Spoko Bogdan, fajnie wyszło. Programy do składania radzą sobie raczej bez problemu ze składaniem. Miałem hungina ale ICE jest prostsze w obsłudze, mniej klikania.
Spoko Bogdan, fajnie wyszło. Programy do składania radzą sobie raczej bez problemu ze składaniem. Miałem hungina ale ICE jest prostsze w obsłudze, mniej klikania.
Fajnie wyszło to Y248 jakby ktoś jakąś soczewką w chmurach się bawił![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ja jeszcze apropos panoram - Hugin fajnie składa, o ile nie ma wielu planów (bliski i daleki). U Bogdana to widać na przykładzie latarni, którą troszku przesunęło. Chociaż nie wiem ile punktó wspólnych bym ręcznie ustawił, niektórych panoram nie chciał poprawnie złożyć.
A tak wracając do wątku - świetna wędrówka. Nigdy nie byłem fanem Tatr, ale powoli zaczynam doceniać ich piękno.
Pozdr
Sposobem na to jest wykonanie większej ilości kadrów, często robię zakładkę na 70% wtedy błędów przy składaniu jest mniej. Stosując zalecane 30% zdarza się że programy sobie nie radzą. Tym bardziej, że robię z ręki bez statywu z głowicą do panoram. Jęśli to możliwe można przesówać aparat w poziomie zamiast nim tylko obracać.
Wracając do panoram, dodałem do galerii składaną z 46 kadrów w tym 24 pionowe i 22 poziome. To były zdjęcia do 2 różnych panoram ale niemal z tego samego miejsca, na tej samej ogniskowej. Wyszło nieźle jak na moje potrzeby.
Ładna ta galeryjna. Ja zawsze miałem problem z panoramami, w których na pierwszym planie były latarnie, ogrodzenia, itp, czyli takie elementy, które tylko trochę przesłaniały dalszy plan. Hugin zawsze się wykrzaczał i się rozjeżdżało...
Pozdr
bardzo lubię taką kolorystykę... 253 bardzo na TAK
(kolejny wątek do "kopania")
Może i się spóźniłeś, ale i tak wynik pobudki zacny.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Y253 powalaŚwietne zdjęcie.