-
Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Ja nie mam Toyoty, a też jej nie lubię. :-D :-D :-D
Ha ha, Nie lubisz bo nie masz , jakbyś miał to bys się zakochał bezmała.:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Jestes sympatykiem ferrari kup ferrari:razz:
Jakby mnie bylo stac to bym sobie kupil.
I chyba panowie nie rozumiecie co to znaczy sympatyk, po definicje odsylam do podstawowki badz do wujka google...
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Bo jest na full wypasie, jest pojemny i zapiernicza ponizej 8 sekund do setki.
Ale jako sympatyk mam czapeczke, bluze i buty ferrari tylko jaki to ma zwiazek z dyskusja?
pozdro
Żaden... Ale to ty zaczynasz :grin:
-
a taki sympatyczny wątek się zapowiadał... dobranoc...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
a taki sympatyczny wątek się zapowiadał... dobranoc...
daj spokój, już przestaje.....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Ha ha, Nie lubisz bo nie masz , jakbyś miał to bys się zakochał bezmała.:grin:
Bo ja inną japonkę lubię i ją mam. :-P
Na imię ma AXELA. :-D :-D :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
daj spokój, już przestaje.....
a to nie było do Ciebie ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
a to nie było do Ciebie ;-)
A cha! :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
thomasso
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een: Dobre - plus!!!
T.
Dziękuję :-D
-
Jak już ustalicie o co chodzi dajcie znać jaki pomysł mam sobie zapisać.
Nyny, wróć do postu nr 49. Jest w nim moja odpowiedź na podobną sugestię Mirka. Cytuję:
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
MZ kalendarz jest milosnikow forum nie marki,a ze to forum olympusa to nie nasza wina.Olympus nam tylko pomaga w tym-prawda??Czy rowniez za nas decyduje??.To moze niech olympus wybiera tez fotki-co?? i daje fotki- co?
Temat konsultowałem przed uruchomieniem. Pisząc opis i zasady zdecydowałem, że w tej edycji zdjęcia będą wyłącznie z aparatów Olympus. Zrobimy ten kalendarz, nabierzemy jako klub śmiałości do takich akcji i będziemy próbować zrobić kolejne. Zapiszę sobie Twoją uwagę.
W tej edycji kalendarza będą zdjęcia z aparatów Olympus. Przepraszam, że tak dobitnie o tym pisze, ale chciałbym by było jasne, że nie jest to dyskusja programowa, co ewentualnie i jak zrobimy. Temat przed dzisiejszym ogłoszeniem z gronem moderatorów (i nie tylko) rozważałem i dyskutowałem w różnych wariantach od marca kiedy dostał akceptacje i wsparcie. Pewne pomysły przyjmuję i zapisuje. Dopuszczam pewną elastyczność (propozycja Krakmana by zrobić po stronie klubu CMYK 300 dpi dla 40x30). Ale pewnych zasad muszę się trzymać jako niezmiennych by nie zepsuć projektu. Nic tak nie psuje projektu, jak zmiana założeń w trakcie realizacji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nyny, wróć do postu nr 49. Jest w nim moja odpowiedź na podobną sugestię Mirka. Cytuję:
W tej edycji kalendarza będą zdjęcia z aparatów Olympus. Przepraszam, że tak dobitnie o tym pisze, ale chciałbym by było jasne, że nie jest to dyskusja programowa, co ewentualnie i jak zrobimy. Temat przed dzisiejszym ogłoszeniem z gronem moderatorów (i nie tylko) rozważałem i dyskutowałem w różnych wariantach od marca kiedy dostał akceptacje i wsparcie. Pewne pomysły przyjmuję i zapisuje. Dopuszczam pewną elastyczność (propozycja Krakmana by zrobić po stronie klubu CMYK 300 dpi dla 40x30). Ale pewnych zasad muszę się trzymać jako niezmiennych by nie zepsuć projektu. Nic tak nie psuje projektu, jak zmiana założeń w trakcie realizacji.
Nooooo! i może malkontenci w ilości jeden już przestaną bo mamy klarowność oczywistą.!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Szkoda, ze nie ustaliliscie jeszcze, ze tylko z firmowym paskiem body maja byc, zadne inne nie wchodza w gre.
Dziekuje i dowidzenia...
pozdro
---------- Post dodany o 23:30 ---------- Poprzedni post był o 23:29 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Nooooo! i może malkontenci w ilości jeden już przestaną bo mamy klarowność oczywistą.!
Nie malkontenci tylko, zazenowani kolejnym kwiatkiem jaki zaserwowano spolecznosci Olympus Club.
I proponuje naprawde poczytac co znaczy slowo sympatyk, byc moze wtedy sie rozjasni kilka rzeczy...
pozdro
-
Ręce i piersi opadają.....
Dobranoc
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie malkontenci tylko, zazenowani kolejnym kwiatkiem jaki zaserwowano spolecznosci Olympus Club.
Zażenowanym niestety można być w tym wątku wyłącznie Twoim trolingiem nyny. amen
-
Zagłosowałem, chcę mieć ten kalendarz mogę tez pokazać go w Łodzi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Zażenowanym niestety można być w tym wątku wyłącznie Twoim trolingiem nyny. amen
"...Czy w życiu nie przeszkodzi różna płeć zażenowany jeż chciał żabie rzec, nie zdążył bo znów żaba go żetę, pieści dłoń, mami snem, pasjanse stawia mu.... z samych żabich serc... Urodzę Tobie jeżożabki, tak trochę z ojca trochę z matki, jedno tę , drugie tę , pół na pół....."
To tak cóś o zażenowaniu...:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Zagłosowałem, chcę mieć ten kalendarz mogę tez pokazać go w Łodzi.
Zapisałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Zapisałem.
A co ty zapisujesz, jeszcze okaże się , że nie załapię się na kalendarz Olympusa..... JA TEŻ CHCĘ!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Szkoda, ze nie ustaliliscie jeszcze, ze tylko z firmowym paskiem body maja byc, zadne inne nie wchodza w gre.
Nyny, napisałeś swoje wątpliwości. Wyraziłeś niezadowolenie. Przyjąłem i zapisałem uwagę w notesie przy temacie OC. Ale pisanie złośliwości nie jest sposobem na dyskusje, a tym bardziej przekonanie mnie czy innych do pomysłu rezygnacji z dyskutowanego obostrzenia.
---------- Post dodany o 23:59 ---------- Poprzedni post był o 23:57 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A co ty zapisujesz, jeszcze okaże się , że nie załapię się na kalendarz Olympusa..... JA TEŻ CHCĘ!!!
W ferworze dyskusji i niewidocznie dla innych tworzy się powoli lista "dystrybutorów" kalendarza. Pozwolisz, że po szczegóły odeślę do pierwszego posta, gdzie pisałem o dystrybucji.
-
Powiedz Hades jeszcze że zapisałeś mój akces na kalendarz... no powiedz......
albo napisz ...:grin: innym piszesz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
W ferworze dyskusji i niewidocznie dla innych tworzy się powoli lista "dystrybutorów" kalendarza. Pozwolisz, że po szczegóły odeślę do pierwszego posta, gdzie pisałem o dystrybucji.
To moze ja rozprowadze po polnocnych a Helmut po poludniowych Niemczech??Granice ustalimy jak bracia Aldi:mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Mozesz to nazywac trolowaniem Twoje prawo.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Nyny, napisałeś swoje wątpliwości. Wyraziłeś niezadowolenie. Przyjąłem i zapisałem uwagę w notesie przy temacie OC. Ale pisanie złośliwości nie jest sposobem na dyskusje, a tym bardziej przekonanie mnie czy innych do pomysłu rezygnacji z dyskutowanego obostrzenia.
Do regulaminu nic nie mam - tak dla jasnosci, jedynie to do zasadnosci brandingu...
pozdro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To moze ja rozprowadze po polnocnych a Helmut po poludniowych Niemczech??Granice ustalimy jak bracia Aldi:mrgreen::mrgreen:
:D.
