Zobacz pełną wersję : Mój Beskid Niski
Bardzo ladnie sie Twoje SSW prezentuje.Tak ladnie,ze ladnie mu tak jak tak sie prezentuje.
Ale mam pytanko .W ktorym tygodniu jestes z tym SSW,bo chce porownac
http://www.gofeminin.de/schwangerschaft/schwangerschaftswochen-som2673.html
Pierwsza część Twego postu mi się podoba , druga już mniej :roll:
A Bogdan albo się na mnie obraził i nie odpowiada, albo naradza się z Marysią jak mi dopiec bym się już nie podniósł :wink:
A Bogdan albo się na mnie obraził i nie odpowiada, albo naradza się z Marysią jak mi dopiec bym się już nie podniósł :wink:
Idymy z Marysią na poprawiny. Wczoraj my na weselisku wielkim byli. A jak się błyszczały wszystkie SSW zebrane.
Pierwsza część Twego postu mi się podoba , druga już mniej :roll:
Druga tez jest dobra.Bardziej taka o zyciu bez samochodu.
A Bogdan pewnie auto poleruje w stringach a Marysia jak to Marysia pejczykiem wskazuje gdzie poprawic.
Idymy z Marysią na poprawiny. Wczoraj my na weselisku wielkim byli. A jak się błyszczały wszystkie SSW zebrane.
Ja mam wesele w przyszłą sobotę.. Ale jak mi odbije to pojadę wypolerowanym SSW.. I nici z zabawy.
Więc Wam zazdraszczam. Ktoś musi pracować by inni się weselili....:???:
---------- Post dodany o 17:18 ---------- Poprzedni post był o 17:17 ----------
Druga tez jest dobra.Bardziej taka o zyciu bez samochodu.
Jeszcze tylko trzeba dobrze języki znać... :???:
---------- Post dodany o 17:19 ---------- Poprzedni post był o 17:18 ----------
Bogdan na poprawinach a my tu u niego szalejemy....:mrgreen: A niech se chłopina poczyta jak wróci... na kaca :roll:
Co tu się działo... jeju. Krakman auto napastował. Tzn napastował a nie "napastował" :roll:
A my tu po Beskidzie zaNiskim z yamadą śmigamy :D
Nasze dziewczyny :)
2485. 180859
Tajemniczy DonPedro... carramba
2486. 180858
2487. 180857
2488. 180856
2489. 180855
Don Pedro ma nawet ogon z chwościkiem... Niezłe towarzycho w tym Beskidzie zaNiskim się zebrało... :-D
Jeszcze kilka migawek ze szczytu.
He, ale wyszło dumnie - "ze szczytu" :mrgreen:
2490. 180899
2491. 180901
2492. 180898
Widok na Regietów.
2493. 180896
2494. 180897
Widać zaporę i jezioro w Klimkówce
2495. 180900
2496. 180903
2497. 180902
No se chodzicie.... z patykami niektórzy. :roll:
---------- Post dodany o 18:55 ---------- Poprzedni post był o 18:55 ----------
A ja właśnie po weselu dogorywam.............
Te kopce całkiem, całkiem, zazdroszczę śmigania, nieco.
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=180900&d=1471793571
Ależ było fajnie, pogoda aż za dobra, totalny luz, odpocząłem sobie że hej. Spotkanie jak zwykle bardzo udane. Wyprawy z Marysią i Bogdanem to naprawdę wspaniale spędzony czas. No i mój ulubiony Regietów zaliczyliśmy :smile:
Spamer na forum grasuje. Minusujcie. Zawsze można w systemie reputację sobie poprawić. Nie będzie się tak często pluło o rozdawnictwo.
Na kilku fotach widac,ze z corkami wedrujecie a zony w domach strawe przygotowuja.Tez dobry pomysl.Niech dziewczeta swiat poznaja w naturze a nie tylko pokemony lapac.
A jak się błyszczały wszystkie SSW zebrane.
Tak jak Król jest tylko jeden, to SSW jest tylko jedno! I wcale nie matowe........
180950
Na kilku fotach widac,ze z corkami wedrujecie a zony w domach strawe przygotowuja.Tez dobry pomysl.Niech dziewczeta swiat poznaja w naturze a nie tylko pokemony lapac.
Mirek, nasze panie szczęśliwe, że ktoś zrobił z nich młodzinki :mrgreen:
Tak jak Król jest tylko jeden, to SSW jest tylko jedno! I wcale nie matowe........
180950
Tak być nie będzie. Miesiąc polerował i teraz udaje :roll:
Mirek, nasze panie szczęśliwe, że ktoś zrobił z nich młodzinki :mrgreen:
Tak być nie będzie. Miesiąc polerował i teraz udaje :roll:
Jakbym miesiąc polerował to bym zdarł lakier do blachy...
One (SSW) tak majom od urodzenia...... Nie dość , że Szybkie, Sportowe to jeszcze piękniste :grin:
Miałem kiedyś pytać, czy Twoje SSW to jest "okularnik". Teraz widzę, że to faktycznie najfajniejsza wersja Corolli. :D
Jakbym miesiąc polerował to bym zdarł lakier do blachy...
One (SSW) tak majom od urodzenia...... Nie dość , że Szybkie, Sportowe to jeszcze piękniste :grin:
Krzysiu, przyznam się bez bicia, że moja Ibiza się mi dzisiaj rozkraczyła. Przegub się rozsypał. Chce ktoś kupić ?? Nie żartuję. 1,9 TDI spala 4,4 l/100 km. A, i ma 135 kucyków.
lisiajamka1
22.08.16, 17:56
Super wyprawa i ważne, że pogoda dopisała :)
Super wyprawa i ważne, że pogoda dopisała :)
Daleko nie było. Nie sprawdzalem na GPS, ale tak na oko to ok. 4 km w jedną stronę.
