Strona 70 z 81 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Odp: E-7

Podnoszę temat - wyczytałem na plotkarzach43 że nowy hi-tech OMD zastąpi też E-7 - jest mi trochę przykro bo naprawdę chciałem sobie sprawić prezent na święta ; ) Nie wiem czy zapowiadany korpus spełni moje oczekiwania co do ergonomi i współpracy ze szkłami 4/3 i wreszcie czy "przejściówka m43-43", wobec przewidywalnej ceny 1,5tyś Euro za korpus, będzie za zlotkówkę (wątpie) i w całości nie wywinduje ceny do granic absurdu.

Naprawdę nie chce zmianiać systemu : /
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Raczej wątpię, żeby nowy OM-D miął zastąpić E-7, ostatnie plotki mówią jednak o braku hybrydowego bagnetu, że chyba, nowe OM-D będzie tylko na zwykłe 4/3..
    OM-D

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Raczej wątpię, żeby nowy OM-D miął zastąpić E-7, ostatnie plotki mówią jednak o braku hybrydowego bagnetu, że chyba, nowe OM-D będzie tylko na zwykłe 4/3..
    chyba u4/3?
    ma być jakaś nowa przejściówka , ponoć lepiej pracująca ze szkłami 4/3 ? tak na rumorsach pisali jakiś czas temu
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

ja na mikro się nie przesiądę... albo duże 4/3 albo zmiana systemu... wybór jest duży, jest gdzie uciekać...

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    ja na mikro się nie przesiądę... albo duże 4/3 albo zmiana systemu... wybór jest duży, jest gdzie uciekać...
    To już od dawna mogłeś uciekać. Cały czas pytanie było, czy E-5 jest ostatnie czy będzie może jeszcze jakieś E-7.

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Jeśli będzie to coś długo się za nie zabierają;/
    OM-D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    To już od dawna mogłeś uciekać. Cały czas pytanie było, czy E-5 jest ostatnie czy będzie może jeszcze jakieś E-7.
    mi E5 w zupełności odpowiada i w niczym mnie nie ogranicza... puki się nie rozsypie będę nim pstrykał... natomiast jeżeli nie będzie jego następcy to rachunek jest prosty... nie wyobrażam sobie jakiegoś pudełka od zapałek z podpiętą 150 sigmy... nie wyobrażam sobie panningu wykonanego tak niestabilnym sprzętem...

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Jagger, popieram. Mam E-5. Wychwalanego na forum OM-D miałem w rękach ale jakiś taki był delikatny i mały. Może kwestia przyzwyczajenia, ale duże 4/3 jakoś wygląda bardziej pancernie

Tylko gdyby się te cholerne gumy nie odlepiały od korpusu, mam nadzieję że wreszcie klej zmienią. Moja piątka ma niecałe 1,5 roku i się już guma pod kciukiem odczepia - czekam na zimę aby do serwisu wysłać (jeszcze na gwarancji).
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Swego czasu szef olympusa zapowiadał, że seria E 1, 3, 5 będzie kontynuowana. Osobiście mam przeczucie, niczym nie poparte, ze E 7 jednak będzie

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    mi E5 w zupełności odpowiada i w niczym mnie nie ogranicza... puki się nie rozsypie będę nim pstrykał... natomiast jeżeli nie będzie jego następcy to rachunek jest prosty... nie wyobrażam sobie jakiegoś pudełka od zapałek z podpiętą 150 sigmy... nie wyobrażam sobie panningu wykonanego tak niestabilnym sprzętem...
    A widziałeś już GH-3, mikro nie musi być małe, to tylko typ bagnetu i odległośc od obiektywu do matrycy. Zapowiedziane jest body do szkieł profi, poczekamy, zobaczymy.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów