Strona 80 z 81 PierwszyPierwszy ... 307078798081 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Odp: E-7

Fajne rozwiązanie z tym dostosowaniem jasności w wizjerze do warunków. Strasznie dużo przydatnych rzeczy w tym nowym korpusie wsadzono.
    Uważam, że gdyby obecnie wznowiono produkcję lustrzanek 4/3 był by to duży błąd i spotkałoby się takie działanie z nieprzychylnym przyjęciem.
    bezbagnetowiec z mianowania

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Dobas, sorry ale nie mam czasu czytać Twoich wypowiedzi, w tak trywialnej sprawie jak zużycie energii lustrzanka vs. bezlustrowiec.
    Cóż ciężko polemizuje się z adwersarzem, który nie czyta argumentów i sam się do tego przyznaje.
    Wybacz ale mi szkoda czasu na polemikę z kimś kto pisze a nie czyta... Przyjmijmy, że masz rację
    Przyjmijmy, ze porównanie C I P A dla E610 i EM5 jest miarodajne.
    Pomińmy metodologię porównania. Po co tracić czas na czytanie PDFów i to jeszcze po angielsku...

Dobierz sprzęt do własnych potrzeb - Nikt Ci nie broni i masz do tego prawo. Tylko niestety ja nie potrafię obojętnie przechodzić obok utrwalania mitów jak ocena żywotności baterii z testów C I P A. Może trafi tu kiedyś ktoś kto nie tylko ograniczy się do nagłówków ale przeczyta treść... A pozostawianie takich rzeczy bez komentarza powoduje, że ludzie zaczynają w pewne rzeczy wierzyć. Tak już jest wielokrotnie powtarzane kłamstwo zaczyna być traktowane jak prawda...

Są tacy co nie mają czasu czytać artykułu w gazecie i ograniczają się do nagłówków.
    Takie czasy, jednak moim zdaniem jeśli przytaczamy testy i porównania warto zerknąć jak były robione.

Niestety, ale tak już jest w przypadku badań i porównań, że należy to robić z sensem i głową z zachowaniem pewnych elementarnych zasad....

A ktrótko i esencjonalnie napisał Epicure...

Ja się w głównej mierze koncentrowałem na porównianiu żywotności baterii zgodnie z wytycznymi C I P A

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    Tu jest demo/prototyp ze sklejki/działajacy (??)

Pewnie zrobiony, żeby podrażnić właścicieli 4/3
    To są działające prototypy E-7 i E-M1, które służyły do badań mających na celu wyłonienie optymalnego zestawu cech użytkowych nowego "flagowca". W ogromnym zestawie cech, jakie były rozpatrywane i konsultowane z zawodowymi fotografami, były także dotyczące łatwości transportowania, czasu reakcji, czy komfortu kadrowania w wizjerze, więc nic dziwnego, że lustrzanka uzyskała mniej punktów. Żeby dorzucić do pieca, Olympus nie skreślił definitywnie lustrzanki z programu rozwojowego, jednak jej rozwój ma zbyt wiele uwarunkowań. Podejrzewam jednak, że przez jakiś (jak długi?) czas, nie wszystkie te uwarunkowania będą na "tak" (czy kiedyś będą?). Tak, więc, z braku oficjalnego stanowiska, cieszmy się, że może na dwoje babka wróżyła

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

A nie mają w planach, sprzedaży tego używanego egzemplarza E-7, mógłbym go kupić,
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Jacku czy posiadasz więcej jakiś informacji o tym E-7 ?

Czy wypuszczenie E-7 nie jest uzależnione od tego jak będzie się sprzedawał EM-1,
    albo jeszcze lepiej - premiera E-7 odbędzie się, ale dopiero jak ludziska czekający ze swoimi szkłami 4/3 stracą nadzieję i kupią do nich EM-1....
    Taki mały chłyt maketingowy

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Nie posiadam informacji. Nadzieja umiera ostatnia, choć będzie trwała..., w tym czasie nabywcy E-M1 zamienią go na jakiś E-M7, E-M9, E-M11, czy jeszcze coś nowocześniejszego i będą zachodzić w głowę po co ojcu, czy dziadkowi potrzebne było lustro do czegoś innego, niż golenie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    Czy wypuszczenie E-7 nie jest uzależnione od tego jak będzie się sprzedawał EM-1,
    albo jeszcze lepiej - premiera E-7 odbędzie się, ale dopiero jak ludziska czekający ze swoimi szkłami 4/3 stracą nadzieję i kupią do nich EM-1....
    Taki mały chłyt maketingowy
    Mi też chodzi po głowie taki scenariusz, najpierw niech posprzedaje sie EM1, a za "rok" wypuści sie E7. I ci ze szkłami z dużego 4/3 najpierw kupią EM1, a potem da im się na deser E7.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria

Nie no już piernik to wszystko, ale teraz zachowanie olka naprawdę jest nie w porządku.
    Wypuszcza nowy model bezlusterkowca który ma dobrze współpracować ze słoikami 4/3, a jednocześnie pojawiają się jakieś informacje o nowym E-7, że gotowy, że może się pojawi, ale chyba nie....
    Czy to tak trudno się określić co dalej z lustrzankami....
    Powinni wydać E-7 z nową matrycą, a przy tym oznajmić że to ostatnie lustro i tyle..
    Chyba czekają jakie będą reakcje odnośnie pracy EM-1 z "dużymi" szkłami

| OlyJedi Awatar piozet
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    To są działające prototypy E-7 i E-M1
    No to jak oficjalny przedstawiciel potwierdził, że rzeźby są autentyczne, to ta taka mała prośba do Ciebie Jack:
    wrzuć proszę fotę od "displaya" - nie znalazłem w sieci takowej a ciekawość zżera co tam pozmieniali/nie pozmieniali

P.S. Choć teraz to bez znaczenia to jednak - ktoś tam posłuchał i dodali/zostawili pokrętło do trybów

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piozet Zobacz posta
    No to jak oficjalny przedstawiciel potwierdził,...
    Jeżeli masz mnie na myśli, to nie jestem, ani "oficjalnym", ani "przedstawicielem" - jeśli chodzi o formalną stronę mojego jestestwa i nic nie potwierdziłem. "Klocek" był pokazany raz na konferencji prasowej na okoliczność wprowadzenia E-M1, a gościu z Tokyo, powiedział, że służył do badań. Tylko tyle, a w sieci nie znajdziesz nic więcej

Uprawnienia umieszczania postów