A Robert, Iwonka, Ola i moja Marysia to rewelacyjne dziewczyny [emoji1]
....
A Robert, Iwonka, Ola i moja Marysia to rewelacyjne dziewczyny [emoji1]
:shock::shock::shock: Co żeście Robertowi zrobili ? :shock:
:mrgreen:
Miałem kiedyś pytać, czy Twoje SSW to jest "okularnik". Teraz widzę, że to faktycznie najfajniejsza wersja Corolli. :D
Chyba cię lubiem już.... :wink:
---------- Post dodany o 19:02 ---------- Poprzedni post był o 18:59 ----------
Krzysiu, przyznam się bez bicia, że moja Ibiza się mi dzisiaj rozkraczyła. Przegub się rozsypał. Chce ktoś kupić ?? Nie żartuję.
A po cholerę komuś rozsypany przegub... :roll:
---------- Post dodany o 19:05 ---------- Poprzedni post był o 19:02 ----------
A żebyś nie był osamotniony w swym smutku, to dzisiaj zawiozłem moje SSW do dochtora celem przeszczepu skrzyni biegów....
Zaszalałem . A co!!!
Tera jak włączę V BIEG to Budka Suflera nie da rady...
Jajcow zesta jednego juz pozbawili.A mialem jechac w tamte strony.
Jajcow zesta jednego juz pozbawili.A mialem jechac w tamte strony.
Roberta to zniesie [emoji23]
Roberta to zniesie [emoji23]
Teraz to nie ma wyboru.Bedzie musiala to zniesc.
Prędzej się wybiorę w Beskid niż w Tatry, zawsze to niżej ;-)
Prędzej się wybiorę w Beskid niż w Tatry, zawsze to niżej :wink:
Tyle, że u nas w BN nie ma takich widoków..., jak chcesz coś ciekawego zobaczyć to raczej w dolinach niż na szczytach i z szczytów (vide Jaworzyna Konieczniańska na której był Bodzip i jego komanda ;) :D - dawniej piękna panorama niemal wokoło, a teraz gdzieniegdzie coś widać :( )
Prędzej się wybiorę w Beskid niż w Tatry, zawsze to niżej ;-)
Ja tam po tym co Robertę :mrgreen: spotkało nie będę ryzykował i zostanę przy Tatrach :roll:
Ja tam po tym co Robertę :mrgreen: spotkało nie będę ryzykował i zostanę przy Tatrach :roll:
Mnie tam chyba nie grozi to, co spotkało Robertę :roll:
---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post był o 20:47 ----------
Tyle, że u nas w BN nie ma takich widoków..., jak chcesz coś ciekawego zobaczyć to raczej w dolinach niż na szczytach i z szczytów (vide Jaworzyna Konieczniańska na której był Bodzip i jego komanda ;) :D - dawniej piękna panorama niemal wokoło, a teraz gdzieniegdzie coś widać :( )
W Tatrach nie dam rady.... schody na 3 piętro to dla mnie wyzwanie :cry:
Prędzej się wybiorę w Beskid niż w Tatry, zawsze to niżej
Dziewczyno, obyś się nie zdziwiła on ci z nazwy "Niski", gdziekolwiek nie pójdziesz, zawsze jest pod górkę. :mrgreen:
Już tutaj parę osób się "lekko" zasapało wchodząc na ten Beskid Niski. :wink::mrgreen:
---------- Post dodany o 20:54 ---------- Poprzedni post był o 20:52 ----------
[QUOTE=edorka;1285895]Mnie tam chyba nie grozi to, co spotkało Robertę =QUOTE]
Robertę spotkało w jedną stronę, Ciebie może spotkać coś wręcz odwrotnego. :shock::mrgreen:
Prędzej się wybiorę w Beskid niż w Tatry, zawsze to niżej
Dziewczyno, obyś się nie zdziwiła on ci z nazwy "Niski", gdziekolwiek nie pójdziesz, zawsze jest pod górkę. :mrgreen:
Już tutaj parę osób się "lekko" zasapało wchodząc na ten Beskid Niski. :wink::mrgreen:
---------- Post dodany o 20:54 ---------- Poprzedni post był o 20:52 ----------
[QUOTE=edorka;1285895]Mnie tam chyba nie grozi to, co spotkało Robertę =QUOTE]
Robertę spotkało w jedną stronę, Ciebie może spotkać coś wręcz odwrotnego. :shock::mrgreen:
eeee.... to ja się jeszcze zastanowię :roll:
Trzeba vovo spytać. On wie, jak z tą wysokością.
[QUOTE=edorka;1285905]
eeee.... to ja się jeszcze zastanowię :roll:
Jedz, się nie zastanawiaj.Jak doszyją to zawsze będziesz mieć w zasięgu reki. Zawsze. Ludzie gadają ze lepiej nosić jak się prosić. :mrgreen::-P
Małastów - Pętna - Krzywa - Gładyszów. Cz. I.
2498. 182289
2499. 182290
2500. 182291
2501. 182292
2502. 182293
2503. 182294
To relacja on-line? :-P
No prawie :)
2504. 182295
2505. 182296
2506. 182297
2507. 182298
2508. 182299
2509. 182300
Brawo Bogdan !!! :mrgreen:
Jak to mówią : J-23 znowu nadaje ! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No prawie dobrze... :grin:
No prawie dobrze... :grin:
"prawie" robi wielką różnicę :-P
2498 i 2505 bardzo mi się widzą, 2503 i 2504 (ten słup i druty psują zdjęcie..., no ale to nie Twoja wina) ewentualnie się widzą ;).