Jak będą jeszcze inni klubowicze chętni na kalendarz (na razie po jednej sztuce na osobę) za naszą zachodnią granicą, którzy mieszkają w pobliżu Ciebie lub Helmutha to będzie powód do pomyślenia nad pakietem, który rozprowadzilibyście na miejscu. A na razie wysyłkę za granice mamy ustaloną i zapisaną jako płatną, niestety.
Generalnie, na kalendarze jeszcze nie przyjmuje zapisów. Ale widać, że jest już zapotrzebowanie ;). Razem z konkursami w kategoriach dołączę formularz zamówienia kalendarza.
-
@ Nyny - odnosze wrażenie że im więcej krytyki i zażenowania z Twych ust pada tym więcej ludzi którzy juz mają tego pomalutku dość, stąd pojecia trolling. Może krzywdzące ale jakoś tak zaczynasz byc odbierany... Że co by się nie działo, zawsze nadejdzie moemnt kiedy pojawi się Nyny i napisze ze cos jest do du...
Jest przedsięwzięcie jest regulamin. Podoba się startujesz, nie podoba się nie startujesz. Do BBC Wildlife Photographer of the Year - też piszesz, że regulamin krzywdzi sporą część posiadaczy sprzętu bo jest limit Mpix wymóg RAW oraz coby zwierz był dziki i nie w zagrodzie... ??? a to blokuje innych i proponujesz im, że konkurs powinien sie nazywać BBC Wildlife Photographer only with 8 mpix DSLR Camera of the Year,
Ja wiem, że lepiej by było na pewno gdyby było jak proponujesz, że pod uwagę bierzemy tylko aparaty z firmowym paskiem a te z rzemykiem, nieoryginalnymi paskami albo paskami bez napisu OLYMPUS nie biorą udziału. Ale Twą propozycje postaramy się wdrożyć następnym razem. Teraz już za późno, choć zapisałem sugestię i w zasadzie nie polemizuję. Widać że przemyślana i światła rada...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
@ Nyny - odnosze wrażenie że im więcej krytyki i zażenowania z Twych ust pada tym więcej ludzi którzy juz mają tego pomalutku dość, stąd pojecia trolling. Może krzywdzące ale jakoś tak zaczynasz byc odbierany... Że co by się nie działo, zawsze nadejdzie moemnt kiedy pojawi się Nyny i napisze ze cos jest do du...
Jest przedsięwzięcie jest regulamin. Podoba się startujesz, nie podoba się nie startujesz. Do BBC Wildlife Photographer of the Year - też piszesz, że regulamin krzywdzi sporą część posiadaczy sprzętu bo jest limit Mpix wymóg RAW oraz coby zwierz był dziki i nie w zagrodzie... ??? a to blokuje innych i proponujesz im, że konkurs powinien sie nazywać BBC Wildlife Photographer only with 8 mpix DSLR Camera of the Year,
Ja wiem, że lepiej by było na pewno gdyby było jak proponujesz, że pod uwagę bierzemy tylko aparaty z firmowym paskiem a te z rzemykiem, nieoryginalnymi paskami albo paskami bez napisu OLYMPUS nie biorą udziału. Ale Twą propozycje postaramy się wdrożyć następnym razem. Teraz już za późno, choć zapisałem sugestię i w zasadzie nie polemizuję. Widać że przemyślana i światła rada...
Ręce opadają , niezależnie od słuszności niektórych postulatów userów, jak tak po każdej nowej propozycji będzie taka zadyma, to adminom odechce się wkrótce proponować cokolwiek i kiedykolwiek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Moze tylko ja mam cohones by drazyc niewygodne tematy?
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Akurat to nie jest dobry przyklad.
Robienie jako podmiot konkursu o konkretnych zasadach dla podmiotow trzecich to normalna rzecz.
Jednak w naszym wypadku to zupelnie inny rodzaj problemu jak juz pisalem wczesniej.
