Strona 5 z 71 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 703

Wątek: Nex ff

dzarro
    Gość

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Na starcie to raczej 50" Full HD. Obstawiam, że to bardziej popularne niż duże drukowane powiększenia.
    Wynajęcie 30-40 ekranów Full HD 50 cali na wystawę w domu kultury to może być trochę kłopotliwe i kosztowne. Fakt, że w dobie cyfrowej wystawy fotograficzne stają się bardziej wydarzeniami towarzyskim więc większy sens mają pewnie wystawy prac robionych szlachetnymi, analogowymi technikami.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Czyli znaleźliśmy zastosowanie dla tego aparat z takimi obiektywami, jakie są obecnie w ofercie: produkcja billboardów We wszystkich innych zastosowaniach lepsze lub tak samo dobre, ale tańsze, będą odpowiedniki z mniejszymi matrycami.

A tak zupełnie serio: aparat ten będzie hitem sprzedażowym, bo kupią go ci, którzy wierzą w FF. A wiara opiera się rozsądkowi.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez grzyboo Zobacz posta
    A ja to chciałbym mieć taki duży dom, żeby sobie powiesić choćby z 10 wydruków 70x50 cm nie zasłaniając wszystkich ścian razem z oknami przy okazji
    Chyba, że ktoś sprzedaje zdjęcia to wtedy ma problem z głowy. Jak dla mnie 30x20 cm jest wystarczające i mogę tego trochę upchnąć na ścianach.
    Dlatego stwierdziłem, że zabawa w analog(w moim przypadku - uczenie się analoga) nie ma sensu dla mnie. Magia ciemni na mnie nie działa(takie mam wspomnienia z dzieciństwa) a efekt finalny i tak w większości przypadków musiał bym importować do kompa. Choć fakt, że takie dobrze zrobione średnioformatowe zdjęcia nawet w necie wyglądają lepiej niż z cyfry.

---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post był o 13:29 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

A tak zupełnie serio: aparat ten będzie hitem sprzedażowym, bo kupią go ci, którzy wierzą w FF. A wiara opiera się rozsądkowi.
    A uważasz, że 90% fanów jasnej optyki używa jej w sensowny sposób?

Nie rozumiem w ogóle o co biega. Dostajemy to samo co w lustrzankach FF tylko mniejsze i - prawdopodobnie - taniej. To nowy system więc szkieł jest mało - jak w każdym nowym systemie. W czym widzisz problem?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Kończy się dojenie klientów z aps-c, udaje się to jeszcze wielkim (Canon, Nikon), chociaż próżno szukać w ich ofercie Pr0 body, jak D2x, 1D, D300s. Na placu boju został 7D. Do aps-c podjechało Fuji w ostatnim czasie. Do czasu jak FF zejdą pod strzechy a zejdą. Wtedy aps-c i inne kastraty znikną i będzie pokój

A...za rok Canon i Nikon pokażą swoje aparaty średniego formatu. Ciężko upchać 60mpix na matrycy 35 x 24mm, więc to naturalna droga rozwoju.
    Ostatnio edytowane przez gibberpl ; 15.10.13 o 13:38
    Rolleicord, Canon
    flickr

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Kończy się dojenie klientów z aps-c, udaje się to jeszcze wielkim (Canon, Nikon), chociaż próżno szukać w ich ofercie Pr0 body, jak D2x, 1D, D300s. Na placu boju został 7D. Do aps-c podjechało Fuji w ostatnim czasie. Do czasu jak FF zejdą pod strzechy a zejdą. Wtedy aps-c i inne kastraty znikną i będzie pokój

A...za rok Canon i Nikon pokażą swoje aparaty średniego formatu. Ciężko upchać 60mpix na matrycy 35 x 24mm, więc to naturalna droga rozwoju.
    Rynek kwitnie, wszyscy zadowoleni. Większe matryce, większe pliki, większe karty, dyski, szybsze kompy by to wszystko przerobić...

Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Czujesz? Ja czuje. Producenci też. Kasa w powietrzu...
    Rolleicord, Canon
    flickr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie widzę żadnego problemu. Widzę tylko, że Sony odwaliło robotę na pół gwizdka. I tak, faktycznie dostajemy to samo, co w lustrzankach FF, tylko że o dwie działki ciemniej. Gdyby Sony zaczęło chociaż od 35 i 85 f/1,8 , to dla mnie pozostałe obiektywy mogłyby być nawet zoomami f/6,3 albo otworkami w dekielku. Wtedy mógłbym powiedzieć, że to aparat dla tych, którym optyka i matryce w bezlusterkowcach APS-C już nie wystarczają i za te dwa obiektywy warto zapłacić więcej. Teraz mogę jedynie powiedzieć, że to aparat dla tych, którzy taki sam rezultat uzyskaliby innymi aparatami, ale FF - to brzmi dumnie. I to strzał w dziesiątkę, bo to wyjątkowo chłonny target.

Gdy w ofercie pojawią się ciekawsze obiektywy, wtedy zmienię zdanie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Głupio będzie do Egipta z małą lustrzanką jechać Trza będzie kupić dużą a tu same problemy...
    Co zrobić, żeby wuja Genek i piramida byli na ostro? Bo przyjechałem z wakacji a tu albo wuja albo piramidę da się rozpoznać

Zły przykład, do Egiptu to sprzęt pancerny/uszczelniony jest jak znalazł z racji niestabilnej sytuacji.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta

Ale to nie będzie raczej sprzęt dla amatorów - ceny będą pewnie sporo wyższe niż u Pentaxa.

Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Nie widzę żadnego problemu. Widzę tylko, że Sony odwaliło robotę na pół gwizdka.
    Tylko po to, aby zrobić to porządnie za rok, półtora i sprzedać raz jeszcze. Jeść trzeba z umiarem i karmić również.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Uprawnienia umieszczania postów