Co to jest po lewej na 2506? Jakaś zamglona tęcza? ;) :shock:
2498 i 2505 bardzo mi się widzą, 2503 i 2504 (ten słup i druty psują zdjęcie..., no ale to nie Twoja wina) ewentualnie się widzą ;).
Co to jest po lewej na 2506? Jakaś zamglona tęcza? ;) :shock:
Tak, niestety - industrial jest powszechny. Faktem jest że ludzie budują się tam gdzie dawniej tylko lasy były. I każdy chce mieć "prunt". Coraz mniej dzikich miejsc.
Co do 2506 sam byłem zachwycony - niecodzienny widok :)
Traci juz jesienia..
W górach może jesień szybciej nadchodzi :grin:
W górach może jesień szybciej nadchodzi :grin:
Mimo,ze gory niskie.
Dzięki za odwiedziny :)
Teraz będzie pajęczynowo. Tygrzyków ci u nas dostatek :)
2510. 182308
2511. 182309
2512. 182310
2513. 182311
2514. 182312
2515. 182313
Fajnie, choć jakoś tak mi kolory i tła nie pasują. za mało delikatności w tych pajęczych fotach jest.
I już ostatnie :(
2516. 182347
2517. 182348
2518. 182349
2519. 182350
2520. 182351
Kiedy ranne wstają zorze,
Bodzip dospać już nie może,
.................................:mrgreen::mrgreen ::mrgreen:
Świetne mgliste widoki. :mrgreen:
Nawet prawdziwe mleko jest na łące. :roll::mrgreen:
Dziś samochodowo...
Formuła F1
2521. 183158
Drifting
2522. 183159
Prawdziwe ? Czy od Abira pożyczone ??? :mrgreen:
Salamandra ekstra, a drifterowi aż budę zarzuciło. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ślimak mi się podoba, niegdyś takiego ustrzeliłem w Bartnem ;-).
Fajne kadry, salamandry można pozazdrościć. Fota ze ślimakiem za to świetnie skadrowana.
Ślimak mi się podoba, niegdyś takiego ustrzeliłem w Bartnem ;-).
Jak mogłeś... Biedny ślimaczek. Ty, Ty... Ty slimakosceptyku Ty.
:wink:
Ostatnie superszybkie modele świetne:grin:, salamandra bardzo fotogeniczna, idealna perspektywa.
Salamandra mnie zachwyciła.
przedostatnia wrzuta super. uwielbiam takie klimaty leśno-łąkowo-mgliste a Salamandra...cudna. program dalej uparty bo byłby + ale pamiętam. pozdr
Dzięki za miłe słowa :)
Dziś dwa obrazki z Izb. Rzeka Biała po suchym lecie, oraz widoczne zaczątki jesieni. Oj czekam na przebarwione lasy :)
2523. 183287
2524. 183288
Dzięki za miłe słowa :)
Dziś dwa obrazki z Izb. Rzeka Biała po suchym lecie, oraz widoczne zaczątki jesieni. Oj czekam na przebarwione lasy :)
2523.
2524.
Pierwsze fajniejsze, oj, będzie się działo...
Fajne, ale pierwsze rzeczywiście lepsze :) Idzie jesień już niewiele brakuje do pięknych kolorów.
Tak się zastanawiam, czy znowu nie odwiedzić Twoich stron...muszę pomyśleć :-) Fotki kuszą ;-)
lisiajamka1
20.10.16, 10:46
Sama przyjemność spacerować z Tobą po Beskidzie Niskim :)
Salamandra fajna, woda jak woda: mokra.
Byłem tu, czekam na następne widoki z BN. :mrgreen:
Farensbach
31.10.16, 09:40
Salamandra i ślimak fajne. Obrazki z Izb też miłe dla oka.
Co tam w Beskidzie?
Oj czekam na przebarwione lasy :) Pewnie już przysypane śniegiem...
Trochę zimy 2017 z Beskidu Niskiego.
2525. 187293
2526. 187294
2527. 187295
2528. 187296
2529. 187297
2530. 187298
ładna, czysta zimowa kołderka na 2525 :)
Ładna ta zima u Ciebie, pozazdrościć:)
Fajnie wyszła faktura śniegu na zdjęciach, ale niebo nieco mniej mi się podoba (od strony technicznej ). Są widoczne (po powiększeniu oczywiście) przejścia tonalne, gradienty (najbardziej chyba w 2527 w prawym górnym rogu). Może za mała waga do wielkości pliku, albo obrabiałeś już pomniejszone zdjęcia. To tylko ja tak mam, że zwracam uwagę na takie niuanse, więc można spokojnie pominąć moją uwagę:)
Ładne zdjęcia Bogdanie i ładna zima.
Miło znów oglądać Twoje zdjęcia Bodziu :-)
Nie lubię zimy ale na zdjęciach jest fajna ;-)
Kapliczki w tej scenerii prezentują się wyjątkowo.
Pozdrawiam
lisiajamka1
2.02.17, 12:07
Piękna zimowa sceneria, cieszę się niezmiernie że mogę oglądać kolejne zdjęcia z Twojego Beskidu Niskiego :)
Jak kiedyś wspominałem, Marysia mi trochę chorowała. Jak poniżej widać, jest OK i figluje z Karolem :mrgreen:
2531. 187331
2532. 187332
2533. 187333
Serdeczne pozdrowienia dla Marysi :-)
Trochę zimy prawdziwej :)
2534. 187379
2535. 187380
2536.187381
2537. 187382
2538. 187383
Trochę zimy prawdziwej :)
Ostatni raz taką zimę widziałem w grudniu na Kocierzu, Samochodem nie dało się zjechać z przetartej drogi, a w zaspach zapadaliśmy się ze statywami poza kolana...
Pozdrów Marysię!
Przyjemnie się ogląda Twoje zdjęcia a o tej porze zwłaszcza zimowe.
