OM'owe Zukio 50mm 1,8 (lubię to)
Foty robiłem z nudów leżąc na kocu czyli wcale się nie wysilając to była taka ciekawość jak wyjdą plażówki w IR. Ale po tej jednej fotce z tym czteronożnym potworem uważam, że lekko się przykładając do plażówek nawet nawet fajne kadry IR'enkowe ustrzelić. Ale to raczej już nie w tym roku
Trzeba pomyśleć o IR'enka na jakiejś plaży dla naturystów
478. Porsche trochę gorsze bo małe i nie jest na wodę ani na gaz tylko na naciąg ale za to "mryga" światełkami
Będąc sobie teraz w weekend na wsi ogromnie doskwierały mi nudy więc dorwałem mały samochodzik i zacząłem mu foty strzelać (jest ich chyba ze 100). To tak na pierwszy front idą dwie nocne (pamiętajcie do obejrzenia zostało jeszcze 98 - nie wiem czy wytrzymacie)
A.
B.
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 26.08.13 o 12:35
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Fajne!
Chodzi Ci o Porsche? Jeżeli tak to dzięki, każdy kadr jest sklecony z dwóch zdjęć. Jedno jak samochodzik stoi a drugie jak jedzie a odbicie to dach samochodu po którym puszczałem samochodzik (trzeba było stanąć pod jakimś jednolitym tłem aby tło i odbicie tła było gładkie w jednym kolorze)
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 26.08.13 o 14:51
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
+ za ciekawe pomysły
No to Porszawki c.d. THX Szafir
479. Wersja dachowo-spojlerowa
A.
B.
C.
480. A teraz będzie przerobiona wersja bajki o wyścigu żółwia z zającem tylko tutaj w roli głównej występują Porsche i ślimak
A. Zmierzenie się na spojrzenie i obstawianie zakładów. Wszyscy stawiali 1000000000000:1 na Porszawkę
B. Do biegu gotowi START
C. No i ślimak wygrałale rogów nie chciał pokazać, chociaż miał obiecany ser
No to zostało mi tylko do wstawienia 92 zdjęcia Porszawki![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 26.08.13 o 15:39
Baardzo udana sesja (C super). Jaki łobiektyw??? Pięknie rozmyło tło.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Mój ulubiony. Analogowe OM'owe Zuiko 50mm 1,8
. Praktycznie wszystkie z Porszawką nim popełniłem oprócz nocnych i kilku późniejszych które wstawię z zakrętu (tamte są z kit'a 14-42)
![]()
No dobra to jedziemy z Porszawką aż do znudzenia. Będą 3 krótkie seryjki z dedykacjami
481. Z dedykacją dla Szafira51 wersja nocna
A.
B.
482. Z dedykacją dla Gryphoona wersja kota dachowca
A.
B.
C.
D.
483. Z dedykacją dla wszystkich co nawiedzają ten mój dziwny wątek
A tutaj próbowałem wodzić aparatem za samochodem. Zadanie było o tyle utrudnione, że sam musiałem puszczać samochodzik, sam go łapać i jeszcze w między czasie sam go focić. Nie mogłem sobie pozwolić aby spadł bo by sie poobijał a z odpryskami nieładnie by wychodził
A. To wyszło mi chyba najlepiej ale tło jakoś mało ruchome
B. Tu znowu tło fajnie wyszło tylko samochodzik za bardzo poruszony. Mogłem miksować ale nie o to chodzi w takich zdjęciach
![]()
W twoim wykonaniu OM = szaleństwo
Nocne porshe bardzo fajne