Ok Czarny jesteś usprawiedliwiony. Pilnuj ociechy bo to skarb
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty CzaRmaX.![]()
Ok Czarny jesteś usprawiedliwiony. Pilnuj ociechy bo to skarb
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty CzaRmaX.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Powiem tak - muszę mieć teraz wolne łącze i nie mogę go sobie zbytnio zawalić. Dzisiaj do wieczora jakoś z wszystkim się wyrobię i zaraz puszczę płytki.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
To jedna z ciekawszych fotek ruin przędzalni jakie znalazłem na stronach Fundacji ulicy Piotrkowskiej. Była zgłoszona do konkursu Power of Łódź 2011.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...64965495_o.jpg
A w sprawie:
mam już zgodę konserwatora zabytków na odbiór materiałów którymi dysponuje. Będzie tez zgoda na wykonanie zdjęć maszyn w Muzeum włókiennictwa. Sprawa w toku, zajmę się tym w przyszłym tygodniu.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.06.13 o 12:07
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Uwaga entuzjaści ruin i świetnych projektów. BIKER nadaje w/s przędzalni Grohmana.
Byłem dzisiaj u Woj. Kons. zabytków w Łodzi. Dostałem do sfocenia cały pakiet dokumentów z różnego okresu budowy fabryki Grohmana. Ale wybór był zaiste wielki, i pewnie szybko bym stamtąd nie wyszedł gdyby się karty nie zapełniły. Ale mogę jeszcze wrócić- mam drzwi szeroko otwarte. A co zdobyłem, sami popatrzcie. bardzo bym chciał aby te dokumenty pomogły w zrealizowaniu tego projektu.
To tylko jeden dokument z wielu jakie sfociłem
Orginalny zrzut parteru z roku 1888
1.
---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post był o 18:19 ----------
a tu coś na dodatek
2.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 11.06.13 o 18:32
Dobra, wracam powoli na forum (co widać po aktywności), więc też wrócę do tematu Grohmana i w miarę możliwości czasowych mogę się wybrać z Bikerem na zdjęcia.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Z powyższego planu i opisu wynika, że parterowy budynek który widać przed wieżą na zdjęciach z 1922 r pozyskanych z Muzeum włókiennictwa- był przędzalnią. Z tego co mi wiadomo miejsce oznaczone nr 47 było budowane jako tkalnia w trzech etapach. Żeby to sobie zobrazować, trzeba by podzielić plac nr 47 na 3 części idąc od wieży do góry (na wschód). Każda część też będzie maym prostokątem.
---------- Post dodany o 18:50 ---------- Poprzedni post był o 18:44 ----------
Witam Mikołaju w drużynie Grohmana. Pójdziemy na fotki jeśli tylko zechcesz, ale najpierw muszę z dyr. Muzeum włókiennictwa uzgodnić zasady sfocenia odpowiednich maszyn(eksponaty) do projektu i uzyskać zgodę na zdjęcia. Będzie to wymagało sporo dyspozycyjności. Ja niestety pracuję na zmiany, teraz na szczęście od rana, ale za tydzien po południu. ja się to postaram tak załatwić, że np. dwie lub trzy osoby oprócz mnie będą mogły zdjęcia wykonać.
Jest jeszcze i taka możliwość, że foty wykona fotograf muzealny. Dowiem się wszystkiego, ustalę co się da i napiszę w wątku. Kto będzie chciał i mógł niechaj wspomaga Saboora bo akcja jest naprawdę warta aktywności.![]()
Piotruś na gmaila nie wejdzie. Masz inny adres?????????![]()