U nas na Pomorzu takiej zimy było tylko parę dni.
Podziwiam kondycję. Cóż sztuka wymaga wyrzeczeń.
Pozdrawiam
Ładne zdjęcia, szczególnie te kapliczkowe, kadry lepsze od moich...
Karol coś niewyraźny ;-)
To był świetny czas - w takich okolicznościach przyrody i w takim towarzystwie!
Faktycznie wygląda na prawdziwą zimę - dorzuciłem do kominka.
Cieszę się, że Marysia już zdrowa. Pozdrawiam serdecznie K
fajna, biała zima, u mnie dawno takiej nie było :(
zdrowia dla p. Marysi i Ciebie :)
Dziękuję Wam bardzo :)
2539. 187475
2540. 187476
2541. 187477
2542. 187478
2543. 187479
2544. 187480
Ładna zima jest na twoich zdjęciach.
lisiajamka1
5.02.17, 20:54
Ładna zima, a 2542. superaśne :)
Fajne te zimówki a najlepsza jest Barbapapa z 2542 :)
Wiesz co? Muszę Ciebie w końcu o coś zapytać. Mnie od zawsze trapi jedno pytanie - ile ten Beskid ma napisane wzrostu w dowodzie, że piszesz o nim niski? ;) :)
Fajne te zimówki a najlepsza jest Barbapapa z 2542 :)
Wiesz co? Muszę Ciebie w końcu o coś zapytać. Mnie od zawsze trapi jedno pytanie - ile ten Beskid ma napisane wzrostu w dowodzie, że piszesz o nim niski? ;) :)Najwyższym szczytem Beskidu Niskiego (polskiego) jest Lackowa. Ma 997 m wzrostu.
N.p. Busov po Słowackiej stronie ma 1002 m.
Pan mgr "flisak" na spływie Dunajcem, był zaskoczony, że Pieniny są niższe od Beskidu Niskiego.
Kiedyś byłem w Bieszczadach zimą. Chodziliśmy po górach. Śniegu po pas i to bez przesadzania. Dawne czasy, więc nawet GPS-u nie było za bardzo. Obiecałem sobie wtedy, że nigdy więcej, ale jak tak oglądam Twoje czy innych forumowiczów zdjęcia zimą to może bym se dał skusić na taki wypad jeszcze :). Fajne zdjęcia.
W tym roku w tym samym Bieszczadzie też po pas śniegu było :) przynajmniej momentami ;)
To było piękne :D :D
Góry zimą są mega fajne przede wszystkim nie masz aż takich tłumów a przynajmniej nie masz przypadkowych ludzi ;)
Beskid Niski ma to do siebie, że nawet latem możesz iść cały dzień szlakiem i nikogo nie spotkać. Oooo przepraszam - wilka można spotkać. Są cudowne :)
Cześć Mały! :-P
Nie dość, że żyjesz :shock: to jeszcze piękne widoczki serwujesz! :mrgreen:
Dziękuję.
Pozdrów Marysię
Może trochę z innej bajki. Zdjęć sporo, a warte oglądnięcia. Jesienna wyprawa z koleżeństwem z forum.
Mam nadzieję, że nie dubluję :roll:
Cmentarz Żydowski w Bobowej (https://goo.gl/photos/uSjUGm4vvXNJtNQs5)
photomaniak
20.02.17, 15:05
Dech zapiera, aż mi żal, że prawie całą zimę musiałem spędzić w domu...
Przyjemnie sobie tak pozwiedzać na odległość, dziękuję.
Piękne zdobienia na nagrobkach.
Farensbach
27.02.17, 23:53
Piękna zima.
Odkopuję. Tylko na prośbę Oli :)
Dziś postąpiłem niezgodnie z zaleceniami lekarzy. W góry pozwolili mi się wybrać dopiero w październiku / listopadzie. Może jeszcze i sezon na łażenie, ale ja całkiem bez kondycji będę.
Więc Beskid Niski. Sam z Jagną. Zero zasięgu. Dziamera.
2545. 201165
2546. 201164
Farensbach
24.05.18, 19:34
Piękna salamandra. Ale nie przesadzaj na tych wycieczkach :-)
Salamandra faktycznie piękna. Na drugim zdjęciu kojarzy mis ie z gigantycznym jaszczurem - coś jak waran z Komodo:-) To chyba kwestia bardzo dobrze dobranej perspektywy, która stwarza wrażenie, ze mamy do czynienia z modelem znacznie większym niż w rzeczywistości..
Jak się cieszę!:)
Tylko faktycznie nie forsuj się zbyt mocno. Maraton dopiero w przyszłym roku...:wink:
Pozdrawiam.
Kapitalne warany :wink:, brakuje tylko cieknącej śliny, idealna perspektywa.
Pozdrawiam
Dziękuję :)
Pamiętajcie, nigdy nie bierzcie ze sobą do lasu takiej wariatki jak Jagna. Raz, że musi być na smyczy - taki przepis. Dwa... no cóż, ostrzę na salamandrę, patrzę - a w ekranie obok płaza pysk Jagny się śmieje :D
Taka zabawa obiektywami. Pierwsze to ZD 50 makro, drugie to 14-150.
2547. 201168
2548. 201167
Dziś postąpiłem niezgodnie z zaleceniami lekarzy. W góry pozwolili mi się wybrać dopiero w październiku / listopadzie.
Lekarz tez człowiek, może się mylić:)
Więc Beskid Niski. Sam z Jagną. Zero zasięgu. Dziamera.
