Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Panasonic Lumix GF6

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Panasonic Lumix GF6

Pierwsze wycieki już w Sieci; dla mnie bomba - tryb manualny dla wideo dostępny w najtańszych korpusach.
    http://photorumors.com/2013/04/04/fi...ra/#more-40884
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ciekawe, czy rzeczywiście będzie manual w video. Ładny ten maluch.
    ***Olympus Stylus 1s***

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Panasonic Lumix GF6

Cytat Zamieszczone przez goldiesr Zobacz posta
    Ciekawe, czy rzeczywiście będzie manual w video. Ładny ten maluch.

(Zdjęta) recenzja techradar wciąż dostępna via Google:

strona 1

http://webcache.googleusercontent.co...1142522/review

strona 2

http://webcache.googleusercontent.co...42522/review/2

strona 3

http://webcache.googleusercontent.co...42522/review/3
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 5.04.13 o 07:50
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

dzarro
    Gość

Z tych plot wynika, że zarówno GF6 jak i G6 nie będzie miał matrycy z GH3 tylko tę z GX1 - a więc totalna kicha. G5 to bardzo fajne body ale z dość anachroniczną matrycą - chyba najsłabszą na rynku. A teraz mniej niż po roku wypuszczają kolejne korpusy z tą samą wadą? Mam nadzieję, że te ploty jednak się nie sprawdzą.

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Gietrzy dzięki, na samym zdjęciu jak byk widoczne manualne video.
    Dzarro no wlaśnie, jak dalej będą sie upierać przy tej matrycy, to sukcesow nie wróżę. Ale totalną kichą bym jednak nie nazwał
    ***Olympus Stylus 1s***

dzarro
    Gość

To raczej typowe bicie piany jest. Np. według tego "rumora' to jednak może być matryca z GH3.

http://m43blog.com/2013/04/01/panaso...-on-april-9th/

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Z tych plot wynika, że zarówno GF6 jak i G6 nie będzie miał matrycy z GH3 tylko tę z GX1 - a więc totalna kicha. G5 to bardzo fajne body ale z dość anachroniczną matrycą - chyba najsłabszą na rynku.
    Ale korzystałeś z G5 czy tak uważasz, bo wyczytałeś o tym w Internecie? Jak szukasz słabych matryc to na rynku są wciąż E-PL1 do kupienia.

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    To raczej typowe bicie piany jest. Np. według tego "rumora' to jednak może być matryca z GH3.

http://m43blog.com/2013/04/01/panaso...-on-april-9th/
    Akurat włożenie do GH3 matrycy Sony z OMD wg mnie było błędem - jakość ok, ale stracił swoje niepowtarzalne "multi aspect".

Bicie piany o to, że matryca musi być najlepsza, najnowsza, najdroższa... A nie wystarczy poprawiona elektronika? W dodatku wiele zmian wnosi zmiana siły filtra na matrycy - vide GX1 vs G3 w ostrości obrazu.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Kto wie, może do korporacyjnego betonu w Panasoniku dotarło, że ludzie oczekują aparatów w formie Nex-6 czy EX-1, bez wystającej budy wizjera, a mniej ich interesują zabawkowe aparaciki?
    W ten sposób linia GF wraca mniej więcej tam gdzie GF1 zaczynał. Pytanie tylko co liniami G i GX? Najlepiej byłoby jakby je połączyli i zrobili G6 bez budy wizjera, tak jak NEX-6, ale zachowali obracany ekran. Wtedy zostałyby trzy linie aparatów i każdy mógłby coś dla siebie znaleźć.
    Tyle, że raczej wątpię żeby tak było i pewnie pozostanie po staremu. G6 będzie wyglądał jak G5 a GX2 nadal nie będzie miał wbudowanego wizjera.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grzyboo Zobacz posta
    Najlepiej byłoby jakby je połączyli i zrobili G6 bez budy wizjera, tak jak NEX-6, ale zachowali obracany ekran. Wtedy zostałyby trzy linie aparatów i każdy mógłby coś dla siebie znaleźć.
    Mnie by nie przypasowało, bo GH jest zdecydowanie droższa, a wizjer poza osią pracy obiektywu jest niewygodny wg mnie. Bez przesady, "kominek" w G3/G5 nie robi tragedii.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Tragedii nie robi, ale jakby go nie było to aparat łatwiej byłoby upchnąć do kieszeni. Sony pokazało, że można to upchnąć.
    W moim GH2 właśnie kominek najbardziej przeszkadza przy upychaniu aparatu po kieszeniach
    Obracany ekran jest dla mnie ważny i protezy w rodzaju uchylnych ekranów nie rozwiązują problemu.
    Jeżeli o mnie chodzi, to wizjer może być po środku, ale z lewej jest chyba nieco wygodniej.