Strona 31 z 239 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 2385

Wątek: u43 - Olympus i Panasonic - co nadchodzi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ha ha ha, dokladnie

Ostatnio chcialem kupic jedna ksiazke anglojezyczna. Skontaktowalem sie z dwiema ksiegarniami w PL. Obie na zamowienia sprowadzaja. Dzwonie. Jedna moze sprowadzic, ale trzeba czekac 2-3 tyg. Druga to samo, ale jeszcze zaznacza, ze ceny zdrozaly w EU i cena ze strony nie obowiazuje..

Zamowilem na Amazonie angielskim, cena 50% nizsza niz w PL, w sumie po 4 dniach mialem dwie ksiazki w cenie jednej kupionej w PL po 2-3 tygodniach... Z transportem.

Polecam:
    On-Camera Flash Techniques for Wedding and Portrait Photography: Amazon.co.uk: Neil van Niekerk: Books@@AMEPARAM@@http://ecx.images-amazon.com/images/I/51b%2BBODa5cL.@@AMEPARAM@@51b%2BBODa5cL
    Mastering Digital Flash Photography: The Complete Reference Guide: Amazon.co.uk: Chris George: Books@@AMEPARAM@@http://ecx.images-amazon.com/images/I/51xfj2YkhXL.@@AMEPARAM@@51xfj2YkhXL

rodzyn
    Gość
    tu wywiad . przeprowadzony przez francuzów (w.angielska)
    z Panem Michiharu Uematsu z Panasa, mówiącym generalnie , żę 12mpx wystarczy w 4/3 i mikro:
    http://translate.google.com/translat...&sl=auto&tl=en
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    CYT:
    Zapisz się na warsztaty Micro 4/3 z DIGITAL FOTO VIDEO!!!

http://www.dfv.pl/targi
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 9.03.10 o 15:47 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Fajnie, ze O i P razem uczestnicza. Oby dalej rozmawialy, nie walczyly. Tzn. walczyc moga, ale zdrowo i z glowa

rodzyn
    Gość
    wejscie konkurencyjnych systemów, wymusza wspólną promocję Olka I Panasa - koszty rozłożą się na dwóch, co da im fory do konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 9.03.10 o 16:11

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Drodzy. Sam nie wierzylem. Bylem przekonany, ze gosc sie pomylil... Otoz jest pewien serwis, platny: http://reidreviews.com/reidreviews/
    Testuje rozny body, szkla. Przetestowal m. in. GF1.
    Gosc jasno, klarownie wyjasnil dlaczego predkosc AF w Panasonicach jest duzo szybsza niz w Olympusie, czy Leice X1. Nie sa to zadne algorytmy. Tzn. one tez sa dopracowane, ale nie sa kluczowe. Malo tego, wyjasnil rowniez, dlaczego nigdy te body nie dogonia Panasa w obecnej ich formie!

To na co gosc zwrocil uwage - nie ma odzwierciedlenia w zadnej specyfikacji tych body, malo tego, wrecz pewne informacje sa odwrotnie przestawiane (Panas), albo raczej w ogole nie przedstawiane (o ile sie nie myle Oly i Leica).

Napisalem do niego z grzecznym info, ze chyba sie pomylil. Poprosilem o choc jedno zrodlo w necie, ktore potwierdzi jego teze. Napisal mi szczerze az do bolu, ze nie poda takiego zrodla. Ale wyjasnil, ze jego informacje pochodze bezposrednio od inzynierow pracujacych przy projektowaniu, albo produkcji.

Dalej bym nie uwierzyl, ale po chwili zastanowienia - polaczylem pewne fakty - o ktorych z kolei JUZ ROZMAWIALISMY na tym forum i nagle wszystko sie zazebia!

Stawiam wodke komus kto zgadnie! Jak nie - jutro moge dac tipa, jak nie pomoze - oczywiscie wyjasnie o co chodzi!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Drodzy. Sam nie wierzylem. Bylem przekonany, ze gosc sie pomylil... Otoz jest pewien serwis, platny: http://reidreviews.com/reidreviews/
    Testuje rozny body, szkla. Przetestowal m. in. GF1.
    Gosc jasno, klarownie wyjasnil dlaczego predkosc AF w Panasonicach jest duzo szybsza niz w Olympusie, czy Leice X1. Nie sa to zadne algorytmy. Tzn. one tez sa dopracowane, ale nie sa kluczowe. Malo tego, wyjasnil rowniez, dlaczego nigdy te body nie dogonia Panasa w obecnej ich formie!

To na co gosc zwrocil uwage - nie ma odzwierciedlenia w zadnej specyfikacji tych body, malo tego, wrecz pewne informacje sa odwrotnie przestawiane (Panas), albo raczej w ogole nie przedstawiane (o ile sie nie myle Oly i Leica).

Napisalem do niego z grzecznym info, ze chyba sie pomylil. Poprosilem o choc jedno zrodlo w necie, ktore potwierdzi jego teze. Napisal mi szczerze az do bolu, ze nie poda takiego zrodla. Ale wyjasnil, ze jego informacje pochodze bezposrednio od inzynierow pracujacych przy projektowaniu, albo produkcji.

Dalej bym nie uwierzyl, ale po chwili zastanowienia - polaczylem pewne fakty - o ktorych z kolei JUZ ROZMAWIALISMY na tym forum i nagle wszystko sie zazebia!

Stawiam wodke komus kto zgadnie! Jak nie - jutro moge dac tipa, jak nie pomoze - oczywiscie wyjasnie o co chodzi!
    UFO

i to wszystko spisek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Stawiam na cud. Wygrałem wódkę?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Stawiam na cud. Wygrałem wódkę?
    A ja stawiam na wódkę , a chcę wygrać cud..

ale ciekaw jestem , bo z doświadczenia wiem , że w Panasie łączenie faktów, to bardzo konieczna działalność.

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Panasonic zrobił 56295625928507 zdjęć z różnymi odległościami ostrzenia, więc korpus nie musi ostrzyć tylko wybiera odpowiedni wzorzec z bazy i gotowe. Oczywiście, by wybrać dany wzorzec musi jednak znać odległość, ale to załatwia super tajny, super szybki i super wbudowany gdzieś tam dalmierz laserowy... Czy jakoś tak...
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jerry skoro nie soft (jak piszesz) to musi być sama budowa wewnętrzna; mianowicie Panas zastosował moduł AF a Oly nie
    pozdrawiam Krzysiek