Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Niefortunny dobór obiektywów sprawił, że ciekawszą premierą jest RX10. Sony za to udowodnił, że przez lata byliśmy robieni w bambuko, gdy wmawiano nam, że wielkość matrycy ma wpływ na wielkość aparatów z wymienną optyką.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
1300 papieru, przestań bo dostanę przepukliny. Niesamowicie się cieszę z programu OJ patrząc na takie słone żarty.
Dajcie (multisystemowcy) znać czy do Nex A7 jest planowana jakaś natywna opcja typu 35/1.4 lub 50/1.4.
Podsumowując ten filmik u góry: kolejny... brrr Klik-Klak na rynku? Podają gdzieś w papierach opóźnienie migawki?
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A kogo interesuje ten parametr? Od lat opóźnienie migawki w aparatach, bez względu na ich typ, osiąga wartości rzędu pewnie 0,1 s. Jeśli komuś to przeszkadza, to znaczy, że należy do 0,01% fotografów robiących zdjęcia pociskom w locie albo do jakichś 50% fotografów, którzy są po prostu onanistami sprzętowymi?
A mam mieć żal do pani w wieku wyżej niż średnim ze sporą nadwagą, która paraduje w obcisłej kreacji od hiper projektanta za grube tysiące albo i dziesiątki tychże? Pewnie nie - ale pośmiać się zawsze można.
W komentarzach na opacznych pojawiły się już narzekania, że sprzęt jest... za duży.
Pytasz o jakościową różnicę między jednymi a drugimi ludźmi? Trudno mi się do tego ustosunkować. Musiałbym znać ich iloraz inteligencji, poziom rozwoju empatii i inteligencji emocjonalnej, światopogląd w kilku kluczowych sprawach, stosunek do dbałości o środowisko i własne zdrowie oraz dane o jakości ich materiału genetycznegoWtedy może oceniłbym, który z nich jest "lepszy". A jeśli chodzi motywację i jakość zdjęć, to różnicy zazwyczaj nie ma.
Nie mam pojęcia, co masz mieć. Ja żadnego żalu nie mam. Mam jedynie zastrzeżenia do Sony, że w pierwszej linii wypuściło sprzęt dla gadżeciarzy omamionych mitem pełnej klatki, niż dla praktyków liczących na to, że wydanie większej ilości pieniędzy na pełną klatkę przyniesie im jakieś wymierne korzyści.
Ja poproszę w prezencie taki A7 a o wymierne korzyści to już sam się postaram(a choćby i heliosem czy jupiterem)
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."