2545. 201165
2546. 201164
ja tam się nie znam, ale jakoś z Beskidem Niskim (czy wysokim:wink: ) takich zdjęć bym nie skojarzył, ale fotki są OK.
takie modelki (modele) jakoś w kadr mi nie wchodziły
... takie modelki (modele) jakoś w kadr mi nie wchodziły
Bo rzadkie są, nie wszędzie są i pod ścisłą ochroną są :)
Mimo wszystko "Beskid niski" bardziej kojarzyłbym z górami, a nie z takimi "jaszczurami":wink:
"Dziamera" to już w ogóle nie wiem o co chodzi, co to znaczy. Nie wiem czy tylko ja, czy jeszcze ktoś też nie zna takiego słowa...
Cieszę się, że już Ci dobrze. A salamandry cudne. Ja z Grzesiem już byłam w górach. Co prawda Świętokrzyskich, ale zawsze to góry. Nie ma co się lekarzy tak słuchać. Bogdan tak trzymaj. Czekam na następne foty.
Mimo wszystko "Beskid niski" bardziej kojarzyłbym z górami, a nie z takimi "jaszczurami":wink:
"Dziamera" to już w ogóle nie wiem o co chodzi, co to znaczy. Nie wiem czy tylko ja, czy jeszcze ktoś też nie zna takiego słowa...
Bardzo proszę :)
http://www.beskid-niski-pogorze.pl/region/sz.bn/dziamera.php
lisiajamka1
25.05.18, 11:56
Jeszcze forum nie zginęło, póki Bodzip z Beskidu nadaje. Cieszę się bardzo :)
Jeszcze forum nie zginęło, póki Bodzip z Beskidu nadaje. Cieszę się bardzo :)
Jak zdrowie pozwoli, to wszystkie sfotografuję. Najgorsze, że tam jest zero zasięgu i muszę z kimś iść...
http://www.beskid-niski-pogorze.pl/galeria_regionu/wdsp/wolosiec/wodospady_potok_wolosiec.php
Jak zdrowie pozwoli, to wszystkie sfotografuję. Najgorsze, że tam jest zero zasięgu i muszę z kimś iść...
http://www.beskid-niski-pogorze.pl/galeria_regionu/wdsp/wolosiec/wodospady_potok_wolosiec.php
Chętnie bym się z Tobą wybrała na wędrówkę.
Chętnie bym się z Tobą wybrała na wędrówkę.
Bodzip - tylko spróbuj odmówić fajnej dziewczynie. Bęcki będą.
:wink:
salamandry zacne ojjj bardzo !!! :)
Bodzio uszy do góry i oby tak dalej
PS tak mi się skojarzyło bo dość świeżo po lekturze jestem - Wojciechowskiej po złamaniu kręgosłupa też mówili, że biegać nie będzie, chodzić też średnio.. to jak jej tak koleś powiedział to zmieniła lekarza, a pół roku później była na Aconcagule 6962m npm ;)
a niedłużo później na Everest się wspięła...
także wiadomo wszystko z umiarem i z głową - ale życzę dużo pięknych wędrówek - mam wrażenie że one więcej siły dają niż niejedno lekarstwo...
także wiadomo wszystko z umiarem i z głową - ale życzę dużo pięknych wędrówek - mam wrażenie że one więcej siły dają niż niejedno lekarstwo...
Dzięki Ula :)
salamandry zacne ojjj bardzo !!! :)
Bodzio uszy do góry i oby tak dalej
Siem podpisuję oboma rencyma...
Najgorsze, że tam jest zero zasięgu i muszę z kimś iść...Zastanawiam się od wczoraj po co Ci ten ktoś?
Taki Szerpa, który poniesie zasięg? :roll:
Zastanawiam się od wczoraj po co Ci ten ktoś?
Taki Szerpa, który poniesie zasięg? :roll:
Ten szerpa może mieć inną sieć. Moja nie ma zasięgu.
W góry pozwolili mi się wybrać dopiero w październiku / listopadzie.Nie słuchaj lekarzy!.
Łazić nie każą a potem wezmą na próbę wysiłkową i tak zmęczą, że własny język będziesz przydeptywał :)
Ten szerpa może mieć inną sieć. Moja nie ma zasięgu.Teraz rozumiem o co chodzi z tym zasięgiem :)
Zdjątka jak zwykle: super, powiedz mi tylko: to się je?
Zdjątka jak zwykle: super, powiedz mi tylko: to się je?
Z cebulką i rydzami...
Z cebulką i rydzami...
To ja poproszę z tym pierwszym, po R(RODO) mnie otrzącha!
To ja poproszę z tym pierwszym, po R(RODO) mnie otrzącha!
Spokojnie, jak zjesz, to będziesz miał brzuch chroniony :P
Myślisz, że ten szczur pustynny mnie obroni odśrodkowo?
Fajnie że nie posłuchałeś lekarza, cieszymy się na kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam:grin:
Dziś była wyprawa do Bielicznej. Siostra tam jeszcze nie była, no to się ją zabrało.
Coś się zmieniło. Pamiętacie jak po raz pierwszy i kolejny pokazywałem tę cerkiewkę z Bielicznej ? Zawsze była otwarta - nawet na zewnątrz napis jest że jest dostępna dla turystów zawsze.
Dziś patrzymy - krata w środku. Dziwne...
2550. 201713 2551. 201712
2552. 201711 2553. 201715
2554. 201714
...Dziś patrzymy - krata w środku. Dziwne...
Cóż, zapewne nie bez powodu...
Cóż, zapewne nie bez powodu...
Tez tak uważam ! Kilku takich Bodzip-ów dziennie i nie byłoby cerkiewki :mrgreen:
Fajne potkanie z salamandrą. Mi zawsze się gadziny chowają :)
Wawrzka - wschód
2556. 202218
Wschód...?
No przecym nie północ :-P
Farensbach
18.07.18, 21:08
W Bieliczniej jak zwykle urokliwie, jaszczurka bardzo ładna, wschodzk piękny.
Szymbark, tam sobie siedziała.
2557. 206633
2558. 206634
Ładne kadry, pierwszy bardziej mi się podoba, kapitalne kolory.
Pozdrawiam :)
Ładne kadry, pierwszy bardziej mi się podoba, kapitalne kolory.
Pozdrawiam :)
Dziękuję :) Pierwszy kadr był pod światło.
Panie, jaszczur piękny, ale dlaczego nie zamarznięty, przecież już prawie zima. :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Kolega coraz bardziej wraca do życia. To cieszy.
:grin:
Sądząc po godowym ubarwieniu ten ostatni jaszczur chyba wiosną focony.
Sądząc po godowym ubarwieniu ten ostatni jaszczur chyba wiosną focony.
To jeden i ten sam osobnik. Kwiecien 2018.
Bodzip znowu nadaje! Cieszę się.
Pozdrawiam serdecznie
Jaszczur ładnie pofocony. Pozdrawiam
lisiajamka1
9.12.18, 12:52
Pięknie uchwyciłeś jaszczurkę, podoba mi się bardzo, znaczy forma jest i zdrówko też :)
Śliczności! To jadalne jest może?
Oczywiście, tylko pazurki trzeba obciąć aby w gardle nie drapało. :wink:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No ba :)
Oczywiście, tylko pazurki trzeba obciąć aby w gardle nie drapało. :wink:
No ba :)
No to mi się jeszcze bardziej podoba :-)
Pamiętacie ? kiedyś zamieszczałem zdjęcie mostka CK w Ropicy Górnej. Teraz zdjęcie zimowe - styczeń 2018. Mróz aż widać, choć śniegu niet.
2559. 206673
Czekam na mostek miłościwie Wam panującego CK, w pełnej śnieżnej krasie. :mrgreen:
No nie wiem jak to będzie ze śniegiem :roll:
Masz za to w jesiennej szacie. Październik 2018.
2560. 206678
Mostek wielce urokliwy, szczególnie w tej jesiennej szacie.
No nie ma do czego się przyczepić, mostek fajny z różnistych stron , gadzina zielona - eco. To może się przyczepię, że Beskid jest za niski....
No nie ma do czego się przyczepić, mostek fajny z różnistych stron , gadzina zielona - eco. To może się przyczepię, że Beskid jest za niski....
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mostek jest świetny, tylko brakuje mi ogromnych zwałów śniegu, takich co najmniej do kolan, jak to drzewiej bywało. :wink::mrgreen:
PS.
Jak nie napada, to trzeba będzie w PS-ie dośnieżyć. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mostek jest świetny, tylko brakuje mi ogromnych zwałów śniegu, takich co najmniej do kolan, jak to drzewiej bywało. :wink::mrgreen:
PS.
Jak nie napada, to trzeba będzie w PS-ie dośnieżyć. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Cwaniak.. a potem wirtualną łopatę i się przekopywać?
Damy do poprawki, kto więcej naśnieży :D
Smutno będzie i gałązki się połamią z tymi liśćmi...
Niezły pomysł może być ciekawa zabawa.
Cmentarz wojenny nr 55 w Gładyszowie - panoramicznie. Sklejka z 28 kadrów.
2561. 206700
Nie dobijaj mnie, już i tak Miłościwie nam Panujący dobił mnie wariacjami na temat : " Rób co chcesz byle było zaje..ście ! " :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wyszła mi z tego apokalipsa. Co mi wyjdzie z mostka Jej Cesarskiej Mości, tego nie wiem, ale pewnie konieczny będzie remont kapitalny. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Cmentarz świetny. :roll: :mrgreen:
Musisz kupić sobie obiektyw panoramiczny ( nie mylić z rybim okiem ) wystarczy wtedy jedna fota 360 stopni. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mniej się napracujesz. :mrgreen:
Tu rosną prawdziwki :-P
2562. 206727
2563. 206728
Jak ja tam dawno już byłem :( . Ładne fotki
Szymbark, tam sobie siedziała.
2557. 2558.
Świetne.
Ładne tereny i apetycznie podane.
jaszczur straszny :)
2564. 206954
lisiajamka1
21.12.18, 19:12
jaszczur straszny :)
2564.
Eeee, nie taki on znowu straszny :) a prawdziwek jak ta lala :)
Groźny wzrok jaszczura bardziej szuka drogi ucieczki niż walki.
Groźny wzrok jaszczura bardziej szuka drogi ucieczki niż walki.
Bo to jest jaszczur obronny :mrgreen:
2561 fajnie wyszło.
Patrzy i obserwuje :-)
Świetny.
JAszczur, TYszczur, ONAszczura :roll: Jakoś tak te odmiany szły...
JAszczur, TYszczur, ONAszczura :roll: Jakoś tak te odmiany szły...
Jakiś kot może by się przydał? :wink:
Może taki? trochę kuternoga ale może dałby radę?
207202
Jesienna migawka :)
2565. 207298
Jesienna purchawka fajna... :)
Kadrowane na leżąco??
Kadrowane na leżąco??
Akurat nie - stroma ściana była :)
Czerwiec 2018 r.
2566. 207309
Grzybek i ważka przyjemne dla oka.
Bardo ładna purchawka i kolory zieleni.
Dobra odtrutka na te szarości i ciemnice jakie nam fundowała zima bez śniegu.
Purchawka extra i ważka też cacy :lol:
Zima, zima... pierwsza od lat :)
Bielanka.
2567. 207394
Dzięki dobry człowieku, dobrze, że pokazujesz jak wygląda zima. :shock:
Od dawna takiej nie widziałem. :cry:
Zima, zima... pierwsza od lat :)Bielanka.2567.