Nie mam zamiaru drazyc dalej tego tematu, zyczac wszystkim zainteresowanym milej zabawy i sukcesow:)
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Nastepnym razem zadbajcie o backup bazy zeby bylo zapamietane, ze nie o firmowe paski chodzilo :p
pozdro
EDIT: Jesli dobrze zrozumialem, rowniez mi przysluguje prawo do jednego kalendarza, to prosze taki kalendarz z mojej puli przeznaczyc na styczniowa aukcje dla WOSPu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ręce opadają , niezależnie od słuszności niektórych postulatów userów, jak tak po każdej nowej propozycji będzie taka zadyma, to adminom odechce się wkrótce proponować cokolwiek i kiedykolwiek.
Nie ma zadymy, żadnej . Po prostu jednemu, wielu z nas coś tam tłumaczy........> jednemu. ......"... A planety, szaleją, szaleją, sie śmieją, sie śmieją........"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Tak sądzę !! Nic innego nie biorę pod uwagę i nie przypuszczam aby było inaczej...
Proponuje jednak nie rozwlekać wątku na boki juz więcej i nie proponować rozwiązań w rodzaju "tylko zdjęcia z aparatów z firmowym paskiem " trzymajmy się tematu. Ok ?
-
Jest za darmo ? Jest! Ktoś inny to robi? Robi! Wybrzydzać można.
-
Dziękuje za cenne uwagi. Będą pomocne przy kolejnych pomysłach.
Pewien zarys kategorii, które znajdą się w kalendarzu, powoli zaczyna się wyłaniać z głosowania. Proponuje by energię z dyskusji przenieść na przegląd własnych kolekcji. Można zgłosić 4 zdjęcia, po jednym na kategorie.
---------- Post dodany o 08:11 ---------- Poprzedni post był o 07:09 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Drąż. Jestem przygotowany do dyskusji. Wiem co mam opracowane, zaklepane i niezmienne. W jakich kwestiach mogę być elastyczny i gdzie zastąpić moje pomysły, fajnymi pomysłami klubowiczów.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nastepnym razem zadbajcie o backup bazy zeby bylo zapamietane, ze nie o firmowe paski chodzilo :p
Ok ;p.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
EDIT: Jesli dobrze zrozumialem, rowniez mi przysluguje prawo do jednego kalendarza, to prosze taki kalendarz z mojej puli przeznaczyc na styczniowa aukcje dla WOSPu.
Jeśli zamówisz (bo nie ma automatycznych przydziałów) będziesz mógł to sam uczynić. Ale poza tym fajny pomysł :). Jak produkcja dojdzie do skutku podrzucę temat. Nie omieszkam przypomnieć, że pomysł wyszedł od Ciebie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Moze tylko ja mam cohones by drazyc niewygodne tematy
to powiadasz że są jakieś niewygodne tematy? i to właśnie Ty jeden masz cohones? proszę, przeczytaj to jeszcze raz na trzeźwo, może nie umrzesz ze śmiechu, permanentne szukanie dziury w całym nie jest sprawą cohones tylko zupełnie innej części ciała
-
No dobra, róbta te kalendaryum..... i przez dyskusji :grin:
jak by tak.. moje foto
się zakwalifikowało,
to na ten przykład
czerwiec mógłby być umnie
przez pół roku...:mrgreen:
żeby wszyscy klienci przychodzący do mnie widzieli jakiż ja jestem zdolny niełychanie...
"...bo ja się wcale nie chwale, ja po prostu niestety mam talent..."
-
Ja to bym wrzesień cały rok trzymał :mrgreen:
-
W trakcie zbierania zdjęć ustalimy sobie jeszcze rozplanowanie kategorii na kwartały. Może ktoś wpadnie na lepszy pomysł?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
W trakcie zbierania zdjęć ustalimy sobie jeszcze rozplanowanie kategorii na kwartały. Może ktoś wpadnie na lepszy pomysł?
