No więc wracając do d610.. Cieszy mnie wizjer 100%, cieszy 6fps, cieszą uszczelnienia, cieszy tryb cichy i cała reszta starych rzeczy z d600, ze świetną matrycą na czele. Nową migawkę przemilczę, z wiadomych względów.. Niby balans bieli poprawiony, ale ja i tak w rawach robię. Jako posiadacz d700 chyba nieśmiało mogę powiedzieć, że tym razem d600(610) mogę traktować jako jego następcę.
Radziłbym poczekać na pierwsze testy.
Rolleicord, Canon
flickr
dokładnie, zobaczymy testy, zdjęcia przykładowe będzie można coś więcej powiedzieć.... i dopowiedzieć....
Ja tylko zakładam, że skoro to tylko lifting d600 to wszystko ma tym razem działać. Wiem, łudzę się..![]()
Ludzie...
Tutaj nikt nie pisze, ze serwis nikona to krysztal nieskalany, tutaj nawet nikt nie pisze, ze d600 to oaza czystosci, bo tak oczywiscie nie jest.
Tu chodzilo o madrali internetowych co znalezli wade konstrukcyjna elementu odpowiadajacego za ow fakt szerzenia nieczystosci w puszce d600, i pieja o tym w glos diagnozujac usterke.
No to mysle na tym koniec w temacie bieda fufu nikona.
D610 to jest bylo nie bylo nastepca d600 i juz nie wnikam czy to po cichu chca wypuscic "poprawke", czy wzieli pod uwagi uzytkownikow i to co im w starszym bracie brakowalo. Czas pokaze czy beda jakies problemy z tym body
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
takie dyskusje były po wprowadzeniu D70 i D70s - D300 i D300s - a dawniej F801 i F801a - F90 i F90s, tylko kiedyś dodawano literkę, dziś cyferkę i ja nie widzę w tym nic niezwykłego, po prostu odświeżony model z poprawkami, poczekamy zobaczymy i znów się rozpocznie narzekanie ...
wielosystemowy
Nyny,ale nic nie zrobisz skoro czytasz,ze:I tu taki mondry pisze-"powinni tak a zrobili nie tak,lepiej bedzie jak bedzie tak,ale oni nie zrobia tak tylko tak,wmawiaja,ze to to a to wcale nie to bo ja wiem,ze to co innego.I tak w kazdej marce aparatu.Wszedzie zle lub nie tak jak byc powinno.Jedynie tylko jest dobrze jak jest tak jak on ma.
Zapomina dodac tylko jednego malego zwrotu-moim zdaniem,lub chociaz pisac w trybie przypuszczajacym.
A poza tym jak olek puszcza puszke co dwa lata jest zle,jak nikon co pol roku to tez zle.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Kochani, w większości przypadków nie mówmy serwis Nikona, bo takich jest pewnie z kilkanaście na świecie. Serwis Nikon a serwis Nikon ..... Sp. z o.o. to dwa różne przedsiębiorstwa i zapewne dwa różne podejścia. To tyle w kwestii serwisu.
Nyny - nie wnikasz czy D610 to poprawka czy nie. OK, krótkie pytanie masz D600, co powinien zrobić dzisiaj według ciebie taki szczęśliwy inaczej posiadacz D600?
Niestety imho temat i serwisu i modelu D600 w tym wątku mbsz nie jest i nigdy nie będzie offtopem.
Darmowe czyszczenie co miesiąc przez 3 lata od zakupu na zasadach NPS lub asap, licencja NX i przeprosiny kierownika serwisu lokalnego za kłopot, tak moim zdaniem powinien postąpić Nikon.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
W naszym kraju mamy tylko jeden autoryzowany serwis Nikona, niestety.
Dobrze, że wypuścili nową puszkę. Ciekaw jestem testów i wrażeń użytkowników.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA