http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Usprawnia komputer... nowa karta graficzna (nie pytajcie jaka bo nie mam pojęcia... on twierdzi że ok)! Nowy system i programy graficzne...![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
jasne!
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Noo!![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Saboor, wiesz co ja myślę... Zmiana narzędzia tu nic nie pomoże. Tu omawiane są często rzeczy, które nie wychodzą poza operowanie aparatem i dodanie lub ujęcie lokalnie ekspozycji tudzież kontrastu i lekkie obrócenie.
Bez nabijania się i złośliwości.
Kiedy wspominałem ostatnim razem o siatce w aparacie to zachęcałem do jej wykorzystania. Do przypatrzenia się czy linie poziome i pionowe siatki w podglądzie są równoległe do linii tworzonych przez obrysy fotografowanych obiektów. W sąsiednim dziale rozpoczął się wątek założony przez Sawę o tym czy używać w aparacie trybu auto czy nie. A ja bym zapytał czy rozpocząć używać sensownie tych wszystkich dobrodziejstw, które posiada aparat.
A co do zdjęcie... trzeba je było obrócić o 0.4 stopnia w prawo. Snapseed, funkcja "Straighten angle". Jest tam gęsta siatka by nie walnąć się za mocno z obracaniem. A 0.4 stopnia wyszło mi z pomiaru w przeglądarce FastStone.
Efekt:
Przy okazji. Komputer prędzej czy później się przyda. Ale nie widzę jeszcze potrzeby by bawić się w jakąś głębszą korektę obrazu. Jeszcze trzeba wyszlifować podstawy.
Ostatnio edytowane przez hades ; 11.07.13 o 11:06
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Wiem,
Co do drugiego akapitu:
poznanie zastosowań funkcji aparatu i podstaw optyki to 50% sukcesu.
To o czym nie raz gadaliśmy każdy soft typu: LR, Gimp, PS czy inna cholera i jego narzędzia da się przełożyć
na te z ciemni nie? A w czasie tylko kliszaków więcej wiedzy człek zdobywał dotyczącej optyki, światła, i aparatu
niż tricków stosowanych przez guru ciemni i powiększalnika.
Beata teraz będziemy Ci truć co i jak z aparatem, Cobyś nie musiała tyle mordować zdjęć.
Ostatni akapit:
Jak Napisałeś się przyda choćby ze względu na komfort pracy(tablet to masakra).
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|