Co to? To białe? :wink:
U mnie śnieg ledwo widoczny, chyba 3 mm... eh.
Coś wyszło czy weszło z/do rzeczki ?
Chyba jakiś wodny stwór zmarzł, zrzucił płetwy, wykształcił łapy i dał dyla :) Jesteśmy świadkami ewolucji !
207397
Coś wyszło czy weszło z/do rzeczki ?
Chyba jakiś wodny stwór zmarzł, zrzucił płetwy, wykształcił łapy i dał dyla :) Jesteśmy świadkami ewolucji !
To na pewno nie ja :mrgreen:
To na pewno nie ja :mrgreen:
Nie byłbym taki pewien. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie byłbym taki pewien. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:A ja tak, płetwy zrzucił - fakt.
Tyle że łap nie wykształcił.
Ładny, i jakiś mrozo i śniegoodporny. :shock::mrgreen:
Dzień dobry.
Przywitałeś się z kolegą ? :mrgreen:
Przywitałeś się z kolegą ? :mrgreen:
No, w sumie... rodzina: Mietka, wujka, szwagra syn.:oops:
Dobrze wypolerowany padalec :-)
Zrzucił i płetwy i łapy :)
Ładny, i jakiś mrozo i śniegoodporny. :shock::mrgreen:
Taki trochę wypasiony - znaczy się puszysty :mrgreen:
Kumak górski.
2569. 207573
To z Bielanki fajne, piękne klimaty... Tyle śniegu to ja z 5 lat temu na oczy widziałem :-). Dzisiaj rano trochę nawet nasypało z rana, ale tradycyjnie zaraz po tym zaczął padać deszcz i śniegu ni widu ni słychu. Jak idę do pracy słonko świeci, wracam - tradycja - deszcze niespokojne... Trochę żałuję że nie szarpnąłem się na E-M5 z jakimś szkłem uszczelnionym. Z drugiej strony zawsze o nowy sprzęt jakieś kilka miesięcy po zakupie się chucha i dmucha, potem już konkretne "cioranie". W życiu nie miałem uszczelnionego aparatu ani obiektywu, ale kilka aparatów przeszło niezły poligon doświadczalny i jakoś obyło się bez awarii. Deszcze, czy noszenie w plecaku bez pokrowca nie robiło większego wrażenia. Jedyny aparat który mnie zawiódł to LX100 o który o dziwo dbałem najbardziej, miał swój pokrowiec, unikał deszczów a i tak matryca po 8 miesiącach użytkowania wyglądała jak po nalocie na Berlin. Warunków zazdraszczam, a u mnie przydałby się jakiś szaman by odgonić deszcze.
W przerwie między śnieżycami :)
2570. 207603
Tak wygląda zima. :mrgreen: Ale tylko u wybrańców. :evil:
A u mnie.
Wczoraj zima się zaczęła, w lusterku wstecznym była piękna słoneczna pogoda.
Po chwili przed maską biała ściana śnieżycy. Krajobraz cały w bieli. :mrgreen:
Dziś. Właśnie zima się skończyła, biel zniknęła, znowu widać miejskie brudy. :cry:
2570 i to jest Zima:)
U mnie w Elblągu można powiedzieć dziś pierwszy śnieg spadł, bo wygląda, że z 10 cm jest. (temp. +2 st. C za oknem).
Najbliższe dni temperatura na plusie zapowiadana więc pewnie zaraz chlapa i błoto z tego będzie.
W przerwie między śnieżycami :)
Widzę, że u Ciebie też piękna zima i tak trzymać. U nas troszkę więcej dosypało :)
Pozdrawiam
zima cudna tego roku - przynajmniej na południu ;)
więc wrzucaj dowoli tych cudnych obrazków :)
padalec ciut przestrzelony i owszem puszysty nieco ;) cwaniak musiał się nażreć przeokrutnie ;)
Niedaleko Banicy
2571. 207609
Piękne Panie Bogdanie, piękne, tylko dlaczego zawsze u wybrańców, się pytam. :evil:
jeśli chodzi o okolice Banicy - cudowna inieskazitelna biel
jakbym miała się czepiaćszczegółów - to dwa mam
lewy dolny róg- coś tam wlazło
i przejaranie na niebie
poza tym miodzio
PS - a w Biesach szlaki wszystkie zamknęli - takiej zimy to tam nie pamiętają :mrgreen:
jeśli chodzi o okolice Banicy - cudowna inieskazitelna biel
jakbym miała się czepiaćszczegółów - to dwa mam
lewy dolny róg- coś tam wlazło
i przejaranie na niebie
poza tym miodzio
PS - a w Biesach szlaki wszystkie zamknęli - takiej zimy to tam nie pamiętają :mrgreen:
Ula, ten błąd na dole to złe kadrowanie. Nie zobaczyłem, wybacz starcowi :D
lisiajamka1
17.01.19, 14:11
Leszczyny
2573.
Pięknie :)
Super zima u Ciebie :)
Bodzip, aleś ty złośliwy. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ale dalej bądź złośliwy, Twoje złośliwości oglądam z przyjemnością. :roll: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Bodzip, aleś ty złośliwy. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ale dalej bądź złośliwy, Twoje złośliwości oglądam z przyjemnością. :roll: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wczoraj topniało, dziś przytężało, jutro ma dosypać :)
U mnie ni to wczesna wiosna, ni to wczesna jesień, nazwałbym to dosadniej ale nie wypada. :evil:
Dawaj dużo śniegu abym nie zapomniał jak on wygląda. :mrgreen:
Dawaj dużo śniegu abym nie zapomniał jak on wygląda. :mrgreen:
Oj tam, tylko śnieg i śnieg. Może być czerwony mech z jesieni ? :)
2574. 207625
2571 - pięknie się śnieg skrzy. Ogólnie miłe dla oka widoczki śnieżne. W lesie jestem często ale tylko w nocy, jak wreszcie wziąłem aparat w niedzielę to była ciapa. Dobrze, że u ciebie można sobie zimę obejrzeć :-)
Oj tam, tylko śnieg i śnieg. Może być czerwony mech z jesieni ? :)
2574.
