|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Niemoralne jest to co poprzedni ustrój robił z miejscami pochówku i jednocześnie to że aktualny przeszedł nad tym do porządku dziennego sankcjonując tamte działania. W mieście z ktorego pochodzę do dziś idąc chodnikiem można wdepnąć w macewę, dzieci bawią się na niechlujnie usuniętych resztkach grobów na placu zabaw w parku który był do końca II WŚ cmentarzem ewangelickim (dosłownie biegają po resztkach grobów wystających z ziemi) - i to od 50 lat, myśle ze urzędnicy dokładnie wiedzą że to tam jest. Na innych usuniętych niechlujnie małych cmentarzach pobudowano przedszkola, szkoły... Może by ktoś podjechał tam zrobił w parku (który już nie jest cmentarzem) parę fotek modelce (albo nawet bawiącym się dzieciom) na tle resztek grobów by sprawę nagłośnić - ciekawe czy to by było obraźliwe dla kogoś? Na pewno by się obrazlili urzędnicyAle nie dziwcie się że po dzieciństwie spędzonym na bieganiu po grobach i łażeniu po macewach będę szczególnie czuły na tego typu naruszenia czyichś uczuć religijnych. Potępić zawsze najłatwiej, zrozumiec i zaakceptować odmienny światopoglad wymaga pokory która nie jest współcześnie towarem dużego zainteresowania (a niegdyś była podstawową cnota ludzi religijnych).
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Nie trzeba być religijnym wcale by uszanować uczucia innych....
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Wiem przecież. Wydaje mi się jdnak, że w omawianym przypadku mamy do czynienia z kwestią religii.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 29.08.13 o 12:35 Powód: bez polityki prosimy
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 29.08.13 o 12:39 Powód: dopisane: nas wszystkich
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Od moderatora: Wysłuchajcie swoich poglądów, nie starajcie siebie przekonywać.
Panie Szanowny Prostowniku. Nie mieszaj do tego homoseksualistów bo to odrębny i trudny w dzisiejszych czasach temat...
"uczucia innych" to po prostu uczucia innych a nie worek-temat...Po polskiemu piszę przecież....
Radyja nie słucham, ale się nie wyrażam per "mochery" na jego słuchaczy.... O te uczucia, jakie by nie były chodzi....
Na cmentarzu , jak na cmentarzu , nawet "ateistycznym" jak piszesz nie robimy orgii, choć jak to bywa w Rosji imprezkę można zrobić, ale tylko na cześć zmarłych...![]()
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Moja kultura i zdrowy rozsądek nie pozwala mi na mówienie komuś, kogo nie znam, rzeczy typu "dla Ciebie to powinno być". Miejsca pochówku są nieoderwalnie wziązane z religią - o ateistach i ich zwyczajach pogrzebowych nic nie wiem. Kultura, do ktorej się odnosimy - nie istnieje bez kontekstu religijnego, wiec Panowie, z całym szacunkiem, ale rozmawiamy o religii.
Z kolei na temat kultury starożytnego Rzymu (czy innych starożytnych) wiem za mało by wypowiadać się o orgiach, ale z tego co pamiętam to niegdyś miały one ścisły związek z obrzędami religijnymi. Zachęcam do stonowanych wypowiedzi i nie szastania współczuciem wobec innych bo w moim przekonaniu głupotą byłoby pokłucić się w omawianych kwestiach na forum fotograficznym.