G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
W ps przerabiam
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Eee tam.... co za tłumaczenieUstaw mniejszą kompresję (lepszą jakość) przy zapisie do jpg. Forum przyjmuje pliki zdaje się do 1MB jak mają więcej to wtedy zachodzi automatyczna kompresja. Twoje ma 317KB więc zapas spory i mogłeś dać większą wagę pliku.
Tak w ogóle się podoba Twoja wersja.
Pięknie Saboor. Żebym taki efekt zyskał i będę zadowolony. Pozdr
To po co piszesz:
Moim zdaniem zdjęcie (kolorowe, nie b&w) przy dłuzszym boku 1024pix powinno ważyć (dla dobrej jakości) co najmniej z 500KB lub więcej.
Edit.
Odnośnie "kloców" przy obecnych szybkościach łącz czy zdjęce bedzie miało 300 czy 600KB nie wplynie to zauważalnie na jego wczytanie do przegladarki, a może wpłynąć jak zauważyłeś na jakość.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 23.03.13 o 14:50
To na prawdę proste i szybkie(jak ktoś lubi malować) ctrl+j->ctrl+j żeby mieć kopię warstwy nie ruszoną, zaznaczasz co potrzebne, z
tego zaznaczenia robisz maskę żeby nie ruszyć czego Byś nie chciał i do roboty: wyostrz, ściemnij cień, rozjaśnij światła, zmniejsz saturację i wsio.
---------- Post dodany o 13:58 ---------- Poprzedni post był o 13:51 ----------
Żebyś miał co czytać?Żartuję, bo zeżarło jak się przyglądam - widzę. Ale w tym przypadku to niema znaczenia.
Dobrej jakości Powiadasz... ano ok. 650KB na 1024px dłuższy bok.
Oj tam, na coś się musisz zdecydować. Czy to ma znaczenie czy nie.... Moim zdaniem ma i to dość duże.
Złotego środka, przepisu, odnośnie wagi nie ma. Zależy też jeszcze co przedstawia zdjęcie, także kolor czy b&w. Jeśli połowa to jednolite niebo, a druga połowa np. morze to pewnie i z 300KB starczy dla dobrej jakości. Jak jest dużo szczegółów to i 500KB może być mało. Mam tu na myśli zdjęcie o dłuższym boku 1024pix.