Y67, 71 i 75 super.
Y67, 71 i 75 super.
Y75 - warto było się zwlec...
A ja mam w głowie taki obrazek: Całonocna jazda samochodem na południe, dzieci śpią, wschodzi słońce i wiemy, że jesteśmy bliżej niż dalej. W Trójce leci kawałek:
Wjeżdżamy na Śląsk przy tym kawałku i wschodzącym słońcu, a za oknem industrialny krajobraz w pomarańczowym kolorze. Za każdym razem jak słyszę ten kawałek, przypomina mi się tamten poranek i obraz. Pozytywnie bardzo. Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia tych kominów (czy jak to się zwie, te takie pękato-wklęsłe wielkie kominiska na Śląsku).
The question is, who cares?
Dzięki moi drodzy, cieszę sie że Wieża się spodobała, warto było zmarznąć
---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post był o 19:12 ----------
Oj ma, czasem nawet przez okno jest na co popatrzeć ( wybaczcie przepały, pierwsze to jedno z pierwszych moich zdjęć zrobionych pierwszą lustrzanką)
Y78
Y79
Y79 oczywiście![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Chętnie bym zobaczyła taki widoczek z tymi kominami grubymi (chyba huty takie mają, nie wiem czy akurat w okolicach Bytumia takie są). Pewnie jeszcze będę miała okazję.
Krajobraz industrialny ma swój urok. Na Śląsku jest to tak naturalne, jak dźwigi stoczniowe w Gdańsku. Nie samymi widoczkami przyrody człowiek żyje![]()
W Bytomiu też się coś znajdzie. Tak po prawdzie w wielu przypadkach to nie są kominy. Np. w hutach to są "chłodnie" do wodyGorąca woda np. z walcowni jest tłoczona na samą górę takiego "komina" i następnie spływa systemem półek/tarasów dzięki czemu się chłodzi i może z powrotem wrócić do obiegu. A te wielkie kłęby dymu to nic innego jak para wodna
![]()
The question is, who cares?
Oooo... aleś teraz wyjechał...![]()
![]()
no co Ty, na szybko ino coś wciepłem,