Trzeba pomyśleć - na razie prowadzi "krajobraz". Ktoś będzie miał piękny krajobraz zimowy, i nie bardzo będzie go wpakować w II lub III kwartał.
-
ja odnośnie dystrybucji...chyba będę krążył po śląsku zawodowo...a i do Bydgoszczy dotrę, więc po drodze mogę co-nieco....via Toruń,Wawa,Łódź...itd
-
Myślę, że "akt" i "architektura" mogą zrobić niespodziankę na koniec w niedzielę.
---------- Post dodany o 11:01 ---------- Poprzedni post był o 10:58 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
ja odnośnie dystrybucji...chyba będę krążył po śląsku zawodowo...a i do Bydgoszczy dotrę, więc po drodze mogę co-nieco....via Toruń,Wawa,Łódź...itd
Się zobaczy. Chce przyporządkować listę klubowiczów do rejonu, a tym samym do pakietu, który otrzyma osoba podejmująca się dystrybucji. Jeśli będziesz mobilny to w tym wypadku przygotowanie tej listy będzie musiało być ściśle powiązane z Twoją trasą.
-
A ja myślę, że być może trzeba by było wiedzieć czy zdjęcia mają być w poziomie, czy mogą być w pionie (3/4), a może proporcje dowolne.
---------- Post dodany o 11:05 ---------- Poprzedni post był o 11:03 ----------
Jeśli chodzi o dystrybucję w Krakowie, to może u mnie. Myślę , ze każdy trafi na Al. Słowackiego
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A ja myślę, że być może trzeba by było wiedzieć czy zdjęcia mają być w poziomie, czy mogą być w pionie (3/4), a może proporcje dowolne.
Toć jest zaznaczone od początku, że tylko poziom (ze względu na format).
zgadzam się z Bodzipem, że w niektórych przypadkach grupowanie kwartałami może być niezręczne. Lepszy byłby mix (większa dynamika, urozmaicenie).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A ja myślę, że zacytuje pierwszy post.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Wprowadzenie
Z pomocą Olympus Polska mamy możliwość wyprodukować
trzynastostronicowy kalendarz ścienny, w układzie poziomym, w formacie A3. Wydruk będzie czterokolorowy bez lakierowania, na papierze kredowym 200 gramów. Kalendarz będzie sygnowany logiem OlympusClub. Na rewersie pierwszej strony pojawi się kilka słów o klubie.
...
Zasady konkursu
- Co trafi do kalendarza?
- Kalendarz zostanie podzielony na 4 kategorie przypisane do pór roku. W każdej kategorii zostaną wybrane 3 zdjęcia.
- Do kalendarza można zgłaszać zdjęcia wykonane przez klubowiczów.
- Zdjęcia powinny być wykonane aparatami Olympus.
- Każde ze zdjęć przesłane do konkursu powinno mieć zachowany EXIF.
- Ze względu na format kalendarza do konkursu mogą trafić wyłącznie zdjęcia w układzie horyzontalnym.
- Zgłaszane prace powinny nadawać się do druku w formacie 30x40 cm.
Nie dopisałem jedynie proporcji. Ale skoro 30x40 poziomo to inne cięcia będą miały w najgorszym wypadku paski. To jest jeden z tych elastycznych punktów, które dopracuje się jak poznamy listę zdjęć, która będzie nam towarzyszyć cały przyszły rok na ścianie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Jeśli chodzi o dystrybucję w Krakowie, to może u mnie. Myślę , ze każdy trafi na Al. Słowackiego
Na Małopolskę i Śląsk mam zapisanego Muminka. W dystrybucji chodzi o całe województwa. Dysponuje tylko 16 pakietami. Ale... zapisałem jako rezerwę w tym rejonie :).
---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:22 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Toć jest zaznaczone od początku, że tylko poziom (ze względu na format).
zgadzam się z Bodzipem, że w niektórych przypadkach grupowanie kwartałami może być niezręczne. Lepszy byłby mix (większa dynamika, urozmaicenie).
W harmonogramie będziemy mieli tydzień by to ułożyć. Chyba damy radę :)?