W Dxomarku tak źle nie wypadł
http://www.dxomark.com/Cameras/Compa...3%29/Panasonic
Szkoda tylko, że stabilizacja jest taka sobie.
W Dxomarku tak źle nie wypadł
http://www.dxomark.com/Cameras/Compa...3%29/Panasonic
Szkoda tylko, że stabilizacja jest taka sobie.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
u Optycznych też źle nie wypadł skoro dostał tytuł "wybór Redakcji Optyczne.pl"
ja się obawiam, że nikt nie ma odwagi jasno napisać:
jest źle lub jest bardzo dobrze.
do mnie docierają informacje... dla przykładu:
wizjer dobry ale za mały, stabilizacja jest ale, ekran taki ale siaki.. wysokie iso bardzo dobre ale szumi
to w końcu jak jest? ja się nadpytuję, jak jest?
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ja zdecydowanie potwierdzam słabą stabilizację w body. Ale z zoomami Panasa to nie będzie problem, bo stabilizacje w nie wbudowane są dużo lepsze.
Wizjer w GX7 jest WIĘKSZY niż E-M5. Ma też zdecydowanie lepszą rozdzielczość. Nie ma niestety trybu szybszego odświeżania, jak E-M5, więc w kiepskich warunkach oświetleniowych schodkuje. Ale co najważniejsze nie ma takiego koszmarnego opóźnienia jak miał Fuji X-E1.
A co jest nie tak z ekranem, moim zdaniem jest nie gorszy niż w E-M5, a dodatkowo nie ma żadnego zafarbu, gdy patrzy się na niego pod dużym kątem?
Pozdrawiam
Tomek
P.S. Jak chcesz wiedzieć na 100% to wsiadaj w samochód, masz do mnie 120 km. Posprawdzasz sobie wszystko sam...
E-M1, RX100, 12-40, 45.
ja do tego aparatu nic nie mam
mnie tylko irytują wpisy, które muszą mieć na końcu ale...
mnie sam aparat bardzo interesuje i walczę z decyzją. on mój, czy e-p5 ???
zależy mi najbardziej (oprócz dobrej jakości obrazka) na:
- tryb panoramy z ręki. lubię takie zdjęcia przywozić z podróży, czy wakacji. nie musi być nic artystycznego i nie mam zamiaru składać tego w kompie.
- hdr (mają oba)
- stabilizacja. czasami daję w ręce aparat żonie. ona niestety potrafi wciskając spust migawki poruszyć wszystko... całe ciało włącznie z butami![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Korpus jest kompletny i niewielki na to co posiada - to wymusza jednak sporo kompromisów. Oczekujemy lepszej jakości obrazka w każdym kolejnym korpusie który wychodzi a tutaj jest tak samo dobrze jak w e-m5 albo gorzej. Bawiłem się nim chwilę w Saturnie mimo że bardzo fajny to nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia jak e-m5 przy pierwszym dotknięciu.W przypadku e-m5 było odwrotnie zdjęcia korpusu nie zachęcały mnie do macania ani też do kupna. Dopiero w rękach było czuć różnice.
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
Musisz pobawić się przez kilkanaście minut jednym i drugim i może sam podejmiesz decyzję. Możesz wcale nie zwrócić uwagi na ew. mankamenty.
Stabilizacja jest lepsza w E-P5 i Olki mają jak się nie mylę prefocus wiec w czasie kadrowania obraz jest wstępnie ostrzony na domyślny punkt AF.
Ew. możesz ustawić aparat na AF śledzący i prosić żonę aby kadrowała z wciśniętym do połowy przyciskiem migawki.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
IMHO jeżeli stabilizacja i Olkowe JPG nie są priorytetem, a dodatkowo nie ciągniesz RAWów, to mając E-P5 i GX-7 do wyboru wziąłbym ewidentnie tego drugiego.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Dzisiaj próbowałem skorzystać z dobrodziejstw WiFi.
No i połączenie z moim Makiem jest niemożliwe: połączony bezpośrednio nie widzi komputera, a sieć stworzona przez Time Capsule jest dla Panasonica niewykrywalna.
Jedyne co jest możliwe to bezpośrednie połączenie z Ipadem, ale tylko w trybie przesyłania zrobionych już zdjęć.
Pewnie będzie jak w GH3 i dopiero kolejne wersje oprogramowania usuną problem współpracy z produktami Apple...
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.