panasa w bardzo zbliżony sposób, do PENów, obsługują szkła ZD.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 24.11.13 o 20:18