Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
tak tak nyny na razie trupek bo zd 150mm i msn-202 to zabawa bedzie ciężka ale jestem optymistą
---------- Post dodany o 21:15 ---------- Poprzedni post był o 21:13 ----------
alnico obiektyw i soczewa jak w poprzednim poscie a reszta w exif-ie . aha i doswietlone lampą z dyfuzorem oziebiającym swiatło.pozdr
150 i MSN-202? To jakaś marna skala odwzorowania wyszła (szkło ustawione na nieskończoność?) albo mucha marnej postury.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Teraz faktycznie widzę exif-a. Czasem mi się podgląd zacina i myślałem, że nie ma. Bardziej bym domknął przesłonę i popracował nad światłem.
Skala odwzorowania też mi się jakaś mała wydaje jak na 150 i MSN-202, ale się nie znam.
Jak chcesz bawić się z dużymi skalami odwzorowania to bym proponował krótkoogniskowy obiektyw mocowany odwrotnie + ewentualnie (jak chcesz jeszcze większe skale) pierścienie lub mieszek. Dużą popularnością cieszą się niektóre wersje Vivitara 28mm. Ja próbowałem OM G.Zuiko 28mm/f3.5. Na razie były to tylko takie próby na przedmiotach typu linijka, kartka papieru. Wygląda to nieźle, przy okazji popróbuję w terenie. Skala to kwestia odległości na jaką odsuniesz obiektyw od matrycy, doszedłem do ok. 8:1. Głębia jest tak mała, że trzeba się poważnie nad stackowaniem zastanowić.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
pobawie się troche i zobaczymy co z tego bedzie. jak na razie na rzeczach martwych sie bawie.dorzuce tutaj foto pleśni która udalo mi sie zrobic. exif wglad mozna patrzec. pozdrawiam
ps światło zastane. jak bedzie czas popracuje przy lepszym oswietleniu![]()
Ostatnio edytowane przez grisza34 ; 27.06.13 o 22:07
witam po raz kolejny. w zwiazku z moim ostatnim zdjeciem w galerii dorzuce jeszcze jedno z troche mniej kontrowersyjnym tłemnie czerwone-tym razem oliwka
![]()
rozdzielczosc mniejsza
Świetna gąsienica, tło podoba się dużo bardziej niż to z galerii![]()