do mnie najbardziej droga nad rzekę przemówiła - bardzo miła dla oka mego
dobranoc![]()
do mnie najbardziej droga nad rzekę przemówiła - bardzo miła dla oka mego
dobranoc![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
moje typy: piesek, kolaż ścienny i sztruks
Z poprzedniej wrzuty zwróciłem uwagę na jeszcze jeden element na pierwszym zdjęciu.
Przez szybę widać album z fotografią Aleksieja Żeltikowa na okładce. Portret z archiwum NKWD. To zdjęcie samo w sobie jest niesamowite, z niewiarygodnym ładunkiem emocji, potęgowanym przez jego "zwyczajność" i urzędowy charakter.
Po drugiej stronie szyby władza, miecz i takie tam. Może to trochę prostackie skojarzenie ale jakoś rzuciło mi się w oczy. To, że król to oczywisty przebieraniec, niekoniecznie jest w tym kontekście wadą.
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Masz dar obserwacji ... uczę się na Tobie... ale w tym właściwym słowa znaczeniu![]()
Znowu fajne wrzuty, będzie, jest, przy czym pomedytować...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Zostań naszym klientem" - genialne![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Nic nowego nie napiszę - w świetny sposób nadrobiłaś zaległości.
Zdjęcia z takim przesłaniem jak to z Drogą Krzyżową zawsze są aktualne.
Pozdr
Zadziwiający jest dla mnie rozrzut w Waszych opiniach. I zarąbiste, że często dostrzegacie to, co chcę pokazać mimo częstych niedoróbek technicznych. Dzięki!![]()
Droga krzyżowa, aż się prosi o ciąg dalszy . Pies z okna wygląda dla mnie jak ciąg dalszy drogi... patrzy na wszystko z góry .
Reszta też na tak .