2. Mój fotograficzny posłaniec zameldował o wykonaniu zdjęć i podał termin odbioru płyty, będdzie w moich rękach w czwartek późnym wieczorem. Czekam na sygnał od drugiego posłańca. jak tylko będę miał zdjęcia wymyślę sposób by do Ciebie trafiły.
3. Pracuję teraz popołudniu, więc będzie mi trudno zrealizować misję w Manufakturze, ale zobaczę co się da zrobić. dziś miałem dzień urlopu ze względu na kilka ważnych spraw, zaprosił mnie dyr. Muz Włók. więc i przędzalnia skorzystała. Pisałem że spotkania załatwione i się udało, teraz po kolei pojedziemy dalej. Najpierw wniosek do konserwatora o udostępnienie dokumentów.
Tu dodatkowa informacja.
On ma związane ręce, nie może przekazać aktualnych zdjęć wykonanych w obecności właściciela. Ale może pokazać lub skopiować to czym dysponuje jego urząd, co to będzie- zobaczymy.
Jak złożę wniosek do konserwatora, wytropię jak Bednarski właściciela, bo wbrew pozorom wcale to łatwe nie jest. Ja się już domyślam kto nim jest, nawet w tej firmie już byłem, ale trafiłem na jakąś babę jagę z którą się ciężko rozmawiało. Mnie trochę wtedy czas gonił i odpuściłem dla dobra sprawy. Ale tam wrócę upewniwszy się wpierw co do osoby którą trzeba w temacie zagadnąć.
Piotruś czas i cierpliwość i sprawę się załatwi.