Strona 7 z 71 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez Makromaniak Zobacz posta
    A cena zooma do NEX 55-200 to już kuriozum. chyba tylko po to wyżyłowana, żeby za 1/2 (czyli rzeczywistą wartość) sprzedawać go w pakiecie
    Z kitami to tak często jest że poza pakietem mają chore ceny oficjalne. Zobacz sobie ile kosztuje w oficjalnym cenniku osobno nowy 14-42 i 12-50...
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Niefortunny dobór obiektywów sprawił, że ciekawszą premierą jest RX10. Sony za to udowodnił, że przez lata byliśmy robieni w bambuko, gdy wmawiano nam, że wielkość matrycy ma wpływ na wielkość aparatów z wymienną optyką.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Niefortunny dobór obiektywów sprawił, że ciekawszą premierą jest RX10.
    1300 papieru, przestań bo dostanę przepukliny. Niesamowicie się cieszę z programu OJ patrząc na takie słone żarty.
    Dajcie (multisystemowcy) znać czy do Nex A7 jest planowana jakaś natywna opcja typu 35/1.4 lub 50/1.4.

Podsumowując ten filmik u góry: kolejny... brrr Klik-Klak na rynku? Podają gdzieś w papierach opóźnienie migawki?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Podają gdzieś w papierach opóźnienie migawki?
    A kogo interesuje ten parametr? Od lat opóźnienie migawki w aparatach, bez względu na ich typ, osiąga wartości rzędu pewnie 0,1 s. Jeśli komuś to przeszkadza, to znaczy, że należy do 0,01% fotografów robiących zdjęcia pociskom w locie albo do jakichś 50% fotografów, którzy są po prostu onanistami sprzętowymi?

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wolę APS-C i szkła f/1,4 niż fulfrejma i f/2,8 od Zeissa, zapewne w kosmicznej cenie. Ale magia FF zrobi swoje, ludzie będą kupować i wrzucać do sieci zdjęcia kotów i gałązek.
    A to jest jakąś jakościowa różnica pomiędzy wrzucającymi zdjęcia kotów i gałązek z ff a m43? Mam mieć żal do świata, że ktoś kupi drogi samochód i jeździ tylko w niedzielę wieczorem wokół swojej posiadłości?

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez odys Zobacz posta
    A to jest jakąś jakościowa różnica pomiędzy wrzucającymi zdjęcia kotów i gałązek z ff a m43? Mam mieć żal do świata, że ktoś kupi drogi samochód i jeździ tylko w niedzielę wieczorem wokół swojej posiadłości?
    A mam mieć żal do pani w wieku wyżej niż średnim ze sporą nadwagą, która paraduje w obcisłej kreacji od hiper projektanta za grube tysiące albo i dziesiątki tychże? Pewnie nie - ale pośmiać się zawsze można.

W komentarzach na opacznych pojawiły się już narzekania, że sprzęt jest... za duży.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A to jest jakąś jakościowa różnica pomiędzy wrzucającymi zdjęcia kotów i gałązek z ff a m43?
    Pytasz o jakościową różnicę między jednymi a drugimi ludźmi? Trudno mi się do tego ustosunkować. Musiałbym znać ich iloraz inteligencji, poziom rozwoju empatii i inteligencji emocjonalnej, światopogląd w kilku kluczowych sprawach, stosunek do dbałości o środowisko i własne zdrowie oraz dane o jakości ich materiału genetycznego Wtedy może oceniłbym, który z nich jest "lepszy". A jeśli chodzi motywację i jakość zdjęć, to różnicy zazwyczaj nie ma.

Mam mieć żal do świata, że ktoś kupi drogi samochód i jeździ tylko w niedzielę wieczorem wokół swojej posiadłości?
    Nie mam pojęcia, co masz mieć. Ja żadnego żalu nie mam. Mam jedynie zastrzeżenia do Sony, że w pierwszej linii wypuściło sprzęt dla gadżeciarzy omamionych mitem pełnej klatki, niż dla praktyków liczących na to, że wydanie większej ilości pieniędzy na pełną klatkę przyniesie im jakieś wymierne korzyści.

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ja poproszę w prezencie taki A7 a o wymierne korzyści to już sam się postaram (a choćby i heliosem czy jupiterem)
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Ja poproszę w prezencie taki A7 a o wymierne korzyści to już sam się postaram (a choćby i heliosem czy jupiterem)
    i o to chodzi! tak trzymać
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Uprawnienia umieszczania postów