http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Do poważnych usterek się nie przyznają. Wymiana akumulatora nie bolała ich tak bardzo (zwłaszcza, że główny koszt poniósł podwykonawca tych akumulatorów), jak by zabolało serwisowanie większości wyprodukowanych już aparatów (wymiana mechanizmu podnoszenia lustra w D7000, wymiana migawki i jeszcze jednego wihajstra w D600).
Niestety w d600 ostro się syfi środek nie mówiąc już o dupiastym AF-ie, który po wizycie w polskim serwisie nikona dalej jest dupiasty - piszę to jako faktyczny użytkownik tego sprzętu a wirtualnyMam jeszcze d700 i był tylko raz czyszczony przy 90 tyś. klapnięć lustra (stwierdziłem że w końcu sobie wyczyszczę bo raz na jakis czas pasuje). W d600 po kilku tysiącach mam tak ostro zasyfione że mozna by z tego mozaikę zrobić
Oczywiście nie jest tak od razu że wszystko widać na f4 ale już na f11 sporo (choć rzadko z takiej przysłony korzystam). Bardziej jednak mnie irytuje tej felerny AF ale może użytkownicy d610 pozbędą się tego kłopotu choć tych partaczy (tak delikatnie ujmując) z nikona bym chętne w d... kopnął że rżną głupa.
Mnie zaciekawiło dlaczego u kumpla zasyfił się D600 na basenie, zdjęcia na powierzchni ale tam kurzu raczej niema![]()
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
znaczy się "jestem brudasem" jest w pełni uzasadnione![]()
![]()
---
żarty żartami, docinki i złośliwości na bok, ale ja będę się przyglądał nowemu aparatowi - FF mnie od dawna kusi. Na D600 się nie zdecydowałem - niejasna polityka informacyjna firmy mnie zniechęciła... ale jeśli D610 okaże się czysta i niespaprana to może do pomysłu powrócę??
Tymczasem na samplach z D610 ze strony Nikona jest syf na matrycy.
![]()
Rolleicord, Canon
flickr
wrzuć linka jak rzucasz takie teksty
----
ps. Przeglądnąłem zdjecia z D600 zamieszczone na flickr'ze... na większości można się plamek dopatrzeć... problem nie jest tylko wirtualny i wydumany jak to sugeruje nyny