Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 122

Wątek: Nikon D610

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Nikon D610

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Rozumiem Ciebie.Ale ja naprawde tu w Niemczech bylem znakomicie jako uzytkownik potraktowany.Uwierz.
    Mojego D7000 w Niemczech też nie naprawili Jednak masz rację, tam serwis N działa o wiele lepiej.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

No więc wracając do d610.. Cieszy mnie wizjer 100%, cieszy 6fps, cieszą uszczelnienia, cieszy tryb cichy i cała reszta starych rzeczy z d600, ze świetną matrycą na czele. Nową migawkę przemilczę, z wiadomych względów.. Niby balans bieli poprawiony, ale ja i tak w rawach robię. Jako posiadacz d700 chyba nieśmiało mogę powiedzieć, że tym razem d600(610) mogę traktować jako jego następcę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Radziłbym poczekać na pierwsze testy.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

dokładnie, zobaczymy testy, zdjęcia przykładowe będzie można coś więcej powiedzieć.... i dopowiedzieć....
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Ja tylko zakładam, że skoro to tylko lifting d600 to wszystko ma tym razem działać. Wiem, łudzę się..

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Ludzie...
    Tutaj nikt nie pisze, ze serwis nikona to krysztal nieskalany, tutaj nawet nikt nie pisze, ze d600 to oaza czystosci, bo tak oczywiscie nie jest.
    Tu chodzilo o madrali internetowych co znalezli wade konstrukcyjna elementu odpowiadajacego za ow fakt szerzenia nieczystosci w puszce d600, i pieja o tym w glos diagnozujac usterke.
    No to mysle na tym koniec w temacie bieda fufu nikona.

D610 to jest bylo nie bylo nastepca d600 i juz nie wnikam czy to po cichu chca wypuscic "poprawke", czy wzieli pod uwagi uzytkownikow i to co im w starszym bracie brakowalo. Czas pokaze czy beda jakies problemy z tym body

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

takie dyskusje były po wprowadzeniu D70 i D70s - D300 i D300s - a dawniej F801 i F801a - F90 i F90s, tylko kiedyś dodawano literkę, dziś cyferkę i ja nie widzę w tym nic niezwykłego, po prostu odświeżony model z poprawkami, poczekamy zobaczymy i znów się rozpocznie narzekanie ...
    wielosystemowy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ludzie...

pozdro
    Nyny,ale nic nie zrobisz skoro czytasz,ze:I tu taki mondry pisze-"powinni tak a zrobili nie tak,lepiej bedzie jak bedzie tak,ale oni nie zrobia tak tylko tak,wmawiaja,ze to to a to wcale nie to bo ja wiem,ze to co innego.I tak w kazdej marce aparatu.Wszedzie zle lub nie tak jak byc powinno.Jedynie tylko jest dobrze jak jest tak jak on ma.
    Zapomina dodac tylko jednego malego zwrotu-moim zdaniem,lub chociaz pisac w trybie przypuszczajacym.

A poza tym jak olek puszcza puszke co dwa lata jest zle,jak nikon co pol roku to tez zle.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Kochani, w większości przypadków nie mówmy serwis Nikona, bo takich jest pewnie z kilkanaście na świecie. Serwis Nikon a serwis Nikon ..... Sp. z o.o. to dwa różne przedsiębiorstwa i zapewne dwa różne podejścia. To tyle w kwestii serwisu.

Nyny - nie wnikasz czy D610 to poprawka czy nie. OK, krótkie pytanie masz D600, co powinien zrobić dzisiaj według ciebie taki szczęśliwy inaczej posiadacz D600?
    Niestety imho temat i serwisu i modelu D600 w tym wątku mbsz nie jest i nigdy nie będzie offtopem.

Darmowe czyszczenie co miesiąc przez 3 lata od zakupu na zasadach NPS lub asap , licencja NX i przeprosiny kierownika serwisu lokalnego za kłopot, tak moim zdaniem powinien postąpić Nikon.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

W naszym kraju mamy tylko jeden autoryzowany serwis Nikona, niestety.
    Dobrze, że wypuścili nową puszkę. Ciekaw jestem testów i wrażeń użytkowników.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA