No dali. Tylko jeszcze żadnego sensownego korpusu do tego nie dali... I chyba zrobili tam nieruchomy celofan, a powinno być ruchome lustro.
No dali. Tylko jeszcze żadnego sensownego korpusu do tego nie dali... I chyba zrobili tam nieruchomy celofan, a powinno być ruchome lustro.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ciekawie by wyglądał taki E-7 z możliwością odpięcia modułu lustra i podpięcia szkieł mikro.
Jednak podejrzewam, że zwiększyłoby to niepotrzebnie cenę i skomplikowanie całości.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Możliwe, że są ludzie którzy dysponują szkłami mikro i "zwykłego" 4/3 i chcieliby ich używać z jednym body.
Tak sobie gdybam, bo wątpię żeby taki korpus powstał.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
jeżeli będzie, to tylko (albo aż) lustrzanka z nową, lepszą matrycą, na hybrydę nie ma mz co liczyć...
I tak ta nowa matryca będzie palce lizać....
---------- Post dodany o 19:17 ---------- Poprzedni post był o 19:14 ----------
To to akurat mogę już teraz z E-M5, tylko chciałbym by współpracowały z dużymi szkłami lepiej. A do tego jest na przykład potrzebne lepsze zasilanie, poza nowym układem AF.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mnie w tej nowej olympusowej lustrzance wystarczyłaby ergonomia jaką ma E-30 i rzeczywiście lepsza matryca![]()
Pozdrawiam, Andrzej.
E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42
6000 tysi to chyba po rabacie...ja obstawiam że E7 będzie kosztować ponad 7,5 tysia... jeżeli w ogóle będzie... ostatnio Radek Przybył w Fotograficznym Programie Bez Nazwy na moje pytanie: czy będzie? powiedział że marne szanse...
![]()
Tą z profesjonalnego body dla zawodowców czyli E-PM2?
6000zł... Nikon, canon, Pentax, Sony... czy którekolwiek najdroższe body na CROP aż tyle obecnie kosztuje?
Przy takiej cenie topowe D7100, czy pancerny Pentax K-5 II robią się tanie. 6k PLN traktuję jako żart.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm