Ciekawe jaka mialy skutecznosc (zasieg i celnosc) armaty 24/105 ?![]()
Ciekawe jaka mialy skutecznosc (zasieg i celnosc) armaty 24/105 ?![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ho, ho, bojowo się w wątku zrobiło![]()
The question is, who cares?
i to z grubej lufy...![]()
Ostatnio tak zimowo wrzucałem
To teraz wspomnienie lata, wycieczki po kaszubskich zamkach Krzyżackich.
Zamek a właściwie twierdza w Kwidzynie jest integralnie połączona z Katedrą.
Zwiedzanie zamku to bilet i łaź sobie sam. Nie ma przewodnika, sam zamek jest podzielony na wystawy samodzielne, tyle dobrze, że związane z epoką.
W katedrze mieliśmy fuksa. Oprowadzał nas kościelny. Bardzo dużo informacji i szeroka wiedza - pełen szacunek. Co więcej, pokazał nam miejsca pochowania komturów, a także wprowadził do miejsc gdzie turyści nigdy, lub prawie nigdy nie wchodzą.
Cz. I - Zamek
No cóż, >>Zapraszam<<![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jak przystało na Bodzipkowe różności - rozstrzał tematyczny... jest inspirujący, intrygujący, żeby nie powiedzieć podniecający...takie lufy
Już tak, na poważnie, ciekawie się zapowiada.
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 13.02.13 o 20:13
wycieczka zaliczona, zamek zwiedzony, nie robię tego rodzaju zdjęć, znaczy się czasem pstryknę ale na użytek własny... Masz do tego typu fotografii smykałkę, przyjemnie się ogląda![]()
Zamek... fajnie poskladane![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Mój ulubiony zamek. Od prawie 30 lat nic tam się nie zmieniło, wciąż te same wypchane zwierzaki![]()
W II klasie byłem na zimowisku w Kwidzynie. Jak wracałem do domu, to odklejały mi się podeszwy od butów, tak szaleliśmy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||