Mech fajny, choć czerwony, ale teraz sezon na śnieżne krajobrazy. :roll: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
U nas wszystko prawie stopniało już. Wieczorem napadało a od rana topniało.
Do kitu! :cry:
Mech fajny, choć czerwony, ale teraz sezon na śnieżne krajobrazy. :roll: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ok, niech będzie. (a muchomorów nie chcesz ? ładne są do sałatki dla teściowej... :mrgreen: )
2575. 207645
Oooooo ! Znowu piękne widoki ! :roll: :mrgreen:
Grzybków halucypków nie jadam ! :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Teściowej też nie mam. :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Czuję się bezpiecznie. :mrgreen:
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Też mam zdjęcie zimowe. :mrgreen:
Jak zdobywać pożywienie, nauka już od małego. :wink: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
207656
Jak zdobywać pożywienie, nauka już od małego. :wink: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
207656 ... tak tak , trzeba uczyć młodych , że w niedzielę po mszy to sklepy zamknięte i muszą sobie radzić :lol:
Fajne.
Z ostatnich najbardziej pasują mi: 2571, 2573, 2575 i 2576.
Czyli prawie wszystkie :)
Cmentarz wojenny nr. 60 na Przełęczy Małastowskiej (panorama)
2577. 207686
Cmentarz wojenny nr. 60 na Przełęczy Małastowskiej (panorama)
2577.
Gdzieś Ty tam wlazł w tym śniegu?? A może to i dobrze? Bo zdjęcie fajne. Pozdrawiam
Spośród wszystkich 174 pochowanych tu żołnierzy austro-węgierskich, jest jeden - wyznania Mojżeszowego.
2578. 207687
Wobec śmierci wszyscy jesteśmy równi.
Piękne zdjęcia i cmentarz.
Dobrze że ktoś o niego dba.
:lol:
Piękna zima , a na 2576 to czysty wypłukany z z kolorków Bodzip :shock: :wink:. Tylko dorzeźbić trzeba ..
Leszczyny
2573.
Zima piękna i fota super.
Gdzieś Ty tam wlazł w tym śniegu?? A może to i dobrze? Bo zdjęcie fajne. Pozdrawiam
Nigdzie nie właził...to przy samej drodze, tylko okno otworzył w samochodzie :mrgreen:
Nigdzie nie właził...to przy samej drodze, tylko okno otworzył w samochodzie :mrgreen:
ojjj tak już nie zdradzaj kolegi :-P
ojjj tak już nie zdradzaj kolegi :-P
Wiesz Ula, Krzysiek to tak bardzo dba o moje zdrowie po chorobie :mrgreen:
2579. 207770
AF nie zdążył :D
2580. 207769
Blondynka niezłą bruzdę wydeptała. :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Świetnie. :mrgreen:
AF nie zdążył :D
2580.
To nie wina AF - to psinka za szybka ;)
majeczek78
26.01.19, 08:12
Śnieżne krajobrazy naprawdę piękne.
Tak trochę na ciepło. Taki sobie las Beskidu Niskiego...miejsce dokładnie gdzie mnie zawał złapał :-P
2581. 208347
czyli miłe w końcu wspomnienia czy nie bardzo, z tego pięknego lasu :mrgreen:
czyli miłe w końcu wspomnienia czy nie bardzo, z tego pięknego lasu :mrgreen:Miłe, jak najbardziej :)
2579 cudny skrzat - masz na OLY konkurs kadra ;)
lisiajamka1
12.02.19, 20:38
U Ciebie Bogdan jak już pięknie się zazieleniło :grin: Jagna cudna, tak radośnie bryka w śniegu :grin:
Tabliczkę jakąś tam powieś z ostrzeżeniem dla innych, żeby ich też tam coś złego nie dopadło. :cry:
Zdrowia życzę panie Bogdanie.
Dzięki Wam bardzo :)
Tak trochę mam dość takiej szarej i ponurej zimy, więc tak dla ocieplenia klimatu letnio-jesienne wrzucam :)
Blechnarka.
2582. 208428
Ładna kapliczka. :roll:
Przed chwilą Zubilewicz powiedział, że w niedzielę będzie 12 C. :shock:
Czyżby już wiosna ??? :cry:
Za komuny nic nie było, ale śniegu w zimie nigdy nie brakowało. :mrgreen:
Farensbach
16.02.19, 11:20
Ładne :-)
Trochę wieje przy tej kapliczce...
Jak ja lubię zielony kolor :grin:
Jak juz mieć zawał, to na łonie. Choćby przyrody ;)
lisiajamka1
19.03.19, 21:30
Kwiatoń.
2583.
Nic tylko podziwiać :)
Lubię sakralną architekturę drewnianą. Piękna świątynia, ładnie pokazana.
Nic tylko podziwiać :)
Lubię sakralną architekturę drewnianą. Piękna świątynia, ładnie pokazana.
Dziękować :)
Lubię to. :mrgreen:
Zapisałeś się do FacegoBuka ? :-P
Zapisałeś się do FacegoBuka ? :-P
W życiu nigdy, a po śmierci wcale. :evil:
Lubię sakralną architekturę drewnianą. .
ja właśnei nie do końca przepadam - ale ta jest cudna :)
ślicznie pokazana :)
ja właśnei nie do końca przepadam - ale ta jest cudna :)
ślicznie pokazana :)
Oj tam, światło było dobre :)